Friday, July 24, 2009

Breastfeeding Photo Contest 2009

Photobucket
Ini laaa contest yang i maksudkan pada post yang lepas...
saya pun tumpang sekaki untuk memeriahkan Breastfeeding Photo Contest 2009 yang dianjurkan oleh SuPeR DooPer KaWaii MoMMy & LiL' OnE[sengaja gunakan sihir supaya u all tak nampak link itu untuk mengurangkan pesaing] [tapi hakikatnya i yang kejahilan it teknologi ni tak tau nak ubah color link yang sama color dengan background color putih]
....
Tak ada laaa harap nak menang [dalam hati sebenarnya nak sangat x100000000000 menang], tapi sebagai kenangan, saya pun pernah breastfeed sofea selama 1 minggu...hehehehe...
.....
Photobucket
ini dia...satu-satunya gambar saya breastfeed sofea...[ada satu lagi tapi blur...huhuhuhuhu]...gambar yang tak ada nilai harganya...[perasan sendiri lagi]
....
nama mummy : oli
nama anak : ashadieeyah sofea saw mohamed faizal
tarikh lahir : 18 may 2007
umur anak semasa foto diambil : 2 hari...kelihatan sangat kekok lor
lokasi foto diambil : PPUM
secara ringkas, kenangan pahit atau manis semasa bf :
Hari ke-3 bf sofea, kedua-dua puting dah melecet...mak oiii...sakit macam nak mati setiap kali menyusukan dia...dia menangis tak dapat susu, saya pula menangis kesakitan...Solutionnya, beli pam susu Avent...so, pam susu kasi dia minum dalam botol...selepas sembuh, saya nak menyususkan dia kembali...tapi dia dah merajuk...
....
Photobucket
(gambar entah anak siapa yang saya cilok dari google)
Sofea dah tak nak menetek lagi...sumbat puting masuk ke mulut dia...dia buat buat nak muntah...uweiii uweiii...benci betul...drama queen sangat.
....
Masa dalam pantang susu badan pun tak banyak...kalau 10 kali menyusu....8 kali itu susu i laaaa...2 kali tu susu lembu new zealand...
....
bila dah start kerja, susu i semakin kurang dan akhirnya tak ada langsung....so, sofea pun terpaksa bergantung 100% kepada susu lembu new zealand sampai sekarang....
....
satu lagi kenangan yang tak boleh lupa ialah bengkak susu...mak oiii...sakit nak mampus...
....
inilah pengalaman saya menyusukan sofea...Tak adalah sehebat ibu ibu yang lain...That y, kalau ada rezeki, anak yang kedua saya nak menyusu sepenuh masa...

6 comments:

  1. oli, i suka gambar breastfeeding u ni.. macam mana nak vote ni?

    ReplyDelete
  2. cayerr rlah oli
    gud luck...
    ooo
    bebe x lama erk bf.....jadi ler kan dari x langsung

    ReplyDelete
  3. good luck oli...

    acha pun mcm oli..next bby nk full breastfeed. sangat sedih lorrr dulu just 3 mth jek dia minum.

    ReplyDelete
  4. oke, meh saya vote u...tp macam mana?

    bebe sofea ok la size dia...
    u pun nampak segar je...

    ReplyDelete
  5. gus luck..nnti dpt msk final ena akan vote oli..cha yuk cha yuk

    ReplyDelete
  6. oli, u search google " telekung budak online"... rupanya ada banyak yg jual online.. comel2 telekungnya siap dgn bag yg kiut.. terutama kat http://www.ayubatik.com... check it out.

    ReplyDelete