Monday, April 27, 2009

nasi ambeng

img_0019
nasi ambeng (sebutan jawa) yang ada nasi ada lauk salah satu lauk wajib[i sendiri yang pandai-pandai tambah fakta ni] ialah tempe goreng[my favorite]

img_00201
nasi ambeng dalam dulang...nak kasi bebe interframe aje...kuikuikui

Start makan ---->
img_00341
makan sama-sama dalam dulang yang besar...

img_00384


img_0054
see...satu dulang punya nasi dan lauk habis dimakan...

Tapi i tak sempat nak makan nasi ambeng, sebab sawSomi suruh tunggu datin [kakak sulung dia laaa], nak makan sama-sama...last nasi ambeng dah habis dimakan...tinggal nasi impit[i tak suka makan nasi impit]...last semua diorang makan nasi impit...i tengok orang makan...inikah yang dipanggilkan tak ada rezeki?


ni second time i tengok nasi ambeng...1st time tengok feb 2006...kenduri arwah atok

Gambar dah delete
its me pada tahun 2006[jangan pula ada orang sangka i dah berjaya membuang lemak-lemak i]...masa ni belum lagi kawin[apa motif buat kenyataan ni?]...walaupun masa tu i berlemak juga, tapi taklah selemak sekarang...lemak sampai berlapis-lapis...benci tau!!!

siap
mee goreng ambeng...

mula-ambil-makanan
lepas bacaan yassin, mereka mula ambik makanan[boleh dikatakan berebut]untuk dibawa balik...

balut-makanan
pakcik sorang ni tengah membalut hasil rebutannya...

3 comments:

  1. uih oli, nasi ambeng ni la kami nye mknan di kala sengkek msa bljr di utm dlu..hihi tp sedap kan..penuh perut mkn..yg diorg berebut bwk balik tu org pnggil berkat hehe :) Ghazi pn suke mkn tempe grg! sedappp!

    ps: oli tak de la nmpk sgt lemak sna sni..leklek..hehe comei lote lg!

    ReplyDelete
  2. sedapnyerr dah lama sgt2 linn tak mkn nasi ambeng tingin rasa nak mkn.......

    insyallah esok kalu adik linn nak kenduri linn nak suh buat nasi ambenglah...

    haitsss kak kau sudah kurus okeyy.......... sgt jeles..... kak oli tgoklah saya makin tembam kan...

    ReplyDelete
  3. saya x pernah makan tapi nampak cam sangat sedap owh lapar2 :)

    ReplyDelete