Wednesday, February 25, 2009

nak share juga...

i pun nak tumpang sibuk sekaki...menyibuk pasal Cloth Diaper...Bolehkan Nieza?
i pun ada beli CD ni masa bebe dah 1 tahun 5 bulan kot...Beli untuk pakai malam aje...konon-konon nak jimat duit diapers laaa...mana tau dengan jimat sekeping 2 diapers i boleh jadi kaya...then pakai 2 malam...2 2 malam pun bocor...terus simpan untuk adik bebe laaa....

dsc03137
menurut nieze, rupa-rupanya awal2 mmg bocor kena selalu cuci atau sblm pakai tue kena prewash 3 kali baru boleh pakai agar 'keserapan' tu ok.

i pun ada beli training pants...konon-konon nak bebe free diapers siang hari laaa...nak train bebe on weekend...penjual tu cakap boleh tahan 1-2 kali kencing...so i pun beli laaa...tapi mana tau sekali kencing aje...habis basah...bukan seluar yang basah...lantai pun basah...apa lagi simpan dulu...bukan masa lagi nak train bebe free diapers...hehehehe

dsc03136
ini dia training diapers...macam panty biasa aje...cuma kain dia lain sikit...aiya...i tak nak nak cakap laa...

dsc03090
lakonan saja memakai training pant...dalam pakai diapers...then sarung seluar tu aje...hehehehehe
mungkin sama juga dengan CD, awal2 mmg bocor kena selalu cuci atau sblm pakai tue kena prewash 3 kali baru boleh pakai agar 'keserapan' tu ok.



kat blog kak ngah nampak benda ni...
diapes
apa benda ni? nak pakai macam mana?
kakngah atau nieza tolong bagi penjelasan sikit...n tunjukkan i contoh baby pakai benda ni...apa tu...i sangat ketinggalan laaa...

memang pun ketinggalan...masa pregnant bebe, i hanya beli lampin aje...itu pun beli lampin te*co, sehelai RM0.90...beli sampai 30 helai...then dicampurkan dengan lampin anakku...Total 40 helai lampin...apa itu CD pun tak tau...so, bebe hanya pakai lampin sehingga 4 bulan...(masa tu i ada maid maa...so ada orang basuh lampin...kikikikikikiki)
p6010154
lampin yang hanya tahan 1 kali kencing aje...tapi masa tu sangat enjoy tukar lampin tau...sebab lepas cuci boleh diguna lagi...sangat jimat yooooo

No comments:

Post a Comment