Wednesday, March 4, 2009

Perangai bebe yang sungguh mencabar kesabaran i

[Scheduled Entry]

dah 2 hari i dok tengok perangai semacam aje...

isnin, bawa pi pasar malam...nak blind date dengan mimi, tapi cancel sebab hujan...so, i pun cepat-cepat bawa bebe masuk kereta...takut dia terkena hujan...
tapi kan...bebe tak mau masuk kereta...i dukung dia, dia memberontak, nyaris terhantuk kat kereta...Nasib baik ada penyelamat...JAGUNG KUKUS!!! Dok senyap makan jagung sampai ke rumah...

semalam pun buat perangai...bebe ada kebiasaan...yak yak lepas balik dari nursery...so, dalam 5.30-8.30pm ada waktu yak yak dia...semalam awal, 5.45pm dah yak yak...so i pun nak cebok...tapi dok rebut gayung pula dengan dia pula...bagi dia mainan pun tak mau main...nak gayung tu aje....

bebe merajuk baling botol air dia kat kaki i...kena kuku ibu jari i...sakit macam nak pitam...nyaris kena tibai dengan i...

Ambil mainan dok ketuk-ketuk skrin TV...nak kasi rosak then baru daddy dia boleh beli TV baru plasma or lcd...

Ambil remote astro dok tekan-tekan...kita tengah syiok tengok, tiba-tiba tukar ke channel lain...then, dia cepat-cepat hulurkan remote bagi kita...

dalam rumah nak pakai kasut...then pijak naik atas tilam...

memang perangai hari-hari aje,mungkin i pun moody... so, rasa nak marah aje dengan perangai dia tu...tapi nasib baik i masih boleh mengawal kemarahan i...so, selamatlah bebe...

No comments:

Post a Comment