Friday, June 19, 2009

TAKO! tako! TAKO!

Semalam i ambik bebe, then dalam kereta dia pok pek pok pek dengan i...Then, dia minta AIR! i pun cakap balik rumah dulu!! Pastu tiba-tiba dia cakap TAKO! TAKO! TAKO! [ dengan aksi mengada-ngada]

I tak faham, so, i pun cakap...balik rumah dulu...Then dia menangis...TAKO! TAKO! TAKO!

Pastu i suruh dia tengok layang-layang yang tersangkut kat tiang lampu...terus dia pun lupa itu TAKO!!!

Puas satu malam i fikir apa tu TAKO!!!!
TAKUT? takut apa benda? [selalunya kalau takut dia akan cakap '怕怕' sambil tepuk dada...]
KASUT? dia panggil kasut tu 'KAI kAI'
TAIKO? Abang besar? siapa yang gengster sangat tu kat nursery?

Sampai sekarang pun belum ada jawapan lagi untuk itu TAKO!!!

Photobucket
Gambar pagi ni makan oreo kat seat belakang...dah tak nak duk car seat, then i ingat nak bubuh dia kat seat depan...tak mau juga...nak duk kat belakang...macam boss!!!! mummy dia kan driver dia!!!!


5 comments:

  1. Salam, lama dah Kdee cari blog yang follow KDee ni. Mmmmm baru jumpa..... habis KDee baca semua entry u dari pukul 9 lebih tadi. Ok u tak leh nak lari dah....

    ReplyDelete
  2. hihihi bebe nak makan kuih TAKO kot oli hihihi gurau jek :)...

    nak yer bebe dok kat belakang pakai seat belt cik mya jangan harap.. pandainye bebe, suka auntie nengok eh suka kakak watie nengok kikiki (nak muda sokmo nie) hihihi

    ReplyDelete
  3. apa ler maksud tako tu agaknyer..
    syokkan layan anak yang baru pandai cakap nie..
    anak i pandai sebut ayah jer..
    panggil i pun bunyi ayah jugak..

    ReplyDelete
  4. apa erk
    bebe....TAKO tu apa...auntie confuse nie...
    ke nak minum air dlm teko......kot lerrr

    ReplyDelete
  5. untung ler you sebab sofea nak gak duduk sambil pakai seatbelt.. kalo zulfan, dah ler taknak pakai seatbelt, duduk pun taknak... dia nak diri, nak tengok apa ada kat depan, lori? bas? car? broom broom?...

    ReplyDelete