Friday, July 10, 2009

Adakah I terlalu Senang?

I terlalu senang berangan-angan lagi...
Memandangkan kami telah mengambil keputusan untuk hantar sofea ke nursery yang terletak tidak jauh dari rumah...[nampak memang dekat...tapi kalau jalan kaki kena 10 minit juga]...so adalah tidak waras kalau i hantar sofea dengan kereta kecuali hari hujan....

maka otak cergas i ni dengan pantasnya memikir untuk membeli basikal, i bercadang nak hantar sofea ke nursery dengan basikal....memandangkan i terlalu senang, maka i pun google gambar gambar orang bawa budak kecil dengan basikal....Zaman sekarang yang serba canggih, baby seat untuk basikal sangat canggih lor...siap pakai helmet lagi tu...dulu zaman kita punya diperbuat dari rotan...disebabkan kita terlalu senang lenang di belakang, maka kita akan try buat something dengan masukkan kaki kita ke dalam roda basikal...kemudian diikuti dengan tangisan kita...huhuhuhuhu...masa kecil-kecil i selalu terkepit kaki di roda basikal...heheheheheh....kemudian nenek i akan marah mak i....then mak i akan merajuk...then then then...hehehehehehe[i reka cerita aje...i cuma ingat i pernah sekali kaki i terkepit then nenek marah mak i]

Photobucket
{picture credit to google}

i sangat teruja lor tengok mereka kayuh basikal bawa anak kat belakang basikal...i pun berangan-angan nak buat macam tu...So, i tengah survey basikal yang sesuai, bicycle baby seat, helmet untuk mak dan anak....[cukup pandai sekali berangan-angan...]

sebenarnya i ada niat juga nak memiliki benda ni...
Photobucket
{picture credit to google}

tapi i takut nanti wartawan asyik datang temubual dengan i...muka i dan muka sofea asyik terpapar kat paper or TV...alaaaa...malu laaaa....hehehehehehehehe

Ada satu masalah yang sangat besar lor kalau i nak kayuh basikal...i takut i bawa basikal tak boleh nak seimbang lor...then, kereta dan motor sangat ganas lor....i takut diorang buli i....so, akan jadi sangat bahaya lor!!!

aiya...HOW?!!!

Ataupun i masukkan sofea ke dalam 3 wheel jogger, then tolak sofea ke nursery? Ok kan idea ni daripada kena habis duit nak beli basikal dan sebagainya lagi...Jadi i ada alasan yang kukuh untuk ambik balik jogger sofea daripada kakak ipar i kan? kan? kan?

Photobucket

3 comments:

  1. rasa macam nak beli 1 la....
    kat mana ada jual yek hehehehehhe

    ReplyDelete
  2. i tak reti bw beskal.. haihhhhhhhh (bila mengeluh tambah satu tahun umur kan?? my friend ckp hi hi hi hi)

    ReplyDelete
  3. Wahhh cantiknya jogger sofea..berapa harga dia tu???

    ReplyDelete