Friday, July 24, 2009

saya, somi saya, dan belog saya versi oli

Cayalah MR [i gunakan kuasa sihir untuk buat u all tak nampak i join contest siapa supaya boleh mengurangkan pesaing]buat contest!!!! Apa lagi...i yang terer buat karangan tingkatan 5 ni cepat-cepat join laaaa...[PS sila baca ya...kang u malas baca, i tak jadi pemenang pula...]
...
MR , sila percaya...saya dah anggap u sebagai idola saya....sebenarnya apa yang saya practise kat sini tu belajar dari awak laaaa....kakakakakakaka....
...
saya memang gila blogging...u all tengoklah sehari berapa kali i update blog...paling masam dan busuk pun ada 2 entry sehari...kita kena makan sarapan pagi, tengahari dan malam...pastu ada tambahan lagi seperti minum pukul 10, minum petang dan makan supper...so blog pun lebih kurang macam ni laaaaa....
....
sawsomi baca blog saya tak?
Yesssss...dia baca....dia suruh staff dia baca, suruh colleuge dia baca...malah suruh supplier dia baca blog bini dia....[nak tolong panaskan nuffnang maaaa]...Mungkin dia pun macam PS, nak tengok perkembangan anaknya...Kami ni kan PJJ [perkahwinan jarak jauh]...Pernah sekali dia balik dari melaka, then bagi tau kat i, dia berasa sedih sangat bila terbaca entry pasal NIlai Sebuah kereta dengan tangan anak yang kena potong akibat calarkan kereta bapanya....
....
Adakah dia rasa sentap dengan apa yang saya tulis pasal dia?
Yessss...pernah...dia sentap pasal i tulis kakak dia...sentap pasal diri dia, so far tak pernah lagi kot...ataupun i dah lupa dia pernah sentap...tapi itu hakikat maaaa...itu perasaan i maaaa....i bukannya ulat dalam perut dia, i mestilah tak tau apa yang dia fikir, tak setuju dengan dia fikir...begitu juga sebaliknya....Ini kes yang dia sentap : Masa bulan 5, i ada tulis karangan yang berbau busuk pasal 'Tua Koh' [MR, kalau tak faham boleh YM i] dok sibuk sibuk dengan birthday bebe, baru setengah jam i post, sawsomi dah call dari melaka, tanya kat i kenapa i tulis macam tu...dia cakap kalau i tak suka boleh cakap dengan dia, tak payah nak post post...i diam aje laaaa...then weekend dia balik, dia langsung tak cakap nak pergi cari 'Tua Koh'...maknanya dia faham isi hati i...dia tau apa yang i suka dan apa yang i tak suka...kalau face to face, kesudahannya ialah sama ada tumbuk ataupun u tarik muka ke hall dan i merajuk ke bilik...so, bagi i bagus laaa blogging blogging ni...kalau sawsomi nak i lebih memahami dia, dia kena tulis blog juga laaaa...i ni isteri yang cuai...i tak pandai nak jaga tepi kain somi...[tepi kain orang lain i expert]
....
sawsomi support i blogging tak?
Tak pernah tanya, tapi dia tak pernah halang...PC i dah lingkup, so dia suruh i pakai dia punya laptop [supaya i senang nak blogging]...Line internet tu dia pasang [supaya senang i nak blogging...]...Hari tu i masak asam pedas instant, sangat sedap tau...tapi i malas laaa nak buat special post dalam blog sebab i baru habis-habisan puji diri sendiri pandai buat mee kari...pastu mimi, ayin dan azie dok mengumpat i kat rumah diorang...so, i pun malas laaa...then sawsomi tanya i , tak nak ambil gambar ke? walaupun dia tak cakap bubuh dalam blog, tapi i dah boleh agak maksud tersiratnya....hehehehehe...[MR, somi kita ni hampir hampir serupa laaaa]
.....
Ipar-duai sebelah sawsomi baca tak blog ni?
i tak tau diorang baca ataupun pun tak baca...i pernah bagi link kat diorang...yang baca rasanya kakak ipar siti yati dan sominya kot....bulan 6 hari tu kan kami ada pergi klang, sebelum pergi kan i ada tulis dalam blog yang i nak pi kepochi...then sampai di sana, anak angkat dia main beg i, then kakak ipar siti yati marah anak dia 'KEPOCHI'...i terkejut juga...mungkin kebetulan...mungkin dia gunakan anak dia untuk perli i lor....
....
itu saja...MR dan PS...[tak berani nak tulis panjang-panjang...takut PS pening nak bagi markah....]
....
MR, ada peluang menang tak? kekekekekeke
Hi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 EmoticonHi5 Emoticon
...
....
.....
......
.......
Nota kaki : Jangan rasa bersalah tau kalau tak pilih i sebagai pemenang!!!! kekekekekekekeke

2 comments:

  1. Wallaweyy.. penyertaan yg pertama. Cukup menarik! kita tunggu penyertaan seterusnya.. eh, lupa la..bila i nk tutup contest ni kan? punyalah nk buat contest mcm org lain, tapi sgt tak reti. hadiah pon tak umumkan, tarikh tutup pon tak bagi. banner kontest pon tak buat... hazabnya MR..

    takpa2... nanti i edit bubuh dateline semua...

    p/s : mlm ni i suruh PS bukak belog oli lagi. tengok dia pening ker tak ker....

    ReplyDelete
  2. sama la hubby ena pun selalu tanya tak amik gambo ker :p

    ReplyDelete