Saturday, September 19, 2009

Cerita pasal Baju Kurung Bebe

[tak ada mood kerja, tapi ada mood mengarang blog]
.
tak sabar-sabar nak tengok sofea pakai baju kurung time raya...
semalam trykan sofea baju kurung yang sempat siap dijahit tailor depan office,
walaoeeeee
so cute
[maaf ya kalau buat pembaca rasa loya, rasa nak termuntah...maaf zahir ban batin!!!...ini adalah disebabkan sindrom perasan anak sendiri laaaa yang tercomel dan tercute dan terhebat!!!maafkan i...i tak boleh kawal diri i...hehehehe]
.
.
tak sangka betul,
kain ela semeter 2 ringgit tu begitu lawa bila dibuat baju kurung
[inilah point utama...sebenarnya nak puji diri sendiri begitu pandai beli kain lawa-lawa...maaf zahir dan batin]
niat sebenar i beli kain ela semeter 2 ringgit tu ialah nak jahit langsir...
tapi disebabkan sindrom malas dan tak berapa expert nak jahit,
so kain tu terperuk kat celah-celah dinding...
.
.
then, tema tahun ni keluarga sawsomi ialah KUNING...
tema kuning sebab bulan 10 kot
angah anak encik musa kawin,
tema kawin warna KUNING
kira 2 in 1 laaaa...
.
[then apa kaitan dengan kain ela 2 ringgit tu?]
.
i pun tak tau apa kaitan...
[tiba-tiba hilang ingatan]
rasanya sebab kain ela 2 ringgit tu bunga-bunga kecil dan berwarna KUNING juga kot...
tulah yang akhirnya dijadikan baju kurung bebe...
[macam tak ada kaitan dengan kain ela dalam hal ni]
.
.
lebih tepat lagi ialah...
tahun ni tak ada bajet...
hehehehehehehe
kesian kat sawbebe pula
takkan tak nak beli baju kurung untuk dia
tahun lepas beli
60 RINGGIT
mahal gila...
[bagi i cukup mahal lor...sebab tahun lepas baju i yang 4 meter dengan manik-manik bling bling, baru 80 ringgit...bebe punya kain tak sampai 2 meter 60 RINGGIT...huhuhuhuhu]
pakai tak sampai 5 kali...
dah tak boleh pakai...
bazir oooo...
.
.
so, tahun ni i memang tak bercadang nak beli baju kurung untuk bebe lagi....
tapi kasihan pula
mana boleh
sebagai anak melayu
raya tak pakai baju kurung
hehehehehehe
.
.
so i pun cari kain ela 2 ringgit yang asalnya nak buat langsir
untuk dijadikan baju kurung bebe...
kain semeter 2 ringgit aje
upah pula 35 ringgit!!!
[kena belajar jahit baju kurung ni, tahun depan boleh jahit bagi sawbebe...hehehehehe]
.
.
so, nanti angah kawin,
boleh recycle balik baju raya ni!!!
horeeeeeey!
.
.
.
lepas raya nanti,
[raya i tak pakai baju...opsss..silap silap...i tak pakai baju baru...i pakai baju lama]
nak pi cari tailor yang upah jahitnya murah-murah punya...
[kalau boleh free lagi bagus]
kain ela buat langsir tu ada balance lagi gam gam buat baju kurung i...
mesti i pun nampak cute seperti bebe
[uweeeeeh...sila muntah hijau!!!!]

No comments:

Post a Comment