Thursday, September 24, 2009

raya 2009

kesimpulan sambutan raya tahun ni :
SAKIT HATI plus HATI SAKIT!!!
.
.
Mula-mula terasa dengan kata-kata SIL,
saya terasa untuk pihak sawsomi...
menurut sawsomi dari ekcik sampai besar
dia memang sambut 1st raya di kampung awrah maknya...
then SIL tanya dia,
'dik, ko ni pentingkan yang mati ke yang hidup?'
salah ke kalau sawsomi 1st raya pi kubur mak dia?
kalau dia tak nak pi kubur,
kenapa nak halang sawsomi pi kubur mak diorang?
.
.
bukannya sawsomi saja syiok syiok tak nak balik kampung...
sawsomi baru join company baru,
kerja baru,
tanggungjawab berat...
selepas raya nak buka semula 2 cafe...
kami tak macam u orang
kaya raya
kami miskin,
tangan berhenti
mulut berhenti laaa
adakah time tu,
u nak sedekah susu anak, beras, gula untuk kami?
.
.
Then,
makcik makcik sawsomi terbuka file kes kami...
yang ni lagi celaka nak mampos...
Rupa-rupanya,
bapa sawsomi,
isteri baru bapa sawsomi,
kakak sawsomi yang suci lagi murni,
saudara mara sawsomi
jiran-jiran mengambil bahagian pijak sekaki dalam percintaan kami...
MEREKA semua ni asyik dok minta makcik kesayangan sawsomi ni menasihati sawsomi...
entah apa yang dinasihatkan?
sebab kami asyik berkepit?
sebab kami asyik ke hulur ke hilir?
sebab saya menumpang di rumah si celaka kaya ball tu?
.
.
**** mak tiri sawsomi pun asyik dok suruh makcik sawsomi nasihkatkan sawsomi...mak tiri ni siap cakap, kalau sawsomi kawin dengan cina tu, dia akan halau sawsomi keluar dari rumah peninggalan arwah mak sawsomi....bapa sawsomi siap tanya sawsomi gadis melayu dah pupus di dunia ni ke?
.
.
**** : Kakak sawsomi yang suci lagi murni ni minta makcik sorang ni nasihatkan sawsomi...saya tak tau laaa apa yang nak dinasihatkan? sama ada suruh kami kawin ataupun suruh sawsomi putus dengan saya laaa....Yang ni saya tak sakit hati sangat...sebab dari awal lagi memang saya tahu mereka ni tak sukakan saya...cuma saya agak terkilan juga sebab kakak yang belajar tinggi kat mesir tu pun ada tumpang sekaki....
.
.
**** : si celaka kaya ball tu fitnah kami...hello, come on laaa si celaka kaya ball...hotel melambak-lambak kat KL ni tau...jangan takut kami akan mengotorkan bilik anak pomnpuan awak tu...otak udang betul...dia sendiri yang offer saya pergi duduk kat rumah dia, pastu dia menggunakan alasan nak balik kampung untuk halau saya...pastu call satu kampung bagitau saya dan sawsomi buat perkara tak senonoh kat rumah dia...si celaka yang tak ada otak akal...otak dia tumbuh kat bontot agaknya...tuhan bagi akal, tapi diorang gunakan akal untuk fikir yang 18SX, untuk fitnah orang...ataupun diorang ni memang selalu buat 18SX sebelum ni...tulah asyik terbayang-bayangkan orang lain pun buat apa yang diorang buat...saya tengah cari peluang nak tanya hal yang sebenarnya...]
.
.
**** saya tak sure laaa sama ada makcik sawsomi yang buka file kisah percintaan kami ni ada terover over cerita ataupun tak? dia siap cakap jiran-jiran pun suruh dia nasihatkan sawsomi...
.
.

No comments:

Post a Comment