Wednesday, April 22, 2009

Jangan hon i!!!

pagi ni[baru tadi], i hantar bebe ke nursery[entry yang nak pulak!tu]...keluar dari rumah saja, ada sebiji kereta silver ikut i di belakang...lepas traffic light dia nak potong i dr sebelah kiri...potong laaa...i nak mainten line tengah sebab ke depan pun hang pun kena himpit ke kanan[line i] juga...

so, untuk mengelakkan dia berada di depan i...i pun bawa sama laju sama dengan dia...so, dia berada di sebelah kiri, i berada di sebelah kanan...then, dah sampai penghujung jalan yang dia kena himpit masuk ke kanan...hahahahaha...di sinilah drama bermula...

dia terpaksa mengalah dan bagi i lalu dulu sebab i di depan sikit...pastu dia hon i...adakah patut dia hon i?i ni memang pantang diHon kalau i betul[rasanya betul laaa...i mainten line i...]...hari-hari i drive macam tu, tak ada kereta yang hon i pun...apasal u hon i? kalau tadi u bawa 80km/j...i pun bawa 80km/j...tak slow ok...hang yang tak ada keupayaan nak potong i...then apasal u nak hon i?

angin gila dah naik atas kepala, terus i slow kereta[mesti dia emergency brek]...kat simpang depan, i berhenti, kasi laluan kat kereta yang nak keluar masuk[actually dia boleh potong ke line kanan]...lampu hijau pun i bawa 20km/j...lepas dari traffic light, dia potong i...gaya macam Takumi Fujiwara iniditial D...then, masa kereta kami selari...i tak lepaskan peluang pandang dia...dia pun pandang i...sempat i senyum dengan dia[i tak tau kenapa i senyum dengan dia]....heheheheheh...mesti dia bengang gila...

lepas dia dah pergi, baru i rasa takut...macam mana dia dah ingat no plat kereta i...pastu dia balas dendam kat i...how?????

4 comments:

  1. Dua hari lepas, I nak masuk lorong tol. I dah dkt nak sampai kat pondok tol tmpat nk bagi duit tu.. tetibe dtg kereta proton saga kaler putih lajuuu aje pintas dpn dan masuk lorong tol yg I nak masuk tu.. terkejut tau nasib baik I tak melatah..

    Kurang ajar betul kereta tu.. I hon dia.. dia hon I balik.. so I honnn dia selama 1 minit.. sumer org kat tol tgk I.. pastu dia blahh, laju aje dia drive.. I malas nak kejar dia.. klau kejar mesti jadi tragedi Rempit vs Impak Maksima..

    ReplyDelete
  2. haiyooooo...... kalu linn kan kak.. sudah buat muka ketat kat dier... huhuhuh
    kdg org lelaki ni kan asal driver pompuan mesti nak salahkan pompuan..padahal salah diorg... haitss

    ReplyDelete
  3. sabar kak oli, dia mesti bengang gila nyer...
    tp u dh smile mesti dia lagi..."apa nie org, dh sombong td pastu senyum2 lak"
    hahahaa...xder masa nyer dia nk balas dendam k...jgn takott!
    kereta2 yg kureng ajar tue mesti diajar...i pon akn buat mcm tue...hehee

    to mimi, i pon penah kena dgn proton tp iswara la kt ngan tol gak tp pompuan bwk... mmg jahat sgt. tp pas dh kuar tol, mmg kejar kow2 la dia. siap masa potong pandang slek n mcm nk mkn budak lagi...nmpk nyer dia takot gak...best!

    ReplyDelete
  4. wahh..
    beraninya oli...
    nasib baik dia tak pancung dpan kete oli, then keluar kete sound oli.
    takutnya..

    ReplyDelete