Monday, July 13, 2009

Bukan salah laptop?

Rupa-rupanya gambar-gambar dalam memory card kamera yang tak boleh diambil keluar tu bukannya salah laptop, tapi salah itu memory card sendiri...[ataupun salah kamera]

sebab sebab sebab

dengan guna pc ofis pun gambar tak boleh dikeluarkan dari memory card...apabila scan antivirus...ada 2 ekor virus yang berjaya dikesan selepas scan...

so apa masalahnya sekarang? memory card ada virus? kamera ada virus? pc ada virus? laptop ada virus?

huhuhuhuh!
benci!
gambar saya main masak-masak dengan sofea tak boleh dikeluarkan...lepas scan, folder jadi kosong, tapi bila tengok kat kamera, gambar ada...macam mana tu?

apa yang tak kena ni!?

3 comments:

  1. agaknya gambar tu tak masuk dlm memori kad.. (hehehe sajer buat2 pandai)

    ReplyDelete
  2. hmm..cuba bw pi kedai gambar..maybe leh backup.

    ReplyDelete
  3. salam kenal :)

    biasa virus akan hidekan gambar tu...
    buka folder tu kat pc pastu
    klik tools->folder option->tab view->klik show hidden files and folder kat bahagian hidden files and folder.
    Insya Allah, gmbr tu akan appear laa jika masih nampak di kamera. pastu tukar balik option tu ke asal..takut tersalah delete plak file2 yang u nampak pelik2 :)

    ReplyDelete