Sunday, April 12, 2009

low mood + ke'tension'an

hari ni betul betul low low mood...
satu badan angin...
ingat keluar dengan tong'geng boleh hilangkan mood busuk dalam badan...
rupa-rupanya memang tak boleh...
belum sampai mana lagi...
ke'tension'an dah datang

masa tunggu tren kat lrt...
bebe nyaris-nyaris terjatuh dari kerusi lagi...
nasib baik tangan i sempat capai lengan dia...
kalau tak confirm kepala benjol lagi...

tulah yang tension gila...
sebab
sebab
jangan ada mulut cakap orang lain,
tak ada mulut cakap diri sendiri pula...
dok terbayang-bayang macam mana i mengadu masa bebe jadi flower horn...
time bebe dalam jagaan i ,
bebe pun nyaris nyaris flower horn...

then 2nd bab...
mula-mula bebe baik...
bila dah sampai time square,
dia dah mula buat perangai dan tidak dapat dikawal lagi...

memang betul-betul menguji kesabaran i...
langsung tak mau dipegang...
lari sana lari sini...
nak jerit malu kat orang...
i geram sampai gigit tangan dia...

lepas makan,
i terus minta diri dengan tong'geng...
(sorry laaa mery, u datang jauh-jauh pun i tak boleh teman...)
tak bolehlah nak shopping dengan mereka...
i takut i pula yang hilang kawalan...

lebih baik balik rumah
berkurung kat rumah untuk menyedarkan diri sendiri...

sampai rumah,
buat susu bagi bebe, tukar diapers...
kasi dia tidur...
tak sampai 5 minit dia dah pengsan...
memang bebe mengantuk sangat...
patutlah dia buat perangai semacam tu!!!

i pula sakit kepala macam nak hantuk kepala ke dinding...
ni nak makan 2 biji panadol...
pastu nak tidur jap...

taubat!!
lain kali no more outing dengan bebe lagi!!!!

tapi pelik tau...
bila berdua-duaan dengan i...
dia berpegang tangan kita...follow arahan kita...
bila time ramai orang...
dia nak jalan sendiri laaa...
nak pergi sana laa...nak pergi sini laaa...
mungkin dia beranggapan,
kalau i mengamuk...
ada orang lain nak back up dia kot!!!!

hehehehehehehehe

1 comment: