Friday, July 31, 2009

Cucu-Cucu Tok Akib lagi....

Photobucket
...4 orang tu aje laaa yang asyik dok interframe....

Bestnya kalau ada benda ni!!!

Photobucket
Pengupas...
kulit-kulit tak payah bertaburan lagi!!!
.
..
...
....
Sumber : 7 gadget dot com

cucu-cucu Tok Akib

{18/7/2009}
Tok akib (bapa mertuaku) datang KL (dari perak) sebab ada kenduri kahwin...datang seorang diri...bini (mak mertua tiri) tak ikut sebab opah (mak kepada bini Tok Akib) tak sihat ke sebab dok sorang diri (i tak ambil tau...sebab i bukan seorang yang kepochi..hehehe)
...
seperti biasa Tok Akib akan dok rumah U-G (kakak ipar ke2)..dan seperti biasa kita orang akan bergegas ke sana...maklumlah nak berjumpa dengan abah kesayangan, atok kesayang dan abah mertua kesayangan...
...
seperti biasa, i hanya dengar diorang cerita...i tukang ambil gambar aje...sesekali i ada juga laaa menyampuk untuk saja-saja...
...
Photobucket
makan malam...
...
Photobucket
...cucu berebut bergambar dengan atok...

Thursday, July 30, 2009

Dah tak tau nak cari siapa vote lagi?

huhuhuhuhu...
seperti tajuk di atas,
i dah tak tau nak suruh siapa vote untuk i lagi?
...
....
.....
tiba-tiba
muka tebal 5 inci...
..
....
.....
......
kena minta kawan punya kawan punya kawan punya kawan punya kawan punya kawan punya kawan punya kawan punya kawan punya kawan punya kawan punya kawan....
...
....
i nak mintak jasa baik u all,
tolonglah suruh kawan-kawan u all, suami u all, kakak ipar u all, adik ipar u all, mak mertua u all...
VOTE laa i
kesian laaa kat i
kasihan laaa kat i
bantulah i....
i kiasu.....
kalau i kalah...
mana i nak letak muka i...
mana i ada muka nak balik kampung lagi...
[eh...apa kena mengena dengan kampung...]
saja buat ayat simpati...
[sambil buat muka 10 sen]
.
..
...
breastfeeding-outside-EDITsmall <---klik sini
BPC40 - Oli aka Oli
Terima kasih!!!

Mencabar Kuih Sagu Hijau Tengah Malam

semangat tau!!!
sampai tak boleh tidur...
sampai kena bangun buat kuih sagu warna hijau....
Photobucket
.
.
.
.
keesokan hari...beli kelapa parut 1 biji...
sawsawlady aka oli : sedap?
..
[pada hakikatnya, kuih ni terlalu lembik sebab bubuh terlalu banyak air...
tulah salah kita juga...sebab mengambil short cut buat kuih tengah malam buta buta...
rahsianya ialah...i kukus itu sagu macam kukus nasi dengan harapan sagu tu boleh jadi keras macam nasi...
walaupun sagu tak jadi nasi, tapi ia tetap ada rupa-rupa yang macam nasi...
tak faham?
buat-buat faham...]

..
sawsomi : SEDAP!
sawsawlady aka oli : boleh juai kat pasar ramadan?
sawsomi : tak boleh...
sawsawlady aka oli : tapi u cakap SEDAP tadi?
sawsomi : sedap tapi hanya untuk family makan aje!!!
sawsawlady aka oli : so, tak sedap laaaaa... [ mulut dan muncung...nak start enjin merajuk ni]
sawsomi : SEDAP!!! Nak lagi!!! [sambil hulur pinggan...]
.
.
.
kesian kat kat warga somi...
kena berpura-pura puji masakan isteri sedap!!!
kena berhati-hati bagi komen...
kalau tersilap langkah, next time tak dapat makan lagi...
then yang paling seksa sekali ialah kena telan masakan bini yang masak dengan penuh kasih sayang tapi haram tak boleh makan....
betul tak sawsomi?
betul tak amirul [laki ayin]? bubur sagu ayin masak sedap tak?
.
.
.
tapi i sumpah,
kuih sagu i sedap walaupun lembik
[apa masuk bakul angkat sendiri ke? hehehehe!]
my sis dok tunggu-tunggu dari pagi sampai petang nak makan...
sawsomi pun minta i golek dengan kelapa parut...[bila nak makan baru golek kat kelapa]
.
.
.
.
note : jangan letak air banyak-banyak...just cover permukaan sagu...

mAi mAi Mai !!!! kEmPeN lagiii... { Entry Baru di bawah}

To all my friend (espeacilly kawan punya kawan punya kawan punya kawan....), sila ambil perhatian

.

.

Please VOTE for me


.
(khas untuk mereka yang belum vote)
.
.
.
.

breastfeeding-outside-EDITsmall
[klik logo di atas untuk undi saya]
...
..
.
No. Bertuah saya ialah:
...

BPC40 - Oli aka Oli


...
dan gambar bertuah ialah:
Photobucket
[sila jangan bandingkan dengan gambar logo ya!!!!kekekekeke]
....
.....
......
Undi bermula dari

27/7/2009 - 10/8/2009


......
.....
....
setakat ni dah ada 164 undi terkumpul!!!!
Jutaan terima kasih in advance kepada kawan-kawan (dan kawan punya kawan punya kawan punya kawan...) yang sudi undi saya!!!!
[omg! 1st time tau i begitu tak malu...ym semua list yang ada kat YM dan MSN yang selama ni tak teringin nak chat dengan diorang pun...pastu dengan muka tak malu suruh orang vote i...dan suruh dia forward kepada kawan-kawannya...
tak malu kan? demi nak menang...apa pun sanggup buat...huhuhuhuhuh...]

OMG!

Dah nak balik kerja, baru i perasan hari ni i terlupa....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
LUKIS KENING SEBELAH KANAN YANG HANYA SEPARUH TU!!!
Hi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 Emoticon

Wednesday, July 29, 2009

sambil makan sambil mengumpat!

baru selesai makan dan sesi kutuk mengutuk di bilik mesyuarat yang lebih kelihatan seperti bilik stor...
Photobucket
saja nak tunjuk tupperware i yang cute cute...
.
.
.
.
Photobucket
our lunch....mimi dan bebe adalah 'tikus putih' i...mereka berdua dipaksa try masakan i...hohoho
.
.
.
.
burppp...kenyang....mee yang macam skru tu kembang dalam perut...

honey vs b

sawsomi : honey...[panggil bini dia]
sawbebe : ani...ani...
sawsawlady : bu shi [not] aniiii...MUMMY...
sawbebe : ani
sawsawlady : huhuhuhuhuhu
*
Photobucket
*
sawsawlady : b....[panggil somi dia]
sawbebe : bbbbbbbbbbbbbb
sawsawlady : DADDY!!! bu shi[not] B
sawBebe : BBBBBBBBBBBBBBBBBB [jerit sampai 3 blok boleh dengar]
*
*
*

Tuesday, July 28, 2009

...sampai tertonggen'

ish ish ish...budak zaman sekarang...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Photobucket
melukis sampai tertonggen'...ni kes nak mengalahkan picasso laaaa...
.
..
...
Photobucket

habis tangan, kaki, lantai kena warna...tulah terlalu senang nak cari pasal...lepas tu kena mop lantai!!!!
.
.
.
.
.

Status : Tengah Pening, Loya nak uweiiii

Photobucket
(dari google)
Bertambah kepeningan bila tengok gambar ni....macam nak muntah kat muka pompuan ni...
..
..
..
Dah uweiii uweiii tapi masih lagi rasa nak uweeii uweii...
tak berani nak jalan banyak-banyak, takut terpengsan...siapa yang larat nak angkat i...
..
..
..
..
semalam cirit birit, 1st time shopping dengan tidak aman damai kat t3sco...2 kali berkejaran ke toilet...nyaris nyaris terberak dalam seluar...walaupun dah tak cirit lagi, tapi perut rasa pedas-pedas...seolah-olah anytime aje boleh tercirit...sekarang ni tak berani nak beraksi besar, tak boleh ketawa besar, takut sisa-sisa buangan terlepas...
..
..
..
..
keracunan makanan ke?
..
..
..
..
..

3B Opening NOW

3B = BIG BITES BURGER
kini dibuka di Kolej Pengurusan Astin, bandar puchong jaya...
.
.
.
.
.
.
.
.
Photobucket
sawsomi dah berhenti EOM [dah berhenti kot, i pun tak sure laaa...], so sekarang ni buat bisnes kecil-kecilan...juai kepakaran dia...hehehehehe
....
FRUITY SHAKE & ICE BLENDED DAN BURGER
....
Harap rezeki nak bagi makan kat anak bini tu sentiasa ada...amin
.
..
...
....
.....
.......
........

Monday, July 27, 2009

untuk tatapan mimi

Photobucket
...
hang tak pernah tengok album kawin cheq ke?
awat hang tak habaq...
kalau tak bolehlah cheq show off....
...
....
.....
Nah! tengok yang ni untuk lepas ketagih...
esok cheq bawa album kasi hang tengok!!!!!
...
....
.....
Nota kaki : jangan curi gambar tau!!!!
.
..
...
....
.....
......
.......

SunDay

semalam i pergi ioi puchong...sebenarnya i telah offer diri i pergi sana nak cari crib set untuk baby baru norsham...
tapi mana tau sampai sana, sofea hilang kawalan...dia tak nak dipimpin...dia nak jalan bebas, dia nak lari...dia nak main sorok-sorok...huhuhuhuhu...pastu yang paling i tahan ialah dia nak didukung...[balik rumah, i sakit pinggang macam nak mati...]
misi nak cari benda tu terus hilang dari ingatan...huhuhuhu...[sorry linda ummey ghazi]
Photobucket
jangan terpedaya dengan gambar ini!!!
Photobucket
anda juga dinasihat jangan terpedaya dengan budak kecil ini...dia telah seksa mummynya selama sejam dalam mall itu...
...
....
.....
Rupa-rupanya last i pergi ioi pada tahun 2002...maknanya sudah 6,7 tahun tak pergi sana...waaaa....!!!!
.
..
...
....
.....
......
.......
........

impian masa kecik kecik

Tak tau laaa benda ni panggil apa...tapi sangat suka sebab sangat cantik benda ni...rasanya kalau dok atas kuda tu naik turun naik turun dan pusing mesti sangat bahagia...
tapi kan...masa kecik-kecik mana ada harapan nak naik benda ni...dah laaa miskin, pastu dok kat kampung pula...lagi laaa tak ada peluang nak naik...
[tunggu i kaya, i buat orang dewasa yang boleh naik...]
....
so, bila ada nampak benda ni...i pasti akan bagi bebe naik...sebab i pun boleh tumpang berdiri kat sebelah kuda...kongsi kebahagiaan dengan bebe...kekeke...[jadi orang dewasa yang adnormal sebab terlalu banyak impian masa ekcik-kecik yang tidak dapat dilaksanakan]
...
Photobucket
....
.....
......
.......
Jangan lupa undi saya
http://sereniety.blogspot.com/2009/07/vote-now-breastfeeding-photo-contest.html <---klik logo
BPC40 - Oli aka Oli
Thanks in advance!!!

Sunday, July 26, 2009

main masak-masak

SunDay...
main masak-masak dengan sawsomi...sawbebe pula main pinggan mangkuk...semua pinggan mangkuk camca sudu tupperware dia angkut ke hall...
...
Photobucket
kari ayam instant...rahsia surirumah zaman ni...
boleh laaa kalu sekali sekala nak tukar citarasa...
kalau tak komplen banyak-banyak, bini pun boleh masak kari kasi somi makan....[1st time masak kari tau]
nota untuk diri sendiri : bubuh air 400ml dah...pastu santan bubuh dalam 100ml dah...
....
Photobucket
sawbebe sofea makan ayam goreng yang nyaris hangus...
....
kari ayam yang agak sedap ini dimakan dengan sambal kentang goreng tempe ikan bilis dan telur dadar bawang besar yang agak kehangusan...

Surat untuk sawSomi

sejak 2 menjak ni kita asyik berperang...
perang mulut...perang dingin...perang tumbuk...
...
i tau i banyak soal
banyak tanya,
banyak nak ambik tau
...
tapi u tau kenapa i nak soal, i nak tanya, i nak ambik tau...
sebab i risaukan u...
risau orang ambik kesempatan kat u...
risau u terlalu cincai...
risau u akan rugi....
...
i tau i bukan macam wife encik mazlan,
tutup mata aje boleh keluar 3, 5 ribu untuk support u all buat biznes...
i dah laaa tak ada duit...
tapi mulut i pot pet pot pet tak berhenti...
that y u rasa benci, rasa meluat...
...
bila i bagi pendapat,
u cakap kata-kata i buat u down
u cakap i patahkan semangat U
Masalahnya adakah u harus rasa down?
ataupun u harus selidik balik kenapa i cakap macam tu?
kemudian u buktikan kepada i cakap-cakap i tak betul....
tapi
bukannya u merungut macam tadi...
i tau u tak syok
mesti u ingat i asyik dok bagi u tekanan...
...
isteri mana yang tak ingin suaminya berjaya?
isteri mana yang tak ingin suaminya berada di sisi...
tapi keadaan kita berbeza dengan encik mazlan....
gaji wife dia sama dengan gaji kita 2 orang...
that y en.mazlan dia tak perlu risau langsung...
u sendiri pun tau hutang kita banyak,
that y i rasa kita kena ada pendapatan tetap untuk bayar hutang-hutang
tapi tak bermaksud i tak sokong u berniaga...
...
mesti u rasa i ni tak fikir jauh...
tapi kalau masalah sekarang pun tak selesai,
macam mana nak selesaikan masalah masa depan...
u bayangkan,
u nak buat loan pun susah,
macam mana u nak buat bisnes yang lebih besar...
itulah point i,
tunggu u dah habis bayar loan,
u boleh buat loan lagi...
...
u tau kenapa i mengamuk hari tu?
bukan sebab i tak makan...
tapi sebab anak u tak makan...
dan satu lagi sebab i mengamuk sebab u tak terus terang dengan i...
kalau tak ada duit, terus terang...
sekurang-kurangya biar i tau keadaan u...
i bukan saja nak share kejayaan u,
tapi i nak share kesusahan u juga....
ataupun u rasa i akan down kan u lagi kalau i tau u tak ada duit?
kalau u fikir macam tu,
i pun tak tau nak cakap apa lagi...
...
terus terang i cakapkan,
i memang tak suka bob...
disebabkan belas kasihan kepada dia,
dia harus kongsi keuntungan dengan u all...
at least en mazlan boleh keluar modal
walaupun apa yang i nampak dengan jelas ialah
u seorang yang sibuk ke hulur ke hilir...
cari bisnes ni,
cari bisnes tu...
i tau lelaki memang tak kisah semua ni...
u all pengtingkan kepuasan...
tapi i sebagai wife u tak nak u 'rugi',
asyik diperalatkan oleh orang lain...
that y i asyik membebel...
u ingat kalau orang lain i nak bebel diorang...
i tak begitu senang nak pergi bebel orang lain laaaa...
sebab u husband i laaa
baru i nak bebel...
u ingat i saja suka-suka nak membebel..
terlalu senang ke?
sebab i risau u laaa
sebab tulah i membebel...
ada faham?
.....
itu sajalah yang i nak cakap...
inilah solution kita nak hati ke hati...
kalau ada yang nak cakap lagi,
i akan tulis surat untuk u lagi....

DIAM

Photobucket
TENGOK DIAM DIAM
DUDUK DIAM DIAM
MAKAN DIAM DIAM
TIDUR DIAM DIAM
SEMUA DIAM DIAM
...

Saturday, July 25, 2009

Projek Lengan

Photobucket
manga yang i start translate bila i masuk kerja pada 15 disember 2004!!! [kot!!! sebab i dah lupa tarikh yang sebenar...tapi yang pastinya pertengahan bulan!]
Akhirnya pada 15 julai 2009, i habis translate 22 volume manga ini!!!
Horeyyyyyyyyyyyyyyyyy...[tak ada orang nak celebrate untuk i ke?]

.....
TAK ADA APA-APA YANG HARUS DIBANGGAKAN!! [tapi i bangga sendiri laaaa]
WALAO! TAK SANGKA SUDAH 4 TAHUN 7 BULAN I BERKHIDMAT UNTUK COMPANY INI...
BERAPA TAHUN LAGI NAK BERKHIDMAT?
....insyaallah sampai pencen kalau tak ada angin lintang...sebab i suka kerja ni sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat

SaturDay

....
TAK ADA APA APA...
SAJA SUKA SUKA...
SUKA TENGOK TUZKI NI MENARI...[TENGAH GILA TUZKI]
....

Friday, July 24, 2009

saya, somi saya, dan belog saya versi oli

Cayalah MR [i gunakan kuasa sihir untuk buat u all tak nampak i join contest siapa supaya boleh mengurangkan pesaing]buat contest!!!! Apa lagi...i yang terer buat karangan tingkatan 5 ni cepat-cepat join laaaa...[PS sila baca ya...kang u malas baca, i tak jadi pemenang pula...]
...
MR , sila percaya...saya dah anggap u sebagai idola saya....sebenarnya apa yang saya practise kat sini tu belajar dari awak laaaa....kakakakakakaka....
...
saya memang gila blogging...u all tengoklah sehari berapa kali i update blog...paling masam dan busuk pun ada 2 entry sehari...kita kena makan sarapan pagi, tengahari dan malam...pastu ada tambahan lagi seperti minum pukul 10, minum petang dan makan supper...so blog pun lebih kurang macam ni laaaaa....
....
sawsomi baca blog saya tak?
Yesssss...dia baca....dia suruh staff dia baca, suruh colleuge dia baca...malah suruh supplier dia baca blog bini dia....[nak tolong panaskan nuffnang maaaa]...Mungkin dia pun macam PS, nak tengok perkembangan anaknya...Kami ni kan PJJ [perkahwinan jarak jauh]...Pernah sekali dia balik dari melaka, then bagi tau kat i, dia berasa sedih sangat bila terbaca entry pasal NIlai Sebuah kereta dengan tangan anak yang kena potong akibat calarkan kereta bapanya....
....
Adakah dia rasa sentap dengan apa yang saya tulis pasal dia?
Yessss...pernah...dia sentap pasal i tulis kakak dia...sentap pasal diri dia, so far tak pernah lagi kot...ataupun i dah lupa dia pernah sentap...tapi itu hakikat maaaa...itu perasaan i maaaa....i bukannya ulat dalam perut dia, i mestilah tak tau apa yang dia fikir, tak setuju dengan dia fikir...begitu juga sebaliknya....Ini kes yang dia sentap : Masa bulan 5, i ada tulis karangan yang berbau busuk pasal 'Tua Koh' [MR, kalau tak faham boleh YM i] dok sibuk sibuk dengan birthday bebe, baru setengah jam i post, sawsomi dah call dari melaka, tanya kat i kenapa i tulis macam tu...dia cakap kalau i tak suka boleh cakap dengan dia, tak payah nak post post...i diam aje laaaa...then weekend dia balik, dia langsung tak cakap nak pergi cari 'Tua Koh'...maknanya dia faham isi hati i...dia tau apa yang i suka dan apa yang i tak suka...kalau face to face, kesudahannya ialah sama ada tumbuk ataupun u tarik muka ke hall dan i merajuk ke bilik...so, bagi i bagus laaa blogging blogging ni...kalau sawsomi nak i lebih memahami dia, dia kena tulis blog juga laaaa...i ni isteri yang cuai...i tak pandai nak jaga tepi kain somi...[tepi kain orang lain i expert]
....
sawsomi support i blogging tak?
Tak pernah tanya, tapi dia tak pernah halang...PC i dah lingkup, so dia suruh i pakai dia punya laptop [supaya i senang nak blogging]...Line internet tu dia pasang [supaya senang i nak blogging...]...Hari tu i masak asam pedas instant, sangat sedap tau...tapi i malas laaa nak buat special post dalam blog sebab i baru habis-habisan puji diri sendiri pandai buat mee kari...pastu mimi, ayin dan azie dok mengumpat i kat rumah diorang...so, i pun malas laaa...then sawsomi tanya i , tak nak ambil gambar ke? walaupun dia tak cakap bubuh dalam blog, tapi i dah boleh agak maksud tersiratnya....hehehehehe...[MR, somi kita ni hampir hampir serupa laaaa]
.....
Ipar-duai sebelah sawsomi baca tak blog ni?
i tak tau diorang baca ataupun pun tak baca...i pernah bagi link kat diorang...yang baca rasanya kakak ipar siti yati dan sominya kot....bulan 6 hari tu kan kami ada pergi klang, sebelum pergi kan i ada tulis dalam blog yang i nak pi kepochi...then sampai di sana, anak angkat dia main beg i, then kakak ipar siti yati marah anak dia 'KEPOCHI'...i terkejut juga...mungkin kebetulan...mungkin dia gunakan anak dia untuk perli i lor....
....
itu saja...MR dan PS...[tak berani nak tulis panjang-panjang...takut PS pening nak bagi markah....]
....
MR, ada peluang menang tak? kekekekekeke
Hi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 Emoticon
...
....
.....
......
.......
Nota kaki : Jangan rasa bersalah tau kalau tak pilih i sebagai pemenang!!!! kekekekekekekeke

Breastfeeding Photo Contest 2009

Photobucket
Ini laaa contest yang i maksudkan pada post yang lepas...
saya pun tumpang sekaki untuk memeriahkan Breastfeeding Photo Contest 2009 yang dianjurkan oleh SuPeR DooPer KaWaii MoMMy & LiL' OnE[sengaja gunakan sihir supaya u all tak nampak link itu untuk mengurangkan pesaing] [tapi hakikatnya i yang kejahilan it teknologi ni tak tau nak ubah color link yang sama color dengan background color putih]
....
Tak ada laaa harap nak menang [dalam hati sebenarnya nak sangat x100000000000 menang], tapi sebagai kenangan, saya pun pernah breastfeed sofea selama 1 minggu...hehehehe...
.....
Photobucket
ini dia...satu-satunya gambar saya breastfeed sofea...[ada satu lagi tapi blur...huhuhuhuhu]...gambar yang tak ada nilai harganya...[perasan sendiri lagi]
....
nama mummy : oli
nama anak : ashadieeyah sofea saw mohamed faizal
tarikh lahir : 18 may 2007
umur anak semasa foto diambil : 2 hari...kelihatan sangat kekok lor
lokasi foto diambil : PPUM
secara ringkas, kenangan pahit atau manis semasa bf :
Hari ke-3 bf sofea, kedua-dua puting dah melecet...mak oiii...sakit macam nak mati setiap kali menyusukan dia...dia menangis tak dapat susu, saya pula menangis kesakitan...Solutionnya, beli pam susu Avent...so, pam susu kasi dia minum dalam botol...selepas sembuh, saya nak menyususkan dia kembali...tapi dia dah merajuk...
....
Photobucket
(gambar entah anak siapa yang saya cilok dari google)
Sofea dah tak nak menetek lagi...sumbat puting masuk ke mulut dia...dia buat buat nak muntah...uweiii uweiii...benci betul...drama queen sangat.
....
Masa dalam pantang susu badan pun tak banyak...kalau 10 kali menyusu....8 kali itu susu i laaaa...2 kali tu susu lembu new zealand...
....
bila dah start kerja, susu i semakin kurang dan akhirnya tak ada langsung....so, sofea pun terpaksa bergantung 100% kepada susu lembu new zealand sampai sekarang....
....
satu lagi kenangan yang tak boleh lupa ialah bengkak susu...mak oiii...sakit nak mampus...
....
inilah pengalaman saya menyusukan sofea...Tak adalah sehebat ibu ibu yang lain...That y, kalau ada rezeki, anak yang kedua saya nak menyusu sepenuh masa...

Thursday, July 23, 2009

my bebe...

Photobucket

May the angels protect you…
May sadness forget you…
May goodness surround you…
May happiness be around you…
And may Allah always bless you…
Today and Always.
.
.
amin

Dahi Benjol

kes lebam kat paha belum selesai...terjadi kes benjol kat dahi pula
....
Photobucket
Photobucket
2 hari yang lepas, cikgu dia bagi tau sofea ter ________ (apa entah...dah lupa perkataan yang cikgu dia cakap...) masa nak tidur....selamba aje cikgu dia cakap...tanpa rasa segan malu, tanpa minta maaf...
....
Benjol tu tak macam ter________ (apa) masa nak tidur lor...tidur atas lantai, bukannya tidur atas katil......takkan ter_____(apa) boleh benjol macam benjol terjatuh dari kerusi tempoh hari
....
Sabar! Sabar!Sabar! lagi 8 hari....
....

Opera Cina Malam2 Buta

Hi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 Emoticon
.
PENAT.LETIH.MENGANTUK

Wednesday, July 22, 2009

Ada ke orang nak vote untuk i?

Rasa-rasanya laa kalau i masuk contest...
sudi ke u all vote untuk i?
i ingat nak join 'Breastfeeding Photo Contest 2009' tu
......
ni nak buat soal selidik dulu...
maklumlah i ni kedekut mampos nak komen kat blog orang...
jadi macam malu sangat bila nak minta orang vote untuk i pula...
hehehehehehe
........
then, ada satu lagi masalah...
breastfeeding photo i yang 101 keping tu...i rasa macam macam...segan sikit laaa...Hi5 Emoticon
sebab sebab
terlalu menonjolkan sifat keibuan...[maklumlah second day jadi lembu susu]
........
kalau ramai orang yang angkat tangan,
maka ramailah orang yang akan vote untuk i...
so, i akan tanpa lengah-lengah join contest tu!!!!!

macam nak siku kepala sendiri

pagi ni i sarapan sandwich buatan sawsawlady...roti sapu jem...[adakah itu dipanggil sandwich?]...susu kultur [yakult laaa] dan yogurt rendah lemak...geram dok tengok ieja makan tak berhenti-henti...
.
Selama ini, i dok maki hamun orang yang jual susu kultur tu kedekut...sebab strawnya terlalu pendek...kalau tak sengaja, straw tu terjatuh ke dalam, maka teramat seksa nak habiskan minuman tu...that y i mesti sangat berhati-hati setiap kali yakult supaya strawnya tak jatuh ke dalam...
.
pagi ni masa i nak keluarkan straw pendek, entah macam mana tarik...
.
STRAW TU JADI PANJANG!!!
.
Hi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 Emoticon

....
Rupa-rupanya straw tu boleh dipanjangkan dan dipendekkan!!!
...
Hi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 Emoticon
macam nak buat aksi ni dengan yakult aje!!!!
....
Photobucket
see...
kenapa cikgu tak mengajar semua benda ni kat sekolah?