Thursday, April 2, 2009

boooriiiiinnnngggggg

sangat boring
sungguh boring
amat boring

kebelakangan ni macam tak ada mood nak kerja...
malas nak pi kerja...
malas nak buat kerja...
benci dengan kerja yang terikat dengan waktu kerja

kalau tukar ke part time...
gaji hanya 700 ratus...

kena juga buat kerja yang sama
tak ada potongan EPF
tak ada kenaikan gaji
cukup ke gaji 700 ratus tu?

kebaikannya ialah
i boleh jaga bebe

tapi masalahnya...
bolehke i sepanjang hari menjaga anak?
seminggu 7 hari jaga anak

boleh ke i jadi full time housewife?
yangt tak ada MC, annual leave,
tak ada potongan EPF, Tak ada kenaikan gaji?

then, kalau i dah tak ada kerja tetap...
maka tak boleh guna nama i beli kereta, beli rumah, buat pinjaman loan lagi...
macam mana dengan kutu celah gigi?

then, i kena ikut husband dok kat melaka...
bagaimana dengan my sis?
dia ada 3 semester lagi baru habis belajar

katakanlah
i dah tukar ke part time dengan gaji 700 ratus
tak sampai 2 bulan,
husband pula kata
dia tak mau kerja kat melaka, dia nak balik ke KL...
macam mana tu?

i dengan muka tembok pi bagi tau boss,
i nak tukar ke full time?
then, cari rumah sewa semula?

ahhhhhhhhhhhhhhh
pening laaaaa
tak mau fikir laaaaa

2 comments:

  1. huhu benti benti! saya pn nk benti jgk la1 duk umah jg Ghazi lg besh yeyeyey!

    ReplyDelete
  2. eeee kalo ikut ati nih memang nak aker berenti jaga Aisyah kat rumah tuh. Tapi tulah, cemana nak bayour keta rumah apa sume. Kang kalo berenti, tak merasa lah pulak baju baru, kasut baru, handbag baru... heheheh....

    ReplyDelete