Sunday, July 26, 2009

Surat untuk sawSomi

sejak 2 menjak ni kita asyik berperang...
perang mulut...perang dingin...perang tumbuk...
...
i tau i banyak soal
banyak tanya,
banyak nak ambik tau
...
tapi u tau kenapa i nak soal, i nak tanya, i nak ambik tau...
sebab i risaukan u...
risau orang ambik kesempatan kat u...
risau u terlalu cincai...
risau u akan rugi....
...
i tau i bukan macam wife encik mazlan,
tutup mata aje boleh keluar 3, 5 ribu untuk support u all buat biznes...
i dah laaa tak ada duit...
tapi mulut i pot pet pot pet tak berhenti...
that y u rasa benci, rasa meluat...
...
bila i bagi pendapat,
u cakap kata-kata i buat u down
u cakap i patahkan semangat U
Masalahnya adakah u harus rasa down?
ataupun u harus selidik balik kenapa i cakap macam tu?
kemudian u buktikan kepada i cakap-cakap i tak betul....
tapi
bukannya u merungut macam tadi...
i tau u tak syok
mesti u ingat i asyik dok bagi u tekanan...
...
isteri mana yang tak ingin suaminya berjaya?
isteri mana yang tak ingin suaminya berada di sisi...
tapi keadaan kita berbeza dengan encik mazlan....
gaji wife dia sama dengan gaji kita 2 orang...
that y en.mazlan dia tak perlu risau langsung...
u sendiri pun tau hutang kita banyak,
that y i rasa kita kena ada pendapatan tetap untuk bayar hutang-hutang
tapi tak bermaksud i tak sokong u berniaga...
...
mesti u rasa i ni tak fikir jauh...
tapi kalau masalah sekarang pun tak selesai,
macam mana nak selesaikan masalah masa depan...
u bayangkan,
u nak buat loan pun susah,
macam mana u nak buat bisnes yang lebih besar...
itulah point i,
tunggu u dah habis bayar loan,
u boleh buat loan lagi...
...
u tau kenapa i mengamuk hari tu?
bukan sebab i tak makan...
tapi sebab anak u tak makan...
dan satu lagi sebab i mengamuk sebab u tak terus terang dengan i...
kalau tak ada duit, terus terang...
sekurang-kurangya biar i tau keadaan u...
i bukan saja nak share kejayaan u,
tapi i nak share kesusahan u juga....
ataupun u rasa i akan down kan u lagi kalau i tau u tak ada duit?
kalau u fikir macam tu,
i pun tak tau nak cakap apa lagi...
...
terus terang i cakapkan,
i memang tak suka bob...
disebabkan belas kasihan kepada dia,
dia harus kongsi keuntungan dengan u all...
at least en mazlan boleh keluar modal
walaupun apa yang i nampak dengan jelas ialah
u seorang yang sibuk ke hulur ke hilir...
cari bisnes ni,
cari bisnes tu...
i tau lelaki memang tak kisah semua ni...
u all pengtingkan kepuasan...
tapi i sebagai wife u tak nak u 'rugi',
asyik diperalatkan oleh orang lain...
that y i asyik membebel...
u ingat kalau orang lain i nak bebel diorang...
i tak begitu senang nak pergi bebel orang lain laaaa...
sebab u husband i laaa
baru i nak bebel...
u ingat i saja suka-suka nak membebel..
terlalu senang ke?
sebab i risau u laaa
sebab tulah i membebel...
ada faham?
.....
itu sajalah yang i nak cakap...
inilah solution kita nak hati ke hati...
kalau ada yang nak cakap lagi,
i akan tulis surat untuk u lagi....

No comments:

Post a Comment