Wednesday, July 15, 2009

Saya patut gembira or rasa sedih?

semalam saya bercalling dengan kawan lama, kawan sekolah menengah THL....borak-borak borak...tiba-tiba dia terbagitau saya, kawan sorang lagi SSC yang dok kat klang akan buat kenduri kawin akhir bulan 7 ni sebelah perempuan dan sebelah lelaki pula awal bulan 8...

saya cakap saya tak tau, itu kawan tak bagi tau saya pun...saya hanya tau masa dia register aje masa 14 february hari tu......

Photobucket
masih ingat dengan post ni? masa tu saya begitu excited tulis kat blog saya...mana tau last-last dia tak jemput saya pun...huhuhuhu

so, saya harus bergembira sebab dia tak invite saya so saya tak payah kasi angpau? ataupun saya harus bersedih sebab dia langsung tak invite saya walaupun saya memang tak boleh pergi pun wedding dinner dia sebab tak halal?

kalau saya cakap saya tak sedih...penipu lor...saya ada sikit-sikit terasa lor...maklum laaa...peralihan sampai form 6 belajar sama-sama, pastu dia belajar kat UUM [dah jarang jumpa], pastu dia kerja kat klang [tak pernah berjumpa walaupun masa tu saya dok kat subang jaya, hanya time balik as baru jumpa...setahun jumpa sekali...tahun lepas langsung tak jumpa...]...

saya ni selalu fikir negatif lor[kurang keyakinan diri lor]...saya macam rasa dia pandang rendah kat saya lor sebab saya kawin orang melayu...saya memang dah ada persediaan masa saya memberitahu mereka status saya...mungkin mereka akan continue berkawan dengan saya...ataupun mereka akan putus kawan dengan saya...sebab memang ada kawan yang putus kawan dengan saya lepas saya kawin dengan orang melayu...tapi, saya tetap berharap dia terlalu sibuk sehingga lupa nak info saya dan bukannya memandang rendah kat saya lor...

tapi ada juga kawan yang sentiasa berada di sisi saya walaupun hanya 10 tahun berkawan berbanding dengan yang 20 tahun berkawan...contohnya geng-geng siu lang....mereka tetap invite saya ke rumah mereka, wedding dinner mereka, fullmoon anak mereka...bukannya kita nak makan...kita just nak share kegembiraan dengan mereka aje ...kan!

so, saya harus bersyukur kan...walaupun saya kehilangan seorang dua kawan yang kisah dengan status saya...tapi saya ada lagi ramai kawan sejati seperti geng-geng siu lang, mimi, meimei...n some of the fotopages dan bloggers yang dah jadi macam saudara mara....[yang lagi baik daripada saudara mara yang betul-betul]

apa-apa pun, saya tetap tumpang gembira sebab kawan baik saya [mungkin dia dah tak anggap saya kawannya lagi] sudah berjaya menamatkan zaman bujangnya [malangnya lelaki tu...hehehehehe]...lepas SSC, turn THL pula...dia akan berkawin pada 9 september...kenduri akhir tahun...[lagi malang itu lelaki...hehehehehe...mimi selalu kutuk THL ni emosi tak menentu...hehehehehe]...

siapa lagi lelaki yang malang? sawsomi? oh tidak!!! sawsomi lelaki yang paling bertuah dapat kawin dengan saya...hehehehehe...kan kan kan!!!!

5 comments:

  1. Olie,

    Jgn bfikir negative sgt, anggap cos kawan u tu tau u tak boleh mkn non-halal tats why dia tak invite (I pon pernah lalui benda ni, so I pon pkir camtu je la)....tapi i know deep inside u think that at least if she inform you or explain to you, kan bagus?

    But takper la...nak wat camne kan....

    ReplyDelete
  2. Oli..jangan la sedih2 ye,takpe think positive. Mungkin kawan Oli tu terlalu sibuk dengan preparation untuk wedding sampai ada kawan2 lama yang dia lupa nak invite.Oli masih ada ramai kawan yang sentiasa berada disisi kala susah dan senang kan..cheer up ok

    ReplyDelete
  3. kawan baik tk jemput..kenduri dia..mmg sedih..
    tp mesti ade sebab kot ..napa..

    ReplyDelete
  4. jgn sedih2 sgt olie..mungkin kawan olie tu ader sebab tersendiri naper tak jemput olie...mungkin dia bz sgt smp lupa kan..

    ena pun pernah alamai..bila jumpa blk kawan ena tu say sorry sgt2 sbb dia bz smp lupa nak jemput..

    cuma kita doakan kawan2 kita bahagia selalu..
    tenang selalu tau olie :D

    ReplyDelete
  5. i pun selalu pikir negative & selalu kecik ati (jauh hati) bila i tak dapat apa2 berita padahal orang laen tau..

    huhuhu.. tapi i no komen pasal kawan u tuu.. kwn2 cina i 1 opis masa keje kat shell ok jer berkawan dengan melayu kenapa cina sama cina (muslim) tak mau berkawan?

    ReplyDelete