Friday, January 30, 2009

melalak pasal....

bebe menangis...melalak...tendang-tendang kaki...guling-guling kat lantai...baling-baling botol susu,botol air...
pasal

img_0258

bantal busuk tertinggal!!!

saya bukan sekadar bantal ok!
dsc02928

next baby tak nak ajar pakai bantal busuk lagi...huhuhuhu...sengsara oooo....pergi mana-mana pun kena bawa itu bantal busuk...tapi lucky...bebe ada banyak biji bantal busuk...

I'm Backkkk

i'm back
and
i miss my blog a lot...

ciss...
ni mesti terpengaruh dengan mimi lagi...

sejak menjak ni dia banyak mempengaruh saya...

contohnya pasal benda ni laa...dulu mana tau rindu kat blog...sekarang ni rindu like a h.e.l.l...

mungkin blog berbayar kot...tulah yang buat badan kurang selesa bila tak blogging...dasar kedekut kan...hehehehehe

just balik from utara...esok hubby dah kerja...so esok awal pagi dah kena ikut dia ke melaka...cuti-cuti lagi di melaka lor...

ok laa blog...nak pi tidur dulu ...dah penat jadi co-pilot...gd nite

Sunday, January 25, 2009

happy happy chinese new year

cherryblossom-copy
I would like to wish all my chinese friends a very Happy and Prosperous Chinese New Year...

May the year of the ox brings you great health, happiness, prosperity ($$$)

happy holidays to all my blog readers and hope u all have a wonderful holiday...

The Year of The Ox:
"People born in the Year of the Ox are patient, speak little, and inspire confidence in others. They tend, however, to be eccentric, and bigoted, and they anger easily. They have fierce tempers and although they speak little, when they do they are quite eloquent. Ox people are mentally and physically alert. Generally easy-going, they can be remarkably stubborn, and they hate to fail or be opposed. They are most compatible with Snake, Rooster, and Rat people."

Saturday, January 24, 2009

w.o.r.d.l.e.s.s

man :.....
Woman : .....
man : ....
Woman : ....

no need say a word...

Take my hand....
83330843tzug9vgudsc_9799_filteredcopy_filteredcopy11

take my whole life ...
741464210ac0

OK?

==================================================

woman A : i want cook this, this and this...
woman B : want meh? she not celebrate CNY maaa...
woman A : ........
(but i still want having reunion dinner with him and her before leaving them)

oh! God!
my heart very PAIN
Not becoz the words
but becoz of HIM and HER

Tears are the words my heart uses when my fake smile can't cover up my PAIN
I'm trying really hard not to cry
Every drop of tears is a reminder my pain

Friday, January 23, 2009

bebe and Yukata

last year sean pergi Jepun, so saya pun pesan dia beli yukata for bebe...

semalam sean balik from Taiwan, cepat-cepat pergi ke rumahnya ambil yukata...

pg1
saiz 3-4 tahun...RM150! sangat mahal yoooo

jeng jeng jeng

oh my bebe...
pg2

dapat menantu jepun pun best juga...kekekekeke
pg3

Muck Muck a.m.i

30thanks-for-add4

Thanks for your concern for me, I know how to take care of myself

Wednesday, January 21, 2009

bebe like P.O.N.Y.O



bebe ikut penyanyi kecik menari...kalau buka video ni bebe boleh duduk lama n diam diam tengok 'kakak' nyanyi...

>bunyi 'woooo' tu bunyi kipas angin...
>then bebe terkejut kenapa makcik dan mummynya dok pegang hp menghala kat dia...hehehehhe

Shhhhhhh

shhhh
Please Please laaa
S.T.O.P bla bla bla and bla....

>Bawa jumpa aje...
>Bagi tau aje...
>Sampai bila nak sembuyi...
>orang tua tu tak akan marah lama-lama punya...

Repeat again n again n again n again...

apa yang mampu saya buat...SENYUM...DIAM...
dont_speak_by_pizzadreams

Bukan nak blame siapa-siapa...saya tau niat mereka baik...

saya tau memang salah saya

Apa yang u all tau di sebalik sengeh sengeh saya setiap kali u all ulangi ayat-ayat di atas?

saya tidak berani pandang mata mother i, saya rasa kesal dengan setiap perkataan yang saya cakap dengan mother i even hanya berbual kosong, saya tidak berani balik rumah, saya tidak berani makan makanan yang mother i masak, saya rasa saya begitu keji dan hina di depan mother i

siapa kata saya tidak kesian dengan bebe dan hubby? last year saya menangis dalam kereta kerana tidak boleh bawa bebe bersama-sama...saya mummy yang paling jahat dalam dunia ni...saya isteri yang paling teruk...selalu tinggalkan anak dan suami...sorang-sorang balik rumah mak...

bila air mata mengalir, kepala mula rasa sakit, sakit sangat-sangat sampai nak bernafas pun susah...

mungkin ini adalah punishment ke atas saya...punishment boleh meringankan bebanan saya...

very very tired...

P/S : sila hilang ingatan lepas baca post ni...tak payah nak nasihat saya, tak payah simpati kat saya, tak payah nak marah-marah kat saya! bukan mulut saya yang out of service, otak saya pun dah out of service.Itu DOSA saya n saya pasti akan terima hukumannya!!

Kedai DO.R.A.E.M.O.N

terjumpa kedai ni kat G.I.A.N.T putra height sabtu lepas...
dsc_0046
jual ice cream, kuih yang mon mon makan...

dinding mon mon...
dsc_0049

kipas yang colorful...
dsc_0050

kedai yang sangat cantik...lagi sesuai dijadikan bilik tidur...

nampak sunyi aje kedai ni...berjaya menarik perhatian, tapi tak ada orang yang masuk beli pun...ada pun yang masuk bergambar...contohnya saya...

bebe nak ambik kotak tisu orang...
dsc_0047

Arrrrgggghhhhh

Aduh!
Kereta ni macam tau aje saya ada duit bonus...mulalah ia mengada-ngada...
car

Awal bulan dah repair rm200...

minggu lepas, kereta susah nak start...berpuluh-puluh kali start pun tak semestinya enjin hidup...check bateri OK...foreman cakap entah apa benda kena tukar...benda tu harganya rm480...
mula-mula terbeliak keluar biji mata...
sorpresa
huhuhuhuhu...then buat-buat tak dengar n buat-buat tak endah...

Pagi tadi ia gila lagi...
lepas hantar bebe, masuk dalam kereta dah rasa lain...
pintu lock sendiri, then ada bunyi tik tok tik tok...
macam bunyi jam...
turun tengok kereta...
emergency punya lampu menyala sendiri...
call my bro...
pot pek pot pek...
start enjin dan jalan...
sepanjang jalan bunyi alarm...
semua orang tengok macam saya ni pencuri kereta...
muka dah merah...
berhenti...
call my bro again...
dia suruh saya buka bonet depan...
dia pot pek pot pek lagi...
then dia suruh saya gunting wayar alarm...
masa tu saya macam orang yang dalam filem...
orang yang nak gunting wayar bom...
1219736453_0
nak gunting wayar merah atau wayar kuning...
nak menangis pun ada...
macam ni banyak wayar nak gunting yang mana satu...
last-last tak gunting juga...

then saya mempertaruhkan maruah saya...
masuk semula ke dalam kereta...
start enjin...

Eh!
2276632632_5f0078a881_m

emergency punya lampu dah tak nyala...
tak ada bunyi tik tok tik tok...
reverse sikit then drive...

OK pula...
tapi my bro suruh drive parking kat rumah...
malam ni dia balik kerja baru nak check...

punch card saya warna merah 9:09am...
sesak nafas balik...
sebab
money_fly

takpe takpe
67121172hxe5f7gm
No money No worries

Tuesday, January 20, 2009

:(

cry1

If one day you feel like crying...
tell me lorr
I don't promise that I will make you laugh,
But I can cry with you
okeh?

I say:
dah ok

Us @ birthday bash Sofia

sangat enjoy sebab 1st time dalam hidup drive begitu jauh dan berjaya sampai ke destinasi...kena 10q kepada my sis yang memberi keberanian kepada saya...tanpa dia siapalah saya...

datang dari jauh ni...kena bergambar dengan tuan rumah dan birthday gal...
csc_0226

bebe berkenan dengan pangku(dalam hokkien)/bangku(oh...baru tau malay ialah bangku) pink sofia...
dsc_0084

mak enjoy...anak pun enjoy...
csc_0222

asyik dok minta nak belon...
csc_0211

cc hello kitty yang sangat cantik dan sedap...
dsc_0126

cat woman sudah mari...
dsc_0131

pic syiok sendiri...
img_00301

masa ni dah mula buat perangai...so, terpaksa minta diri dengan tuan rumah
dsc_0175

Sofia Maisarah 2nd Birthday Bash

Inilah lokasi a.d.v.e.n.t.u.r.e saya sabtu yang lepas...terima kasih tuan rumah kerana sudi menjemput saya...n kami sangat enjoy...

actually kami sampai rumah birthday gals awal sangat 2.15pm...majlis mula 3pm...so, pergi jalan-jalan kat G.I.A.N.T dulu...dah 3pm barulah kembali ke rumah siti...

hello kitty themes...
csc_0212

kek hello kitty, cc hello kitty dan goodies bag hello kitty
dsc_0104

birthday gal sofia yang teramat cute...rasa macam nak cubit pipinya...tapi disebabkan makbapanya ada, so cubit pipi anak sendiri...hehehehe
csc_0218

happy family
csc_0229

sangat comel bila tengok sofia tiup candle...
dsc_0122

cat woman...
dsc_0163

i like this pic very much...credit to my sis...walaupun sofia dah berpeluh, tapi tetap cute...
dsc_0179

jutaan thanks to siti dan husband...layanan yang baik sebab asyik suruh makan aje n kami pun memang makan aje sebab makanan sangat sedap...heheheheh...harap sofia suka dengan hadiah yang tak seberapa tu...

Monday, January 19, 2009

Good Pagi

sunday stay @ home, tak pergi mana-mana...tiba-tiba datang mood rajin....kemas hall...4 beg sampah plastik hitam...banyak betul khazanah aka sampah di rumah...ni sayang nak buang...tu sayang nak buang...semua longgok kat hall...kali ni kemas dengan tutup mata, tulah yang ada 4 beg sampah...

saya kemas di hall, bebe pula mengemas di dalam bilik...Tiba-tiba dia keluar n peluk kaki saya (masa tu saya berdiri)...sekali pandang dia, saya nyaris pengsan...

what happen to her?
img_0035
then dia pegang tangan saya, tarik saya ke pintu...nak keluar...
OMG!
bebe nak keluar selepas hias diri sendiri dengan fesyen 2009...kekekekke

bebe good morning greeting...Good morning everybody...im having a great weekend,how is yours going?
dsc02907

Saturday, January 17, 2009

nak pi A.D.V.E.N.T.U.R.E

after working nak pi adventure dengan my 4 wheel drive...pertama kali dalam hidup saya...sangat nervous...
aboutussm

Check list:
1. Minyak -- OK
disponsor oleh hubby

2. Map -- OK
dsc02904
lukis semula map...buat kerja 2 kali

3. Peserta -- OK
bebe dah bersedia; ami tarik diri(balik as sebab mak sakit) diganti dengan my sis

Nak pergi mana?
SINI aje!
hehehehehe

Friday, January 16, 2009

Tepi! Tepi! Mood Tak baik!

cryinggirl

kalau my sis terbaca entry ni mesti dia akan cakap :" macam ni pun mau tulis dalam blog ke?" dengan nada suara do re mi fa so la ti do yang do tu...saya tak salahkan dia...sebab saya baik...n dia tak baik...kekekekeke...(sis : mau gaduh meh?)

hubby tak call saya langsung semalam malam...tulah punca mood tak dak baik...kita tunggu call dia sampai terlelap...Then tengah malam tersedar, cepat-cepat tengok hp ada missed call tak? Tak ada call pun...rasanya hp dah rosak kot...tulah yang tak keluar missed call...kena beli yang baru...

Ataupun hubby rasa meluat sangat time lunch saya call banyak kali tanya apa yang SIL urgent sangat nak cari dia...Ataupun dia rasa bersalah sebab pi genting n tak pi melawat SIL...Ataupun saya yang terlebih fikir...

arghhhh...jangan fikir banyak-banyak...nanti sesak nafas...stress pula...(jangan meroyan dah)...siapa yang susah...sendiri juga yang susah...

jampi sikit
ahFoon happy...happy ahFoon
happy happy happy
ahFoon ahFoon ahFoon
ahFoon happy happy ahFoon

ok...dah...dah happy...

Thursday, January 15, 2009

a.m.i b.i.r.t.h.d.a.y

11.01.2009
birthday ami yang ke-....

img_0096

eh! same date dengan dato siti laaa...n adakah same age dengan siti?...bapa mereka ialah polis n ami cakap masa kecik-kecik pernah bermain dengan siti masa dok kat kuarter polis...

birthday gal yang tidak boleh terima kenyataan bahawa dirinya sudah ....(ami sila isi tempat kosong) tahun.
img_0099

Jangan I.N.T.A.I

A.M.A.R.A.N

Jangan I.N.T.A.I
I.N.T.A.I membawa padah...
Yang ringan, anda mungkin terpaksa mencuci mata anda
Yang serius, anda mungkin terpaksa korek mata anda

So, berani buat berani tanggung laaa...
.
.
.
.
.
img_0127
bebe mandi di 1st world hotel...

actually ada cerita panas masa pergi genting hari tu...
saya selak langsir bilik hotel,
then ternampak bilik depan
Langsir tingkapnya ditarik ke tepi...
dalam bilik terang sebab buka lampu
Tiba-tiba
penghuni dalam bilik tu berjalan ke bilik air
tanpa seutas benang...
mesej yang sampai ke otak saya...
orang itu lelaki walaupun hanya ternampak bahagian belakangnya saja...
saya cepat-cepat tutup langsir...
tak boleh mencabuli hak asasi orang lain...
tapi kan
nafsu ingin tahu yang terlalu kuat telah membuat saya tidak dapat melawan iman saya...
saya perlahan-lahan selak langsir
pandang pada tingkap bilik depan
then...
then...
then...
saya ternampak...
seorang
seorang
lelaki yang berpakaian kemas
berdiri di tepi katil
OMG!
saya cepat-cepat tutup langsir
dan cepat-cepat pergi hebohkan apa yang saya nampak
kat mimi n meimei

Wednesday, January 14, 2009

m.e.r.a.j.u.k

semalam tiba-tiba entah apa angin melintang...terus moodly...masalahnya moodly pasal apa sendiri pun tak tau...yang tau tu nak tarik muka...buat muka masam...buat mulut muncung...ingat sangat lawa ke? hodoh nak mampus...tapi tetap buat juga walaupun hodoh...

then merajuk...dengan siapa lagi kalau bukan dengan hubby...
crying

kawan tu sampai mati sel otak dok fikir apalah yang dia buat salah kat bini dia...serious, hubby tak buat apa-apa salah pun...kesian kat dia semalam terpaksa menghadap muka masam saya...

sorryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
I love uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Then, cari kat gambar kat google nak buat gambar hiasan...tak ada kuasa nak ambil gambar muka saya merajuk...H.O.D.O.H...

Then terjumpa artikel tentang merajuk...

Kenapa merajuk?

Seringkali orang merajuk kerana dia kecil hati orang lain tidak mengindahkannya. Sama ada orang tidak memuliakannya dengan memberikannya satu kedudukan atau tempat yang istimewa, atau tidak menerima pandangannya, atau tidak menunaikan permintaannya.

Siapa yang kena penyakit merajuk?

Penyakit merajuk ini boleh kena pada siapa-siapa sahaja. Tidak kira lelaki atau perempuan. Tidak kira tua atau pun muda. Orang yang besar atau pun kecil. Anak boleh merajuk dengan emak, emak boleh merajuk dengan anak.

Punca merajuk

Merajuk ini berpunca dari hati yang kurang ada rasa kehambaan. Bila tidak rasa diri hamba, dia akan merasakan yang dirinya itu tuan. Sebagai ‘tuan’, dia perlulah dimuliakan. Kata-katanya perlu didengar dan dikotakan.

Sebenarnya, hatinya marah kerana tidak diberi perhatian. Tetapi mungkin kerana malu atau tidak ada kuasa, ataupun mungkin kerana beranggapan yang marah-marah itu satu sikap yang lebih tidak baik, marahnya pun tidak dilepaskan. Sebaliknya, dia mengalihkan marahnya kepada merajuk. Dengan merajuk, orang akan faham yang dia sebenarnya marah walaupun dia sekadar mendiamkan diri sahaja.

Apakah merajuk lebih baik dari marah?

Kedua-duanya adalah sifat terkeji yang mesti diungkai. Kedua-duanya timbul dari rasa diri mulia yang mesti dihormati. Lebih ditakuti lagi kalau orang yang merajuk itu menyangka yang sikapnya itu tidak salah atau dirinya itu lebih baik daripada orang yang marah-marah. Dia sebenarnya sudah tertipu. Dan kalau dia tidak bertaubat atas dosanya ini, dia akan dihukum di akhirat kelak.

Bagaimana mengubati sikap merajuk?

Untuk mengubati sikap merajuk, kita perlulah tanamkan sifat berTuhan dan sifat kehambaan. Sifat berTuhan ialah merasakan yang Tuhan itu Maha Berkuasa. Dia boleh timpakan apa sahaja ke atas kita sama ada perkara yang kita suka ataupun tidak. Kalau kita membantah sama ada dengan cara marah-marah atau merajuk, kita bukan sahaja marah atau merajuk kepada orang yang “menyakiti hati” kita itu, tetapi kita juga sebenarnya menentang takdir Tuhan ke atas diri kita. Kalau Tuhan tidak izinkan perkara itu berlaku ke atas kita, tentu ia tidak akan berlaku. Berlakunya ia ke atas kita ialah kerana Tuhan memang hendakkan perkara itu berlaku.

Sifat kehambaan pula ialah merasakan yang kita ini hamba yang lemah dan tidak berkuasa. Siapalah kita yang hendak menolak takdir Tuhan. Kita harus terima apa sahaja yang Tuhan timpakan ke atas kita. Kalau orang tidak muliakan kita, memang kita pun tidak layak untuk dimuliakan.

Sebagai hamba, kita juga merasakan yang diri kita banyak berdosa. Justeru itu, layak sangatlah kalau hati kita disakiti, moga-moga dengan kita bersabar, Tuhan akan hapuskan dosa-dosa kita. Kita juga mungkin sudah lebih banyak menyakiti hati orang lain. Lantaran itu, kita patutlah bersabar bila hati kita sedikit sebanyak disakitkan pula...

kredit to http://anizyn.blogspot.com/

Persoalannya adakah lepas baca artikel ni, tak akan merajuk lagi...rasanya mustahil...Rasanya hanya boleh memperbaiki, iaitu cuba kurangkan kuantiti merajuk dan pendekkan jangka masa merajuk...

Award from sWeetDarLing

my sWeetDarLing kasi award, blog sWeetDarLing memang best...sempoi, cakap apa yang dia nak cakap...memang seronok bila baca blog dia...tak sangka dia bagi award ni kat saya...
award

ini dia awardnya....BEST BLOG (layak ke?)
2008-11-05_1726132

Thanks sWeetDarLing...muck muck muck

saya stress

saya mengadu sesak nafas dan sakit dada...semalam sampai tangan mengiggil lagi...

doktor check paru-paru, check hidung, check mulut...semua OK...

Doktor tanya ada apa-apa masalah tak? masalah kerja ke? masalah peribadi ke? mula-mula saya memang menafikan...Then doktor mulalah cerita...kadang-kadang masalah yang kita tak nak fikir tulah yang menyebabkan kita stress...Bila dah stress, tulah yang ada tanda-tanda sesak nafas, sakit dada dan mengiggil...

rupa-rupanya saya stress...
stressed

sejam lebih doktor tu bercakap dengan saya...doktor kasi ubat penenang...doktor suruh jangan banyak berfikir...banyak-banyak rehat...

walaupun kita cuba untuk elakkan tak mau fikir, tapi sebenarnya kita masih lagi fikir,fikir,fikir dan fikir...AHHHHHHHHHHHHHHHHH....

Tuesday, January 13, 2009

Sooo Cute

cutenya my fren mei mei n mimie naik gajah...suka sangat this pic...
img_0058