Wednesday, February 18, 2009

Pura-pura tak takut...

semalam saya pura-pura tak takut...padahal saya takut sampai nak mati...
mula-mula bebe menangis...pujuk macam mana pun tak jalan...saya ingat dia sakit perut...letak minyak yuu yii (tak tau eja) kat perut...saya dukung bebe jalan-jalan dalam rumah, tapi masih menangis dan 'mengelut'(tak tau eja juga) macam belut...
Tiba-tiba bebe batuk, then uwekkk...then uwekkk...uwekkk dan uwekkkk...banyak kali uwekkkk...

saya ingat masa tu juga nak bawa bebe ke hospital...tapi bila fikir balik...doktor mana nak hirau perkara kecil macam ni...mesti dia suruh balik aje...

nasib baik semalam sis tak pergi belajar...lepas bersihkan bebe, sis yang handle bebe...bebe masih lagi menangis...saya pula mop sisa muntah bebe..bersihkan diri...

dsc02930
(gambar hiasan saja)
akhirnya bebe tidur dalam keadaan bogel sebab dia tak nak sis pakaikan diaper...

pukul 4 pagi, minum susu...sambung tidur balik...

Pagi ni sebelum hantar ke nursery, check suhu badan...tak panas...then rebut biskut dengan ah ku dia...

kena tulis report kat buku 555 hosp ampang....kalau tak nanti appointment doktor tanya...saya dan hubby mulut nganga tak tau nak jawap...

No comments:

Post a Comment