Wednesday, July 8, 2009

I tekad kali ni!!!

Semalam i kasi kamera kat cikgu sofea, suruh dia ambik gambar sofea...i harap dengan tengok gambar-gambar sofea ni sekurang-kurangnya boleh tau apa yang berlaku dalam tu...

then, petang masa i pi ambik sofea...cikgu dia tu begitu excited suruh i tengok gambar...tapi disebabkan kereta i parking kat seberang palang...so, i bagi tau dia balik rumah baru i tengok...

balik rumah i pun tengoklah gambar sofea kat nursery...i nyaris pengsan bila tengok sofea dipaksa pose kiss dengan budak lelaki...bukan seorang budak lelaki, tapi 3 orang budak lelaki yang berlainan....

i betul-betul marah...rasa nak menangis pun ada bila tengok muka sofea dipaksa posing macam tu...i rasa bersalah... kenapa nak kasi kamera kat cikgu dia...then cikgu dia suruh sofea kiss budak lelaki, budak laki pula kiss sofea...

tolonglah...ini bukannya yang i nak tengok ok...memang mereka kecil lagi...tapi adakah patut suruh mereka kiss? kalau nak kiss pun, kiss kat pipi dah cukup laaaa...ni kiss kat mulut, pastu peluk-peluk lagi...come on laaa...itu budak baru 2 tahun ok...cikgu tu ada masalah ke?

kali ni i betul-betul tekad nak tukar nursery!! Bulan 8 sofea kena ke nursery baru!!! Dah lama i tunggu lunch time, nak pi cari nursery!!!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Baru balik dari misi cari nursery untuk sofea....kesian kat mimi kena teman i cari nursery...thank you mimi

Photobucket
masa kami tiba, budak-budak makan lunch...

Akhirnya terjumpa juga...PUSAT PERKEMBANGAN KANAK-KANAK BESTARI INDAH...bulan-bulan 250 ringgit...dekat pun dekat dengan rumah...akhir bulan ni pi register...masuk bulan 8...

kira ok laaa...budak 2 tahun baru ada 1 orang, then aktiviti dijalankan bersama-sama dengan budak 3 tahun dan 4 tahun...ok laaa...[kalau tak ok tukar lagi!!!!]

4 comments:

  1. sy setuju................ eeeeeeeee apa la cikgu sofea ni..oli x komplen ke???

    ReplyDelete
  2. bagus oli
    tindakan yg bijak lorrr
    yelah....even diaorg tu kecik2...tp bila kecik2 dah tunjuk or dedahkan ngan perkara2 negatif camtu...susah lorrrr....takut nanti terikut2 kan....

    ReplyDelete
  3. ayaaak apa kes itu cikgu? muda ke tua?

    takde moral & tak belajar sivik (kalo tak belajar agama jugak)...

    ReplyDelete
  4. eeeeeeeeeeeee oliiiiiiiiiiii geram lak baca! Kalo fad laa.... tang2 tu jugak call nursery tu balik nak komplen!

    Kalo nak ikutkan, boleh buat aduan tu tau! Kecik2 dah ajar kiss kat mulut girls and boys. Cess!! (wahh kita pulak emosi lebih kikiki...)

    Setuju sangat dari dulu lagi oli tukar nursery. Yayy oli!

    ReplyDelete