Thursday, March 19, 2009

ah sou kutip sampah

Pagi ni masa hantar bebe ke nursery...jiran nursery bebe yang selang 10 biji buah rumah ada buang 'sebiji rumah banglo' kat rumah depan diorang...

mula-mula tak berani nak ambik...then, pergi round sekali lagi tengok...

Eh! rumah tu rumah kosong laaa...memang orang buang 'sebiji rumah banglo' tu laaa...

apa lagi...berhenti kereta...suruh my sis pergi angkut 'sebiji rumah banglo' masuk ke dalam kereta...

nak cepat, tapi pergerakan jadi lambat...then, asyik dok ketawa...nak cover itu cemas ambik barang orang tanpa izin orang dan nak cover perasaan malu sebab mungkin jiran-jiran lain nampak kami pungut sampah...

hehehehehe...

inilah sebiji rumah banglo yang belum siap dibina tuannya...
dsc03230-copy1

siap ada almari lagi ooooo...
dsc03231-copy1

masih belum tahu nak buat apa dengan 'sampah' ni...nanti i jahit langsir kat banglo ni dengan menggunakan sampah tempoh hari....

2 comments:

  1. ceh........banglo tu rupanyer...
    tp kreatif ler jiran oli tu...camno dia boleh dpt idea buat banglo kayu tu erk...mesti dia nak buat satu sample tu...tp at the end tukar pikiran x mau pattern cam tu...ha ha ha....

    siap ada almari lagi tu......seni lah oli...bukan senang lorr buat benda tu...

    tindakan yg bijak ler oli........ala, tu bukan kira kutip sampah....tp menghargai bakat jiran oli tu....hik hik hik

    oli, kasi varnish lorr....or cat........sure lagi cun banglo tu..........besar gark kan....leh ler bebe buat main2 tu............

    ReplyDelete
  2. memang kreatif laa org tue.. dulu masa saya sekolah selalu wat kerja kayu cam nie tapi x pernah lak wat bunglow hihihi.. wat tempat umah permainan bebe.. :)

    ReplyDelete