Tuesday, July 14, 2009

gila tak saya kalau saya...?

otak saya tengah berserabut...serabut pasal nursery bebe sofea laaaa...kan saya dah tekad nak hantar dia ke nursery baru mulai ogos...tapi ada perasaan pelik, tak puas hati, tak sedap hati...tapi tak tau apa benda tu....macam tak percaya aje perancangan saya ni boleh berjalan lancar dan smooth...

Photobucket

tiba-tiba...Tinnggggggggg [macam bunyi otak saya kena paku]...
HARI TU SAYA TERLUPA NAK TANYA HARI SABTU NURSERY BUKA TAK?
[saya kan pekerja bistari, hari sabtu pun kerja maaa...]...saya bergegas ke nursery tu [padahal ada no phone nursery, tapi tak tau nak call]...Jawapan yang saya dapat tu cukup menghampakan...
NURSERY TAK BUKA HARI SABTU!!!!


Kenapa tak nak buka hari sabtu? Kenapa? Kenapa? Kenapa? U ingat semua mak bapak tak kerja hari sabtu ke?

Begitu hampa sekali...saya tak lalu makan [tipu aje...saya makan sepinggan besar spagetti]...saya tak lena [tipu aje...saya tidur dengan nyenyak sekali sampai terlupa nak selimutkan sofea]...saya sepanjang malam dok fikir macam mana nak selesaikan masalah ni...siapa nak jaga sofea hari sabtu?fikir ke depan...fikir ke belakang...huhuhuhuhu...TAK ADA ORANG!!!

Bawa sofea ke office?
huhuhuhu...kalau mau kena fire, bawa laaa....

memang tak ada solution lain SELAIN hari sabtu hantar sofea ke nursery lama...

Kerja gila tak? faktor utama i tukar nursery sebab tak puas hati dengan nursery lama...ni nak hantar balik ke nursery lama setiap sabtu pula....

GILA TAK SAYA KALAU SAYA HANTAR SOFEA KE NURSERY LAMA SETIAP HARI SABTU?

Gila kan? Tapi inilah satu-satu solutionnya...

Tadi saya dah tanya nursery lama macam mana kira yuran harian...1 hari 15 ringgit, so 4 hari 60 ringgit...

So, total yuran 310 ringgit...

Ataupun saya hantar sofea ke nursery cina aje...500 ringgit?

sawsomi, tolong buat keputusan!!!

9 comments:

  1. aik.. ini sudah susah ooo... camner oli leh x terpikir pasal kes ni... susah rupanya nak cari nursery ni ya... ke sana kemari .. bila dah dpt... tetiba x bukak la palk ari sabtu nyer...

    ReplyDelete
  2. oli..sabtu u keje halfday ke full day? kalu half day u anto la kt jiran sblh umah ke (kalu ade jiran la yg nk jg)..since u xpueh ati ngn nuresery lama n end up u still nk anto even saturday only tp mcm xbest je..nnti they know u desperado n lagi tah ape2 dia buat plak nnti..or dia xamik kesah pn psl sofea..hehee..just my 2 cent:p

    ReplyDelete
  3. takder nursery lain lg ker oli..

    ReplyDelete
  4. mai anta umah akak...ahaks.....! leh kawan ngan Aqilah...huhuhuh...

    ReplyDelete
  5. haiyoooo manyakk susahh lor mau tlg pikir... apakata kalau akak gi servey2 balikk nursery yg bukak sabtu....

    kalu dekatkan kak.. hantar jer uamh linn saya sedia berkhidmat utk ini budakk comell lor...

    ReplyDelete
  6. kesiannya..
    kesian kt oli dan sofea..
    saya pun xtau nk tlg camne oli

    ReplyDelete
  7. adoi!! kalau macam ni saya pun nak berenti la. susah nak cari nursery bagus kat area kita ni. rasa nak berenti je, pas tu dok rumah kat hutan sabak bernam nun :-/

    ReplyDelete
  8. hmmm bukan apa.. takut sofea nanti jadik confuse pulak banyak nursery dia pegi. Nursery yang ini ajar lain, nursery yang itu pulak lain caranya.

    ReplyDelete
  9. adoii kalo umah dekat, i boleh offer sofea duk umah i.. tp u percaya ke zulfan takkan cium dia hahahahahah!!! (joking!)

    takde dah ke nursery laen selain 2 nursery tu?

    cuba try cari lagi nursery laen yg penting, jgn turn up dgn nursery lama

    ReplyDelete