Tuesday, April 14, 2009

oliole style sea coconut dessert

semalam kat pasar malam, 'terbeli' sea coconut...

Bila dah beli, i baru sedar i tengah berhadapan dengan masalah yang besar...apa yang i nak buat dengan sea coconut ni?...Boleh makan mentah ke? Dalam otak jenuh dok imbas balik macam mana mak i 'uruskan' sea coconut ni...dok imbas balik dessert yang berasaskan sea coconut...

belasah aje laaa...masaklah dengan apa bahan yang ada kat peti sejuk...
dsc_00011
bahan-bahan:
sedikit longan
3 biji honey dates
3 biji sea coconut (ada balance lagi 7 biji kat peti sejuk...huhuhuhu)
rock sugar

kalau ikutkan, i memang nak letak red dates, tapi takut somi tak suka...kang i seorang yang kena habiskan setengah kuali punya laut kelapa tu...

dsc_00021

2 comments:

  1. i slalu gak beli sea coconut ni. rebus dgn dried longan & rock sugar sj. my husband pn tak suke red dates.

    ReplyDelete
  2. sedap nye dessert sea coconut ni..boleh try buat la..wanie tak pernah beli sea coconut

    ReplyDelete