Tuesday, July 21, 2009

sofea sudah 2 tahun 2 bulan (26 bulan)

Masa berlalu dengan cepat sekali, sofea dah 26 bulan...[setiap kali tulis perkembangan anak mesti mula dengan ayat ni...teramat sangat tak kreatif nak mengarang...]
.
Photobucket
mummy, kasut saya sudah tak muat laaa...bila mau beli kasut baru untuk saya?
.
sangat cepatkan masa berlalu? sekejap aje sebulan demi sebulan lalu begitu saja...kalendar atas meja tu dah 6 helai dikoyak...
.
Berat : 11kg (timbang 18/7)
Tinggi : tak pasti
Susu : tengah proses nak tukar balik DL123 dari Nespray...sebab susu DL123 lebih halus dan gebu...kekekekekeke
.
Perkembangan sofea macam sama aje...tak ada apa-apa yang terhebat pada mata orang lain tapi amatlah terhebat di mata saya...sampai dia menangis berguling di atas lantai pun saya rasa comel sangat aksi tu....teringin nak mengambil gambar aksi tu, kemudian tunjuk kat dia bila dia dah besar...baru tau betapa buruknya perangai dia masa kecik-kecik...
.
Photobucket
.
kesimpulannya, so far so good laaa...asma pun dah pulih [doktor sawsawlady yang mengesahkan...kuikuikui...], semakin pandai bercakap bahasa melayu sampai lupa bahasa cina...semakin suka cubit orang bila rasa geram, semakin banyak songeh-songehan, semakin pandai dan berani nak request tengok karton menyebabkan mummynya terpaksa korbankan drama siri singapore [tapi kebanyakan kali sofea yang terpaksa mengalah dengan saya...sebab saya akan sorok remote control...hehehehe], semakin pandai nak ajak pergi t3sco mamam, semakin pandai sebut SSSSSSS, semakin...semakin...semakin....banyak sangat semakin sampai tak ingat apa dah yang telah semakin makin....

*************************************

bebe sofea tambah seorang lagi mak angkat...betul ke mak angkat? ataupun lebih tepat disebut sebagai MAK FREE? sebab diorang tak payah bersusah payah mengandung dan bersusah payah melahirkan sofea, tapi boleh dapat panggilan ummy/ibu/mak/mei/...hehehehe...
.
semalam sofea baru jejak kasih dengan mama azie...lepas jejak kasih dapat ubat free [vitamin c dan gel untuk ulser mulut]...suka suka suka...
.
sofea, cepat say thank you to mama azie....
.
walaupun bagaimana pun, saya tetap beranggapan panggilan BONDA azie lebih bertepatan dengan pesonaliti dan karakter mama azie....
.

4 comments:

  1. betul tu klu blh semua perlakuan baby kit kita nak amik gambo..hubby ena pun pening kepala layan perangai isteri dia yg sorang nie..

    harap sofea membesar dengan bijak n comel :D

    ReplyDelete
  2. x nakkkkkkkkkkkkkkkk,mama jugak

    ReplyDelete
  3. Wah Sofea dah besar boleh tambah geng ni Olie..

    ReplyDelete
  4. waaa dh beso yek..byk dh bilangan bulan tu..26 bln..uish..kslu dh 7 thun nnti agk2 bape bulan yek..12X7 je la..= 84bln..kalu 36 thun..36x12=432bulan..waaa mase tu lagi bykla semakin n makin bersesuaian ngn umur dia..ouh ape sy merepek di blog org ni yek..

    ReplyDelete