Saturday, April 25, 2009

my kiloGrams vs bebe kiloGrams

my kilograms tau naik aje, turun tu dia tak jumpa jalan nak turun....benci tau!!! bebe punya kilograms pula tak tau nak naik...sejak bebe 20 bulan sampai sekarang ni dok 11 kg aje...

dsc_0013

ada perasan dua menjak ni i rajin masak dinner? actually, i masak untuk bebe n i tumpang sekali [patutlah i gemuk sebab bebe tak habis makan, i masuk semua ke perut i]...

i rasa laaa...bebe tak makan banyak kat nursery...cikgu mana ada kesabaran nak dok kat situ panggil bebe makan...jangan kata cikgu, i sendiri pun kadang-kadang tak ada kesabaran nak suap anak...dok panggil tak mau datang juga makan...last-last i suap ke mulut sendiri...


dsc_00012
tauhu lobak bunga kobis
resepi ummey ghazi...linda cakap ghazi suka makan sup tauhu lobak...sebab manis-manis...so, i pun try masak kasi i punya sawBebe...

3 comments:

  1. sedap masakan oli..masak banyak sikit, i nak tumpang makan ni..hehehe...
    cater & send to bentong here, can ah?? boleh buat bisnes pe..haha..

    ReplyDelete
  2. emm nmpk sedap sup tuh. Fad memang suka sup2 tauhu macam tuh. Tapi aisyah tak minat heehehe...

    ReplyDelete
  3. die mau mkn tak oli? lg 1 kan..ghazi suke nasi grg butter msuk telur n lobak hirisan..buat jgn kering sgt tp jgn berair sgt..lembap sket sket..yg tu pon ghazi sukeeee...

    ReplyDelete