Tuesday, March 24, 2009

malas nak pregnant

cewah...
bunyi macam berlagak pula kan...
macam laaa senang sangat nak pregnant tapi i yang tak mau aje kan...

memang bukan senang nak pregnant
selain usaha somi isteri
kena tengok juga Tuhan mau kasi ataupun tidak...

hari ni tergerak hati nak tulis post ni sebab ternampak post raihan 'short note'...n pada masa yang sama bayar hutang sham yang i janji nak buat tajuk ni beberapa minggu yang lepas...

alhamdulillah laaa
selepas 2 bulan kawin,
dapat good news yang i pregnant...

luckly i tak tegas dengan cita-cita i
nak berdua-duaan selama 2 tahun
kalau tak, tak adalah bebe lagi...

sepanjang pregnantkan bebe
memang senang laaaa...
memang enjoy sangat...

review jap apa yang i buat 10 bulan tu:
-kerap morning sickness time gosok gigi
-2 kali kejang kaki tengah malam yang jerit macam han2
-sekali tergelincir di depan bilik air...
-sentiasa panas sampai gaduh dengan officemate group majalah weekly sebab mereka buka fan air cond...
-menangis sebab kaki bengkak
-suka makan pizza...
-tak boleh makan nasi di rumah sendiri...

then, masa bersalin bebe pun tak sakit
i cakap kat orang
tapi orang tak percaya
hehehehe...sebab i inject epidural maaaa
tapi sebelum inject epidural tu
sakit like a hell laaa

disebabkan dah inject epidural
sampai nak teran pun tak tau...
i teran sampai muka i merah..
tapi anak tak keluar-keluar pun...
hehehehehe...
sangat kelakar bila fikir balik....

bila anak dah keluar...
uri i pula tertinggal kat dalam
kena bawa pi operation nak keluar kan uri
operation yang dimaksudkan tu
bius

No comments:

Post a Comment