Saturday, March 21, 2009

Tak ada apa-apa laaa (part 2)

semalam i tidur-tidur ayam...i tak dapat tidur lena sebab ketakutan...kejap-kejap buka mata...takut tapi nak tengok!!! gila kan!!!

ni sambungannya....

bebe masuk bilik tidur dalam 8 lebih, then 10 lebih dia terjaga...
alang-alang dia dah terjaga,
so i pun transfer dia ke bilik my sis
(kan i dah cakap i dah tanam niat nak tidur di bilik my sis)

lepas bentang toto, lapik lagi satu toto di atas toto...
kami pun start baring...

selalunya

selalunya

walaupun bebe terjaga,
sekejap aje dia akan tidur semula...

tapi kali ni...
dah beberapa kali dia angkat kaki, mengeraskan badan, cucuk tangan dan mata dengan bucu bantal...
tapi masih tidak berjaya TIDUR!!!

then akhirnya dia menangis...

disebabkan my sis esok kena pi kerja
dia perlukan tidur yang cukup,
kalau tak dia akan berubah jadi hijau!!!!
kikikiki
(my sis mengajar orang weekend...weekday dia diajar orang pula)

so, i pun bawa bebe balik ke bilik kami walaupun i berasa takut sangat-sangat...
masa i tengah transfer selimut, bantal...
bebe pula keluar pi main kat hall
(tengah malam buta nak main pula)


then, i pun panggil bebe masuk bilik yang lampu terang benderang...
bebe dah baring atas katil...
tapi masih tak mau tidur...
tiba-tiba rajin nak belajar pula...
dia ambik buku dan dan i tunjuk gambar....

dah habis belajar...
dia nak keluar...
menangis ketuk pintu
sambil sebut 'mamamamamamama'

sudah!
sudah!
bebe panggil siapa?

bebe tak panggil i mama ataupun mummy
bebe panggil i 'GU' (cikgu)
(tolong jangan ketawa ya! i tak menghalalkan!)

i dah keras di atas katil...

i ambik hp, call hubby
i suruh dia dengar anak dia panggil siapa mamamamamama
hubby cakap dengan bebe...
tak jalan juga....
(berpuluh-puluh kali i call hubby sebab i takut...)

akhirnya kemarahan i dah mengatasi ketakutan!!!
i dukung bebe keluar dari bilik!
i buka semua lampu!!!
i tanya bebe mau apa!!!

of course
bebe buat tak endah!!!

then
i tanya bebe
"yao nen nen ma?"
"nen nen"
bebe nak susu
cepat-cepat i bancuh susu untuk bebe
lepas minum susu
bebe pun tidur!!

cis!
Cis!
Cis!

Rupa-rupanya nak susu aje!!!

2 comments:

  1. walaupun u x halalkan i nak gelak gak.. kakaka oppstt minta halal yer :) lawaklaaa mummy punya kecut perut takut.. bebe nak susu jek.. adoilaaa bebe lain kali minta yg pelik sikit hahaha

    ReplyDelete
  2. huh..!

    berpeluh2 nani baca citer oli ni...
    dahla entry sblmnya sgt saspen..
    macam2...

    tp kenapa nak susu tp sebut "mama"...?

    ReplyDelete