Monday, May 18, 2009

Happy 2nd birthday my bebe

dah 2 tahun pun.....[dah 2 tahun pun i jadi mak orang]...Disebabkan birthday bebe jatuh pada isnin dan daddy terpaksa balik ke melaka kerja...so, kitaorang sambut birthday bebe awal sehari [beberapa jam lebih awal...makan-makan pada pukul 8 lebih...]....

Tahun ni mummy bebe tak excited sangat sebab sudah tak ada bajet [dalam bahasa pasar tu TAK ADA DUIT laaa] untuk birthday bebe...bila tak ada bajet [duit]...dok diam-diam lor...tak tau lagi nak beli hadiah apa untuk bebe...sama seperti last year kot...TAK ADA PRESENT!!!!!! [tiba-tiba teringat...bukanke mummy dan daddy dah bawa cuti-cuti kat b@li? itu hadiah birthday bebe laaa...]

daddy belanja makan...small gathering dengan family ibu U-G kat pizzahut...
img_0091

ibu U-G suap bebe makan kek...
img_0098

daddy suap bebe makan kek...
img_0106

bebe dan sepupunya...
img_0102

i kurang puas hati dengan gambar yang i ambik ni...so, balik kerja nanti, i plan nak beli kek kecil...i nak minta my sis ambik gambar bebe potong kek dengan kamera mahalnya...

Perkembangan bebe:

Berat : 12kg (timbang kat Bali)
Tinggi : 80cm++ (kat imigresen wangsamaju)
Gigi : - [bukan tak ada gigi, tapi dah habis tumbuh]
Susu : Dutchlady 123 (honey)
Size kasut : 4 @ 5

- dah boleh sebut 2 perkataan ke atas...
* daddy work
* ah gu work
* ah yi school
* su fei school
* dog dog fly [ my sis jemur patung dog dog kat tingkap, then bagitau bebe dog dog fly, bila nampak dog doh aje mesti dog dog fly]
* dan lain-lain perkataan yang i tak faham....

- sangat melekat dengan i...asyik nak i dukung aje, orang lain tak nak...tidur pun i kena tidur sebelahnya....kena nampak muka i...kalau tak mesti buka mulut dan menangis...

[update later...i dah mengantuk sangat sangat ]

9 comments:

  1. again
    HAPPY BESDAY little sweet princess
    auntie masih terasa "kehappeningan" besday bash bebe last year
    xpe mummy
    xde besday bash pun xpe lah...janji kita tetap sambut ngan ahli keluarga...

    cute bebe ngan gown putih tu....
    yeesszzaa.....zana sokong
    balik nie beli satu kek comel utk bebe
    letak lilin
    pastu suruh bebe blow
    sambil
    adik oli tangkap gambar guna camera canggih....

    ReplyDelete
  2. Happy 2nd besday bebe .....

    jaga mummy baik2 ok...

    ReplyDelete
  3. Happy birthday to you...happy birthday to you....happy birthday to asha....
    Selamat hari jadi asha yg ke -2 tahun.....dah makin besar dan makin cantik anak dara oli nie....

    ooo celebrate kat pizza hut ek...ok lah tu...skang kan tgh gawat hehehe....janji asha happy....

    be agood girl asha...

    ReplyDelete
  4. happy birthday asha.. semoga membesar dgn sihat n menjadi anak yg soleh..

    waa gigi bebe dah penuh cik mya x mau2 penuh pun hahahaha

    ReplyDelete
  5. HAPPY BIRTHDAY BEBE!

    sudah 2 thn ye syg...jd anak baik n solehah k.

    Gigi sudah penuh ke...gigi anak aunty satu pn x keluaq lagi. Hujung bln ni Aisha Humaira nk 1 tahun dh..ibu die yg cm tensi2 sbb risau psl gigi die..hahahaha.

    ReplyDelete
  6. happy 2nd bday to asha! semoga berjaya hidup d dunia dan jugak akhirat. amin : )
    gigi dh kluar semua ka oli? baby baru ni demam sbb kluar gigi geraham. selama ni tumbuh gigi x pernah sekali pun dia demam. tp kali ni dia demam. huhuhu
    aik. melekat dgn oli ja. nak dpt adik kot! kwang³ : D

    ReplyDelete