Thursday, March 5, 2009

Kisah Pencuci Kereta yang Ketegaq

i suruh india cuci kereta tu stop cuci kereta i since last year lagi...sebab i perasan luaran kereta yang bersih, dalam kereta pula macam tong sampah...then, hubby pula kena bawa kereta pergi vakuum...so buat apa buat kerja 2 kali...

tapi india yang mungkin dari bangla ataupun india ni dok buat-buat bodoh tak erti bahasa...Setiap awal bulan bayar upah untuk last month, dok bagi hand signal 'stop', cakap english 'stop', cakap bahasa melayu 'tak mau' pun dia masih tak faham lagi...

then, dia sangat clever tau...sengaja tunggu sampai pertengahan bulan baru datang ambil duit dengan i...so dah setengah bulan dia cuci kereta i maaa...so,i cakap 'stop'...dia cakap 'next month'...kita pun ok laaa...dok asyik nest month...sampai month ni pun belum stop cuci lagi...

this month i dah tegas...i cakap 'stop'...then dia tanya balik i...This month 'stop', next month 'want'!

!@#$%&*#%@*

macam nak sepak muka dia aje...this month 'stop'...next month pun 'stop' laaa....

then, i pun dengan hati yang senang lenang naik ofis, sebab i rasa akhirnya indian ni dah faham sebab muka dia sangat hampa...

tapi lepas kerja, i pergi kat kereta i...wiper telah diangkat naik...that mean india tu cuci lagi kereta i...that mean dia masih lagi tak erti bahasa....

so, i ambil keputusan...lepas hantar bebe ke nursery...i parking kereta kat bawah rumah...then i jalan kaki pergi kerja...so...india tu tak dapat lagi cuci kereta i...

No comments:

Post a Comment