Wednesday, April 15, 2009

Bubur sudah jadi nasi hangus

tadi lunch time i balik rumah...saja-saja balik rumah...then, i terlebih rajin pula nak masak bubur untuk dinner...konon-konon balik kerja nanti bolehlah terus makan...tak payah masak lagi...

Sambil-sambil masak tu, i pun tengoklah TV...kirana sedang tayang EMBUN...best juga....

lebih kurang 45 minit kemudian, i bau macam ada bau hangus...dalam hati dok fikir :' siapalah masak sampai hangus...ish ish ish'...Tiba-tiba i teringat i sedang masak bubur...berlari ke dapur...periuk dah berasap...bubur dah jadi nasi hangus...huhuhuhuhuhu

dsc03350

dsc03352
macam mana nak cuci ni?

periuk peninggalan mak mertua i lingkup dalam tangan i...

i dah beli benda ni...
dsc03353
yang lembut dan yang keras...2 2 pun rembat...

semoga dapat membersihkan yang hitam-hitam tu...

1 comment:

  1. bubur hangus ye... i dah dua kali masak bubur hangus.. exactly sama macam your picture..ka..ka..ka..
    bubur tu for izzah tapi i duk leka tengok tv lupa bubur tgh menjadi nasi version hangus kat dapur...teruk kan i

    ReplyDelete