Sunday, February 22, 2009

bebe is 21 months

masa berlalu dengan sangat cepat kan...sekejap aje bebe dah besar...setiap kali update perkembangan anak mesti keluar ayat ni...why ya?(sambil garu-garu kepala)

bebe-003


>>>>lepas CNY, setiap pagi pergi ke nursery mesti menangis...(mungkin mak bapak dia cuti terlalu lama kot...1 minggu ooo...)

>>>>kuat main, kuat menangis, kuat buli, kuat drama, kuat membebel...semuannya kuat...

>>>>suka menyanyi dan menari-nari

>>>>baru diajar menonton kartun...suka tom & jerry, my friend tigger and pooh, pocoyo, ponyo...tapi sekejap aje...dok kat depan tv...

>>>>angkat tangan bila baca doa makan dan sebut amin...

>>>>suka make up mummynya...tak tau dari mana dia belajar sebab mummynya memang tak make up...

>>>>kadang-kadang tak nak dok dalam car seat...pening kepala sebab mummynya bukan pemandu yang expert sangat nih...so terpaksa gunakan paksaan untuk ikat dia dalam car seat juga...

>>>>sekali sekala dah tau merajuk...tak nak hirau kita bila ditegur ataupun dimarah...tapi selalunya drama queen...

>>>>nampak aje signboard te*co mesti tunjuk-tunjuk dan buat-buat surprise...

>>>>sangat sukar untuk tidur...mesti keraskan badan dan angkat kaki...

>>>>nak dok dalam stroller...sebab kalau bawa stroller tu pergi kai kai (jalan-jalan)

>>>>sangat happy bila kita ambik dia petang-petang kat nursery...

>>>>pergi mana-mana berdua-duaan dengan mummy...mesti orang tanya..."bapa dia melayu ke?" anak daddy kan...

No comments:

Post a Comment