Thursday, March 26, 2009

Turn maknya pulak

bebe dah sembuh,
turn i pula yang selsema, deman panas, sakit tekak, sakit kepala, sakit badan...

tengah malam tadi...dalam 3.30am...
lepas bergelut dengan kesejukan...
akhirnya i gagah bangun juga...

check suhu
38.4
satu badan tak selesa...

i suruh my sis pi tidur dengan bebe,
i nak pi hosp gov...

halangan 1:
kereta kena block...
kena remove 3 biji kereta...
terpaksa minta bantuan tauke mamak tolak kereta

halangan 2:
sampai kat hosp gov...
kat kaunter pertanyaan,
permintaan i dah ditendang...
boy tu suruh esok pagi pi klinik kerajaan kat pekan ampang...

i malas nak argue dengan dia...
masa tu tak ada seorang pesakit kat ER pun...
kalau ada ramai pesakit,
i boleh faham juga...
sebab kes i ni small matter aje...
mungkin mengganggu big kes kan...
ni 1/2 manusia pun tak ada...
apa salahnya kasi i jumpa doktor...
apa salahnya merawat i

ataupun diaorang beranggapan...
i orang dewasa...
mampus pun tak pe...

yes...
i dah dewasa,
terencat akal pun dah tak pe...
yes...
i dah dewasa,
tersumbat hingus dan menyebabkan kesesakan nafas pun tak pe...

mungkin ini prosedur diorang
tapi
tapi
kenapa sebelum ni
i pi dengan somi tengah malam buta
dia kasi i jumpa doktor

kenapa kali ni i pi seorang
dia halang i jumpa doktor?

bukan i,
adik i high fever pi pun ditendang balik...
suruh tunggu esok pagi pi klinik kerajaan...
then
somi bawa pi,
barulah pihak hosp sudi membenarkan my bro jumpa doktor...

adakah i tak merangkak pi hosp
sebab tulah nampak i masih sihat?


bayangkan kalau i miskin,
kebetulan hanya tinggal 40 ringgit untuk akhir bulan ni...
pi klinik kerajaan bukannya bayar 1 ringgit...
ikut harga ubat juga...
macam mana tu???


ishhh
ishhh
ishhh


dsc03296
tutup aje laaa kalau memilih sangat...

dsc03297
boy tu kasi i 4 biji ubat deman..untuk tahan sampai esok pagi...dia pesan jangan over dos...

dsc03298
bebe terjaga...

doakan i cepat kaya
i nak tukar duit syiling 1 sen
i nak kambus hosp tu dengan 1 sen...

No comments:

Post a Comment