Tuesday, May 5, 2009

tak sedar diri

kali ni bukan i yang tak sedar diri...tapi orang jalanan abc yang tak sedar diri dengan apa yang dia lakukan [sepatutnya tegur dia masa tu jugakan...kasi dia malu sikit...tapi buat apa nak habiskan air liur i betulkan 'kesalahan' dia...lagipun dia tak rasa yang dia buat tu salah dan kurang ajar...biar orang lain yang 'ajar' sama dia...]

kami berada di ka fei tian amcorp mall...
img_0010

then, i pi order...

balik dari order...ada satu family yang [educated dan ada standard laaa dari segi pemakaian dan stroller anak dia] terdiri dari ayah muda, mak muda, 3 orang anak [ 1-8 tahun] dan seorang maid...duduk di meja sebelah...

yang membuat i tak puas hati ialah si mak tu telah duduk kerusi i...i pun tanya sawsomi, dia ada mintak tak...sawsomi cakap dia ambik macam tu aje...
img_0014
nampak tak pompuan baju hitam tu dok kerusi i...

ini kali kedua i kena situasi macam ni...1st masa makan seafood, makcik yang macam nak halau kami...2nd time mak muda ni...

memang nak mengata dan mengumpat dia kat sini...tapi pada masa yang sama ia adalah peringatan bagi diri sendiri juga...JANGAN JADI ORANG YANG BIADAP...apa salahnya buka mulut tanya orang sama ada kerusi tu ada orang duduk ataupun tak ada...bukannya buka mulut seketul demi seketul emas jatuh dari mulutnya...bukannya dia buka mulut tanya sawsomi, sawsomi akan makan dia [ataupun somi dia akan makan dia sebab dia bercakap dengan lelaki]... lagi pun meja kami ada 4 kerusi, bukannya ada banyak punggung nak duduk pun...kalau dia minta cara elok, kita pun segan nak menolak permintaannya, betul tak?

memang i cerewet dalam bab-bab macam ni...i respect orang, so i harap orang lain juga respect i...kalau makcik tempoh hari, masih boleh dimaafkan...biasalah, mak i pun macam ni...tujuan dia buat macam ni juga anak-anaknya...sebab dia tau anak-anaknya terlalu gentleman [ tak tau nak rebut...cewahhhh]...so, makcik tu pun jadi orang jahat nak rebut meja untuk anak-anaknya...that y, kalau keluar dengan mak i, kita orang akan pegang mak supaya dia tak pi rebut meja [ kang mak i pula yang famous kat blog orang lain]...hehehehe...tapi masalahnya mak muda ni kurang asam laaa [dari paras rupanya yang agak cantik, dia bukan orang yang kurang asam lor...]...buat teladan yang tak bagus di depan anak-anaknya [dan depan bebe], ambik barang orang [memang bukan barang i] tanpa minta kebenaran...ni ambik aje...macamlah kedai tu bapa dia punya...

ok! dah habis report...kalau nak famous, nak masuk blog mai laa ambik kerusi i...i akan ambik gambar u...i gerenti u mesti famous di dunia maya...

3 comments:

  1. Saw bebe makin comel ler, ibu wawanis rasa nak cubit dan gigit pipi dia, badannya membesar bagaikan johan ..sambil jeling gambar anis yg kecit cenonet kiki.
    Oli, i pon feed up kalo kena camtu..sebab ada lagi org yg x tau hak asasi manusia..cheewah... Saya mmg beware kalo kat tempat awam, yelah namapun tempat awam kan bukan rmh sendiri. Patutnya u ambik gambar muka dia..bukan gambar rambut jer hihi

    ReplyDelete
  2. memang x suka mcm tue.. tapi lagi glemer kalau oli tepek wajah dia terang2.. lepas tue harap dia sedar diri..

    ReplyDelete