Monday, April 20, 2009

new member in SawFamily

terlalu senang...tak tau nak buat apa...
so, mengisi masa lapang dengan menambahkan ahli baru dalam keluarga...

secara rasminya memperkenalkan ahli baru dalam sawfamily yang jantinanya tidak dapat dikenal pasti ...disebabkan jantinanya tidak diketahui, maka namanya pun tidak dapat diberi lagi...so, buat sementara waktu ni hanya boleh digelar sebagai baby...

jeng jeng jeng
img_0041
baby kura-kura...

bebe angkat dan baling baby kura-kura ni...nyawa nyaris-nyaris melayang......
img_00382

baby kura-kura yang berusia sebulan...cengkerang dia pun masih lembut lagi...RM6.50 seekor...

mula-mula ingat nak bela arnab, tapi takut pula dengan bulu arnab...bebe kan ada asma...ni tak sedar diri nak bela arnab dalam rumah flat...lain laa kalau dok rumah teres...niat yang sungguh-sungguh tak sedar diri...nasib baik di saat-saat akhir membatalkan niat yang tak sedar diri tu...kalau tak sekarang ni update arnab dan bukannya si kura-kura malang ni...

hubby pergi beli ikan laga...secara tidak sengaja terbeli si kura-kura ni...i pilih yang paling kecik supaya lambat sikit badanya menjadi besar...

img_00392
bebe sangat excited tengok kura-kura jalan...

img_0043
kura-kura malang ni berada dalam ketakutan...



mama miRayyan
penjual tu cakap kura-kura tak gigit...tapi sy pernah dengar orang tua-tua cakap...kalau kura-kura gigit, dia hanya akan lepas bila guruh berbunyi...takuttttt

2 comments:

  1. wah..
    ade turtle..
    mira pun suka tgk turtle..tp...dlm akuarium la..

    bila angkat keluar.."nanak..! nanak..! (tanak)..
    takut sgt.

    turtle tu tak gigit org ke oli..?

    ReplyDelete
  2. uih... kura² ya... hmm so chumel... kami adriana ader 2 ekor... sepasang... tp sekor dah advance besarnyer... yg sekor lagi besar tuh jer... hmmm... dia masa mula² nak beli.. ari² tanya kiter... nak tortaise... huhuhu... tensen la....

    ReplyDelete