Friday, July 3, 2009

Tindakan Tak Sedar Diri Yang Comel

Dah 6 hari i ganti puasa i...[tinggal lagi 4 hari]
hari ni i teringin nak buka puasa dengan mee mee...sebab esok i nak makan nasi warna biru dan satay...sudah fikir siap-siap tau!!!

so, tadi lunch time...
i dan mimi pun pergi shopping kat kedai runcit yang jual ikan, ayam yang sangat panas dan sempit serta ada cashier yang sangat peramah...asyik dok tanya i orang apa...
Dulu i bagi tau dia i Cina, then 3 bulan dia tak tanya i lagi...
baru-baru ni, entah ada saraf dia yang terputus dia ulangi lagi soalan yang dia pernah tanya i..., then i bagi tau dia melayu, dia tak percaya...dia asyik dok tanya aje setiap kali i bayar duit...
esok kalau dia tanya lagi...i nak ugut dia..
'u nak kasi i free ataupun muka u nak masuk internet'
...'i sebarkan muka u pi kutub utara baru tau kot!!!!'

Niat dalam hati nak makan mee barat!!! lepas 1/2 jam memilih, so i pun terbeli ni...[tak sedar diri tapi sangat comel]

Photobucket

Sekarang i sangat menyesal, sebab i tak ada idea langsung macam mana nak masak 2 benda ni...
Langsung tak ada gambaran dalam otak i macam mana nak bersatukan 2 benda ni....

Tolong!!! Tolong!! Tolong!!!

U all tau masak benda ni?
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
I tak masak pun...i tak yakin laaa kombinasi kedua-dua benda ni...i tak yakin yang tin kuning boleh menyedapkan....

resepi from bonda amy sweetdarling

bahan:
daging kisar
serbuk jintan putih
tomato puree
macoroni

cara-cara nak masak :[saya copy paste ym dia]
1. memula awak tumis cili
2. pastu bawang putih & bawang merah mcm biasa
3. pastu masukkan daging kisar
4. jintan putih
5. pandai2 ler awak budget time dia, awak kan staff KFC (baru tauuu ni) [ada icon dia ketawa guling kat lantai]
6. letak gak serbuk lada hitam skit
7. pastu masukkan macaroni
8. pecahkan telur
9. lagi sedap kalo tabur potong daun sup & bawang goreng


thanks sifu!!!

7 comments:

  1. waaa gigih mengganti posa..syabas..ekeke:D

    ReplyDelete
  2. kalau salah jgn marah tau..
    mula2 rebus tu menatang mee tu..rebus smpai lembuet
    pehtu toskan
    lepas tu masukkan kuah yg dlam tin tu msk smpai mendidih..then masuk garam sikt.
    lepas tu dh masak siram atas benda yg u rebus tadi..
    emm tabur sedikit chese
    wallaaa siap ar dah..

    ReplyDelete
  3. wanie suka preego cheese and herbs tu...letak carrot dan sosej sikit...nyummy

    ReplyDelete
  4. eh! sama pulak selera kita hari ni. ingat malam ni pun nak masak pasta/spageti tapi yang pedas. apa lagi, nanti upload gambar yang dah siap tau.

    ReplyDelete
  5. kata queens tuh dah betul ler tuh. nama pun instant kan.. hehehe...

    ReplyDelete
  6. ala .. senang sgt oli ...
    kalo sms nieza pun takpe hahahah..
    kami mmg kaki italian ... hahahah

    psssss .. nak resepi paling senang??? cepat ?? dan mudah ????

    20senggggggggg ... hahahahah

    ReplyDelete
  7. i tak pernah masak benda dalam tin tu combine dengan macaroni.. tapi kalo u tak beli benda dalam tin kuning tu, u boleh tanya i macamana nak goreng macaroni cara mak i..

    ReplyDelete