Thursday, July 16, 2009

Sedap macam nak mati!!!!

Photobucket

Mee kari di atas ni memang dimasak oleh saya...saya yang rebus taugeh, saya yang rebus telur, saya yang potong fish cake, saya yang perah santan, saya yang masak...jangan ragu-ragu...


Photobucket
sehingga sawsomi pun tak percaya...dia cakap ini 1st time saya masak begitu sedap dalam 3 tahun ini...saya paksa dia thumbs up...enjoy sangat bila dia puji...

saya tak tipu...semalam memang saya masak dengan sangat berjaya [ada rupa mee kari] dan sedap sekali [ada rasa mee kari]...apa-apa pun...saya harus terima kasih kepada apek yang buka kedai runcit di blok mimi...[apa kaitan apek dengan mee kari saya?]

yes...ada hubungan yang paling rapat...sebab apek ni ada juai petua masak mee kari yang somi pun boleh puji sedap punya...

jeng jeng jeng

Photobucket
inilah petuanya...!!! Dicipta untuk surirumah zaman ni yang nak masak kari pun tak tau...[i laaa]...sungguh mudah dan senang untuk dimasak...
Slogan petua ini : dengan harga 3.70 dapat menambat selera somi supaya dia tidak pergi makan kat rumah pompuan lain!!!sangat berbaloi!

HAHAHAHAHAHAHA!
kalau somi terbaca, mesti dia akan cekik saya sebab saya langsung tak sebut saya masak dengan benda ni...kikikikikikikiki...

10 comments:

  1. klakar la bc citer oli ni...hah suka ayt "dapat menambat selera somi supaya dia tidak pergi makan kat rumah pompuan lain!!!sangat berbaloi!"

    ReplyDelete
  2. oi8 oi mana aci pakai serbuk ready made...

    tapi mmg nampak menggiurkan la plak..

    kecur air liurr.. ssslluurrppp

    ReplyDelete
  3. nanti boleh aku cuba hehehehehheh

    ReplyDelete
  4. poyo jerlah olie ni
    aduyaii
    lawak2
    ahahahhaha..
    dear,mee kari ni siap sebab kuah dia..
    klu kuah dia faul sume jadi tak sedap!
    ahahhahah...

    ReplyDelete
  5. hehe..lawak je la
    tpkan..blh gak kalau nk try ni kalau sesekali nk tkr selera

    ReplyDelete
  6. Oh saya baru jer mintak approval nak masak mee or any dishes selain nasi for dinner...

    REJECTED!!!

    huhuhu teringin nak masak spageti ker, mee goreng ke, kue tiaw goreng or mee kari cam oli niii

    ReplyDelete
  7. kelakar tul..takper zaman skang nie semua nak simple n mudah kan..asalkan sedap mcm maner cara pun kira ok la tu

    ReplyDelete
  8. memang nampak sedap sgt mee kari tu oli..

    ReplyDelete
  9. i pun selalu pakai ready made paste tu untuk masak macam2 jenis mee..ha..ha

    ReplyDelete