Friday, May 22, 2009

Mari kita Cuci Toilet

Sue kasi i home work...Cuci TOILET!!! Kerja rumah yang paling i suka ialah cuci bilik mandi [tak suka cuci jamban]...tak tau kenapa...tapi i memang suka cuci bilik mandi...

1) BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET?
Kalau bilik mandi, semalam masa mandi...gosok sikit-sikit kotoran...Kalau jamban, last 2 week kot, tu pun gosok sambil pejam mata...selalunya jamban sawsomi yang cuci...i geli laaa nak cuci jamban...

2) PENCUCI APA YG DIGUNAKAN?
sabun cuci baju + clorox [ tak tau eja]...Jamban guna pencuci cap tesco...

3) DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?
i jarang mop lantai sebab itu tugas adik i...kecuali dia ada exam, baru i ambil alih tugasnya...seminggu 2 kali yang serius, yang tak serius tu setiap kali habis masak mesti mop sebagai syarat...

4) APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?
Buat kuih odeh-odeh, sapu lantai, mop lantai [adik i ada exam n kebetulan ada guest nak datang rumah]

5) APA MENU HIDANGAN MAKAN MALAM PALING SIMPLE?
kuih odeh-odeh untuk i dan guest...bebe makan potato rebus sos spagetti...

6) MINUMAN SELALU DIBUAT WAKTU PAGI
kat opis minum Tea or hot chocolate...kat rumah jarang buat minuman...

7) SEBELUM TIDO APA YG AKAN DILAKUKAN?
Tengok TV

1 comment:

  1. hehe pantas la oli ni..... sy pun selalu cuci blk air sambil mandi.. hihihi klu tag cuci blk air mesti kite juara....

    ReplyDelete