Saturday, May 16, 2009

kesiannya bebe

Gambar nursery lagi....

agak terkejut juga bila i tengok balik gambar yang cikgu bebe ambik...mak oii...budak-budak tidur kat atas lantai tanpa alas...time ni rasanya tunggu mak bapak datang jemput anak-anak mereka...aduh! macam anak-anak yang terbiar aje...
img_0045

i sedih tengok keadaan bebe macam tu...sebab kalau kat rumah, aksi ni tak akan terjadi di rumah...bebe tak akan baring macam ni...kat rumah tu dia aktif [buas]...tak selembik dalam gambar...apa dah jadi ni? Takkan tak ada mainan kasi diorang main? adakah seharian diaorang baring macam ni aje...
img_0046

semalaman i tak boleh lena...asyik terbayang-bayang keadaan bebe kat rumah...tambahan pula hidung tersumbat, kerongkong gatal asyik dok batuk dan pada masa yang sama perut pun kurang enak...asyik dok lari ke jamban...kepala dok pusing...

5 comments:

  1. oli
    siannyer...dia org x bentang tilam ker
    tak bentang carpet ker...
    sejuk tu kalu just atas lantai camtu jer..
    udah ler bebudak tu kecik...

    oli, x try cari nursery lain ke utk bebe....
    bebe cam x happy lah kat situ...
    pastu ramainyer yg dia jaga oli.......

    ReplyDelete
  2. oli... susah nak komen nie... tapi kesian laa nengok.. tapi kat nursery cik mya saya lum pernah nengok xtvt baring cam nie coz dorang petang2 nengok tv or main or belajar..

    ReplyDelete
  3. ooo ni ke yg oli citer..ish ish..ye lor...oli cube la tegur or bg cdgn..saya salu wat camtu je kat nursery...rsa nye sya la mak yg plg tdk disukai sbb suke bg komen hahahaha..tp ye la kite byr kan..anak pon kite nye..kekek derang dpt duit ikut arahan shj..

    ReplyDelete
  4. hish kalo nak tunggu mak bapak datang amik pun takkan biar jer bebudak duduk baring takde watper? Nursery Aisyah dulu tiap kali masa lapang diorang kuarkan permainan atau duduk belajar sesama atau main games. Paling2 pun bukak Astro Ceria.
    Tengok dlm gambar pun macam ramaiiiii bebudak diorang jaga. Kakitangan berapa orang?

    hmmm kalo bebe tak happy situ, tak try carik nursery lain?

    ReplyDelete
  5. siannya ..

    ni la jugak salah satu sbb kenapa sharp pukul 5 jerk Nieza terus berdesup ambik anak2 kat nursery, takut suffiya tertunggu2 macam tue.

    Nursery suffiya derang baring dlm bilik smp tunggu parents atau techer akan pasangkan cd utk derang tgk tv sama2.

    Cuma kesian pada anak2 kalo parents lambat dtg jemputs mesti tetunggu2 cam stail bebe tue .. uwaaaaaaaaaaaaaa sedihnya. Carik la nursery lain .....

    ReplyDelete