Wednesday, April 8, 2009

bebe and nursery

i dah lama dok perhati bebe...kalau lebih dari 2 hari tak ke nursery, maka mulalah dia buat perangai...menangis bila ke nursery...gigit kawan dia, pukul kawan dia....balik dari rumah pun jadi sangat garang, tak dengar kata...

isnin bebe tak pi nursery, dok dengan my sis...bebe sangat happy n sangat manja...lunch time i balik rumah tengok bebe, tidur!!!

dsc_0001
bebe yang baru bangun tidur!!!

semalam daddy hantar pi nursery...menangis...dok tunjuk-tunjuk luar panggil daddy...teacher terpaksa pujuk sat lagi call daddy datang ambik....lama-lama baru moodnya ok!!!

pagi ni dah sampai nursery, bebe cakap ' nanak' sambil geleng kepala...nasib baik ada 2 ekor burung gagak kat pagar...dapatlah alih perhatiannya tak mau ke nursery...lepas bye bye dengan burung gagak, bebe sendiri jalan masuk ke nursery...kebetulan semua budak kat bawah tengok kartun...so, terima kasih kat kartun dapat alih perhatiannya 'nanak' ke nursery tu!!!!

i tengah dalam usaha cari 'sekolah' cina...masalahnya ialah budak kena 3 tahun ke atas...so kena survey pelan-pelan lor...mana tau ada 'sekolah' cina kecil-kecilan yang nak budak 2 tahun!!!!

dalam perancangan i, sekolah cina belajar sampai pukul 12-1 tengahari, pastu day care pula, i tetap nak hantar ke nursery sekarang ni...kena kasi balance lor...balance dari segi akademi dan agama!!! sebab kat nursery, bebe banyak belajar tentang keagamaan...contohnya makan kena baca doa, dengar azan aje angkat tangan, pastu amin amin...selalu sebut 'allah'...sujud sembahayang...

1 comment:

  1. bebe makin tembam ler...
    suke arr....camno nak bg batrice tembam cam bebe.....
    oli....bg suggestion please....oli still bagi dia soy milk tu ker....yg under melilea tu...he he he

    oli, zana rasa.............bebe jadi camtu coz' dia happy bila duduk ngan ahli keluarga
    maybe dia x syok duduk kat nursery tu...
    try tukar nursery lain...hu hu hu.....

    yesszaaa........zana pun ada cita2 nak hantar batrice sekolah cina....
    next year boleh kot coz' dia dah 3 tahun.....nak seimbangkan dunia & akhirat....
    dgn kami & nenek boleh belajar sikit about agama...pastu belajar cina utk bekalan dia dah besar nanti....coz' zana rasa, belajar bahasa cina x rugi lorr.......senang nak cari kerja nanti dah besar

    ReplyDelete