Monday, April 13, 2009

Halal Dimsum

horeeyyy...kita orang nak pi makan dimsum....

img_0020
kat luar minmax restoran...

img_0026
aksi lekat muka

img_0025
order...1 pau...


ini dia makanan yang kami order...
img_00321

img_00331

img_00351

img_00381

img_0040

img_00391

img_0045

img_0046

img_0047

img_0024

(jangan tanya i nama makanan ya....nak tulis BI, i tak tau...tulis BC, u all pula tak tau!!!)

dah lama i tercari-cari halal dimsum since i jadi mualaf...memang kat hotel melambak-lambak dimsum...of course harga pun $$$$$ kan...then, pernah sekali i teringin makan sampai tahap maksimum...rasanya masa tu pregnant bebe kot!!! i pun beli dimsum foodcourt sogo (teringat kat mommy lily...sebab beliaulah baru i ada peluang terubat ketagihan i)...bolehlah setakat mengubat ketagih kan...tapi tak ada itu 'feel' makan dimsum lor....
bagi i, makan dimsum kena ada 'environment makan dimsum', ada chinese tea panas-panas...itu baru best maaaa....

kat minmax restoran ni sangat puas hati lor...memang berselera untuk makan....walaupun my kilograms melambung naik 1 kilo akibat dimsum tu, tapi i tetap rasa sangat bahagia kerana dapat makan dimsum....
1. Persekitaran yang sangat selesa...beraircon
2. Harga yang berpatutan...harga dari 2.90 ringgit...(kami berbelanja 43.12 ringgit)
3. Makanan yang fresh dan sedap...yummy...

nota untuk sawsomi :
next week kita pi makan lagi ya!! kita pi pagi pula...pagi lagi ada 'feel' makan dimsum tau!!! sumpah! tak tipu!!!!




Zana,
kalau zana datang KL, harus pi try...

nieza,
ni alamatnya
Minmax Restaurant
PNB Darby Park
Jalan Binjai
50450 Kuala Lumpur
03-21668669
kalau nak map, nanti i tangkap gambar map kat belakang name card diorang, i tempek kat sini...
operation time :
9 pagi-3 petang
6 petang - 10 malam (kena double check coz tak sure)

terjumpa link ni...
http://asrichascroesus.blogspot.com/2008/10/best-halal-dim-sum-in-kl.html

dilot
syiok laaa ada geng yang suka makan-makan...alamak...nak buat review makanan ni tak pandai laaa....sebab pandai makan aje...hehehehehe...kita orang ni kadang-kadang pun main hantam juga...pelayan tanya kami nak makan apa, kami tanya balik dia apa yang sedap? suruh dia rekomen...

5 comments:

  1. dimsum...?
    zana x pernah dpt merasa lagi ler oli...
    zana pun suka chinesse food tau oli....
    esp dia nyer tahu claypot....sedap ooo...
    kat kluang xde dimsum halal ler.....
    kalu tak...nak gark rasa.....

    ReplyDelete
  2. Uwaaaaaaaaaaaaa my peberet ni Oli ...

    mana kedai ???
    kasi map ??
    pukui bape bukak ???
    kalo bekpes apa spesial ????????
    hahahahaah ... jawab aaaa jangan tak jawab .. kekeek
    nanti kempunan boleh mengandung lagik woooooooooooo uwakakakaa

    Uwaaaaaaaaaaaaa mau dim sum .. mau dim sum ......

    ReplyDelete
  3. Sy ni seumur hidup x pernah makan dim sum. Tp sgt teringin nk try. Sanggup sy pergi Restoran Muhibbah kt TTDI all the way from Bangi disebabkan review oli. Patutnya depa bagi komisyen kt oli...hahahaha.

    nk tnya sket bleh? tlg jwb naa..

    Tlg rekemen kn menu yg patut dicuba. sbb nnti klo dh smpi restoran tu, bila tgk menu...sy jeling hubby...hubby jeling sy balik..sbb dua2 tak penah mkn.. tatau nk order ape..hehehe~~~~

    ReplyDelete
  4. Brand baru untuk halal frozen dim sum.
    Mudah dimasak, rasa sedap jugak. Boleh didapati di Niedas Marketing kat Shah Alam (bumiputra owned company).

    ReplyDelete
  5. ECO Halal Frozen Dim Sum (www.ecofoodmfg.com)

    ReplyDelete