Friday, May 22, 2009

Memang mau cari pasal!!! Cepat baca...nanti akan diprivatekan!!!

geram
marah
tahap maksimum
..........
dengan kakak ipar ummy kesayangan yang dok kat klang....

hari tu birthday bebe,
kakak ipar ni call i
tapi i tak mau angkat

pastu tadi i call sawsomi
sawsomi bagi tau kakak kesayangan dia call dia
tanya kenapa tak celebrate birthday bebe?
[padahal kami dah celebrate dengan kakak ipar u-g kat pizza hut...n bebe pun dah 3 kali tiup lilin...]
out betul laaa dia tu!!!!

tahun lepas kita orang celebrate birthday bebe besar-besaran kat titiwangsa
dia sombong, berlagak tak nak datang...
[oppsss...masa tu dia sakit kepala...tak boleh datang]

tahun ni bila kita buat kecil-kecilan,
dia pula sibuk nak celebrate...

then, sawsomi bagi tau i...
weekend ni nak pi rumah dia kat klang celebrate birthday bebe kat klang...

adakah patut nak buat macam?
kenapa nak buat macam ni?

bebe punya birthday
bukanke dia yang datang ke tempat kita celebrate untuk anak buah dia?
kenapa pula kita yang kena pergi ke tempat dia celebrate birthday anak kita?
padahal mereka selalu datang ke pandan indah...
pandah indah dengan pandah cahay tu dekat sangat...
tak payah 5 minit dah boleh sampai rumah buruk kami!!!
ni tak pernah datang...
then asyik dok suruh kita pi rumah dia yang kat penghujung dunia klang...
apa motif tu?
kalau rindu sangat kat kita orang
datanglah tengok kita orang
kenapa u rindu kat kita orang
kena kita orang pi tengok u pula...
sebab u kakak sulung
so, u ada hak
ada kuasa nak arah orang lain
[ishhhh...macam nak carut aje...]

i tak minta pun u orang tolong celebratekan birthday anak i....
so, please laaaa
jangan cipta masalah untuk i
boleh tak?
kalau teringin sangat nak celebrate birthday anak...
buatlah kat anak u...
tak semstinya nak tunggu cukup tahun...
bulan-bulan pun boleh celebrate...
ada faham?
madam besar klang


cukup cukup tak faham...
kan i cakap banyak-banyak sawsomi pula tak happy sebab i asyik dok kritik kakak kesayangan dia yang banyak bagi dia duit masa dia belajar...
nanti dia kutuk adik beradik i,
i tak happy pula
sebab adik beradik i bukan orang baik...
semuanya jahat-jahat belaka...
kalau sawsomi terbaca
n rasa marah ataupun kecil hati dengan penulisan i...
i pun tak boleh nak buat apa...
kalau dengan cakap
mesti gaduh...
so, lebih baik i tulis kat sini ketidakpuasan i...
sekuarang-kurangnya ada juga tempat i boleh lepaskan geram...

tak tau laaa nak cakap apa lagi...
suka hati u all laaa...
janji u all happy
janji u all bahagia
i ni siapa bagi u all...
....hanya orang luar!!!

[tarik nafas dalam-dalam....]

2 comments:

  1. ayyo... ini oli sudah marah la... ya la... kalo org x bikin kiter marah... for sure kiter ok jer... ni org dah kaco kiter... sure kita pun marah... huarghh... sakit pun sakit ati baca

    ReplyDelete
  2. sabar banyak2 dek..tarik napas..hembus....
    :)

    ReplyDelete