Tuesday, May 12, 2009

b@li...tunggu i

setelah 9 bulan menunggu [ online beli tiket pada 26/8/2008]...lepas tu masalah pasport yang menyebabkan nyaris-nyaris tak dapat pi...[ hembus nafas]

Kebetulan kawan adik i kerja kat company yang teksi airport ni, maka kami pun book teksi ke airport...RM100...bagi i tak mahal laaa...kereta besar...

depart

kita orang makan-makan dulu kat old town...

Flight on time...maka bermulalah trip kita orang...bebe dah mula buat perangai...menangis...mungkin tekanan udara kot membuat dia kurang selesa...lepas tu muntah...mak oiii...habis baju i dan baju bebe kotor...apa mood pun dah tak ada...kalau boleh, macam nak suruh kapten tu turn balik ke KL aje...

3 jam dalam flight tu macam 10 jam lamanya...tambahan pula cuaca kurang baik...sawsomi dah kurang selesa...mukanya pucat...nasib baik tak muntah macam bebe...hehehehehe

akhirnya....sampai juga...

sampai di airport bali dah 10 lebih, driver yang i book, Sofiyan dah menunggu...

Sofiyan bawa kami pergi cari hotel...tanya 2 dan 3 hotel pun full...i dah nak menangis...sebab dah terlalu penat [ + tension ] masa dalam flight...

akhirnya, sofiyan tu bawa kita orang ke Jesen Inn II di entah apa jalan yang agak sunyi...kat situ ada bilik kosong...belasah aje...

lepas bubuh luggage dalam bilik, terus keluar cari makan...kita orang makan Nasi Pedas berdekatan dengan hotel kita orang...pedas nak mampus...tapi sedang [mungkin kelaparan kot]

tak berani nak pi jalan-jalan sebab jalan terlalu gelap dan tak ada orang...ada orang pun orang tempatan...takut kena rompak...so, balik hotel dan berehat...

Mintak air dengan hotel kena bagi tips RM3 ++...

tengah malam bangun bagi ubat deman panas kat bebe sebab terasa badannya panas....

2 comments:

  1. maybe kot oli
    bebe tak selesa...yelah tekanan udara kat tempat tinggi kan...zana pun masa flight dari penang tu.....balik tu telinga pekak all d way kat atas flight...hu hu hu...sampai bawah baru bukak.....sakit plak tu...tu agaknyer yg bebe rasa......

    xpe.....janji dah dpt pergi bali..
    itu yg penting....
    he he he he

    ReplyDelete
  2. wah, xsabar tunggu entry seterusnya

    ReplyDelete