Thursday, April 23, 2009

Letih n Penat

betulke mereka betul-betul mengambil berat dengan hal dan masalah i?
ataupun sekadar nak kepochi?

Dah boleh agak kalau mak i tau keadaan i ni, memang mak i tak boleh terima keadaan i sekarang ni...
then...
adakah mereka yang 'mengambil berat' ataupun 'kepochi' nak tau [mak i ok ke tak?] tu akan buat doa sejukkan hati mak i?

sangat benci [tapi kena senyum penuh kepura-puraan] dengan mereka yang dah tau melalui mulut orang lain tapi masih nak tanya dengan mulut sendiri dan dengar dengan telinga sendiri...apa pattern punya manusia?

i rasa tak ada orang yang akan buat...i ni siapa bagi mereka? sekadar orang asing, sekadar orang jalan ABC, sekadar mummy kepada bebe, sekadar isteri kepada somi...i tak ada pertalian darah dengan mereka...i tak ada apa-apa makna dalam hidup mereka...kalau i jatuh pun, mereka hanya tolong tengok aje...macam mimi cakap, depan simpati, belakang ketawa geli hati


i dah penat ok!!!
dah penat reka cerita!!![dosa dah banyak, tolong jangan tambahkan dosa i lagi]
STOP!!! dalam kepala otak i dah tak ada idea nak buat skrip yang menarik dan memenuhi permintaan penonton i...sangat sangat penat dan rasa bersalah tau!!! kesal sangat tau dengan apa yang i buat tau!!! so tolong jangan tambahkan bebanan i lagi[i tau itu masalah i sendiri yang cari]...u orang ingat i saja-saja tak nak kasi tau perkara sebenar? jangan cakap mak i muda lagi untuk terima hakikat? u ingat i sangat syiok dengan keadaan i yang tak boleh nampak cahaya tu, yang dok dalam gelap tu? u ingat hati i sangat suka meh setiap kali tinggalkan somi dan bebe bila i balik rumah? u nampak meh bila i menangis bila teringat somi dan bebe? kalau u tak tau apa-apa, please shut up!!!

i percaya...orang yang boleh menunggu, maka dia ialah winner!!!

No comments:

Post a Comment