Friday, May 22, 2009

(entry baru di bawah)PENGUMUMAN PENTING! Sila Ambil Perhatian!!

nama penuh bebe

a'shadieeyah sofea


{sedap n penuh bermakna...}
{pandainya mak dia cari nama}
{bila belajar tulis nama, mesti anak yang comel ni menangis sebab namanya terlalu panjang}
{bayangkan nak belajar tulis 1 muka surat buku latihan yang mempunyai kira-kira 20-25 baris...A'shadieeyah Sofea Saw Binti Mohamed Faizal}
{diatas kesedaran ni, i ringkaskan nama cinanya kepada 2 perkataan aje...nak menebus kesalahan}
{jenuh anak yang comel ni nak tulis nama panjang-panjang setiap kali isi ruangan nama...masa tu dalam hati anak yang comel ni akan maki hamun, kutuk-kutuk maknya yang berlagak dan pandai-pandai kasi nama yang panjang-panjang...}

tapi kita orang pandai-pandai pendekkan namanya yang bermakna jadi asha [ entah apa-apa ]...tak ada makna langsung...kadang-kadang ada juga orang yang tersilap panggil dia 'aisyah'... [at least aisyah tu ada makna juga]
{tiba-tiba tersedar dari kesilapan yang i singkatkan nama bebe apabila buat tag puan linda ummeh ghazi yang comel}

dsc_0248
so,
mulai hari ni...
22 May 2009
asha bukan lagi asha

asha akan jadi a'shadieeyah


[bergulung lidah nak sebutkan?]

tak apa
kita ada alternatif
sila panggil asha sebagai

SOFEA


so,
panggil aje

SOFEA


Lepas ni no more ASHA lagi ya!!!
kalau siapa panggil ASHA...
Denda 5 kupang...
[jangan ingat i tak berani minta yoooo...muka i ni sangat tebal tau]

sekian terima kasih!!!!
Kerjasama anda amat dihargai!!
dan
i nak minta maaf
maafkan kesilapan dan kejahilan yang telah i buat since 2007
dengan pandai-pandai registerkan nama anak yang panjang-panjang,
[apa boleh buat...terlalu excited ada peluang nak bagi nama kat orang...]
pastu malas nak gulung lidah dan sekali lagi pendekkan namanya!!!
dan sekarang sekali lagi i berlagak pandai
nak suruh kenalan dan kawan ubah panggilan anak i pula...
So sorryyyyyyyyyyyy

6 comments:

  1. hu hu hu
    no more Asha erk oli......
    xpe arr...zana kan praktik panggil sofea plak lepas nie...
    cam lebih kurang ngan anak buah zana jer...tp dia sofiyah...he he
    boleh ler....

    betul tu oli
    kita nie mak pak punya excited nak bg nama kat anak2 ktia...
    he he he..maksud dah bagus dah..tp tang nak bg nama manja tu...
    nampak gayanya...Batrice pun kena tukar gark ler.....
    nak panggil apa yerk....hu hu hu

    ReplyDelete
  2. owh sungguh terasa ngan n3 yg lepas coz saya komen "MUMMY ASHA" hihihi

    ReplyDelete
  3. baikk puan oli.... sy akan pggl bebe SOFEA... sedap nama tu...

    ReplyDelete
  4. oooo tak leh panggil asha dah yea.....ok iza akan panggil sofea lak...ni nak kena praktis ni taku2 terlepas sebut asha :-)

    ReplyDelete
  5. uhuhuhuhu u tak tauu kaaa....?? masa i kecik2 dulu i pernah marah my parent "kenapa bagi nama i pendek sangat???" satu perkataan sajer???? nama kawan2 i semua susah nak sebut, so diorang menjadi perhatian cikgu, so i rasa rendah diri.. sekarang, badan i betul2 rendah..!

    ReplyDelete
  6. kita sepatutnya memangil anak² kta dgn panggilan yg ada makna... tp kdg² tu..kita nak senangkan...nak yg ringkas & best...

    kemaruk dpt anka..samalah kita.. kalo leh panjang dr tu nak letak...

    tune lidah kena tukau a lepas nie..nomore asha.. sofea ...

    ReplyDelete