Tuesday, June 30, 2009

Marah Mood

Marah dengan peti surat ofis...terlalu kecik...tak muat bungkusan i...[yang sampul surat pos ekpres 7 ringgit tu]....rasa macam nak boom peti surat ofis i tu aje....

sabtu minggu lepas pukul 1 petang i balik kerja...i ambik notis pemberitahuan bungkusan kat peti surat ofis...masa tu dah marah...i kat ofis, kenapa tak datang ketuk pintu? memang laaa peti surat kecil...siapa suruh pejabat pos jual sampul surat yang begitu besar!!!! Dungu!!!!

then, pagi ni i call, itu pejabat pos punya orang cakap itu sampul surat pos ekspress memang masuk ke dalam peti surat aje[ maksud dia tu tak ada delivery ke depan pintu]...tapi masalahnya sampul surat besar tu mana muat peti surat ofis/ rumah...lain laaa ofis i ni pejabat pos...ada peti surat merah yang sama besar dengan pejabat pos......i geram i tak nak cakap banyak-banyak....

kalau u dah tau itu bungkusan besar, memang tak muat itu peti surat...bukanke u kena hantar sekali lagi? [mungkin posmen ingat ofis tak buka sabtu....] so, u kena hantar sekali lagi laaa hari isnin...

then masa lunch i wakilkan kepada sawsomi pi ambik itu bungkusan kat shamelin...i call sawsomi, tiba-tiba sawsomi cakap itu pejabat pos punya orang tak kasi dia ambik...kena tuan sendiri yang datang ambik...

wahh....api sudah naik sampai ke hujung rambut...macam mau pi ke itu pejabat pos maki orang aje...

i terus call itu shamelin punya ofis...memang mau cari gaduh punya lor...kesian abang tu jadi mangsa i...

pelik betul...pagi ni i request diaorang hantar sekali lagi, tapi dioarang cakap i kena pi ambik bungkusan kat pejabat pos...then bila i call petang, diorang boleh pula mintak posman hantar sekali lagi ke ofis i....

pelik betul...i tanya itu abang pejabat pos bolehke wakilkan orang...dia cakap boleh, tapi kenapa bila sawsomi pi kat pos office diaorang tak kasi ambik pula? takkan sawsomi nak tipu i pula kot?

ingat i dungu ke?

sangat marah tau!!! marah!!!! marah!!! marah!!!!

kalau i boleh pi ambik barang i tu, so, tak payahlah i guna perkhidmatan pos....betul tak?

Sebab i tak ada kenderaan laaaa [tipu punya lor], i guna perkhidmatan pos untuk hantar ke depan pintu i....

ni pihak pos hantar sekerat jalan...opsss...sorry...dah sampai pun ke office i...then dia bawa barang i patah balik.......then dia pandai-pandai pula suruh i pi ambik barang i kat pejabat pos ...bukankah itu lagi melecehkan dan menyusahkan i??????

kang i ambik barang tu baling kat muka diorang kot!!!

3 comments:

  1. oli
    sabo dear
    ayu pun dh kena byk kali
    tu yg cam mls nk guna pos malaysia

    ReplyDelete
  2. hohoohhoh..saboo..meh i siram minyak..ekek:D mmg truk la itu pejabat pos..u kasi bom sket..hahhah:p

    ReplyDelete
  3. hai oli..sonok dpt kenal ngn awk masa gathering tuh...sy add ur link k...

    ReplyDelete