Tuesday, October 6, 2009

menangis bersungguh-sungguh

...bukan saya...tapi bebe...
pagi ni saya terpaksa mengambil alih kerja sawsomi menghantar anak ke nursery...
Photobucket
i dont know why laaaa...
setiap kali saya hantar bebe ke nursery, mesti dia menangis bersungguh-sungguh tak nak masuk ke nursery dan nak ikut saya pi kerja....
walaupun mulutnya dok cakap mummy work,
sebenarnya dia tak tau apa tu work...
mungkin dia ingat saya pi bersuka ria dan saya tinggalkan dia kat situ...
.
.
kesian tengok dia menangis bersungguh-sungguh sambil menampar teacher sutha yang dukungnya...
sorry laaa teacher oiiiiiii....
.
.
Photobucket
.
.
saya pun macam nak menangis bila tengok dia menangis...
dan ada satu perasaan macam nak dukung dia balik rumah...lupakan kerja...lupakan nursery...
tapi
hakikat is hakikat
reality is reality lor
kerja harus dibuat
baru kehidupan boleh diteruskan!!!
.
.
Bye bye 蘇菲
mummy work laaaa!
then,
mummy baru ada duit beli coco crunch for u!!!
beli kasut gladiator yang ternampak kat mj di mv...
[untuk memenuhi nafsu shopping mummy]

4 comments:

  1. yer bila anak menangis beria2 kita pun rasa nak ikut menangis..

    ReplyDelete
  2. ena ingatkan td oli nangis sungguh2 sbb miss kan suami

    ReplyDelete
  3. ciannya dia nangis. tadi tgk ok je. mesti dia pun sedih sebab daddy os

    ReplyDelete
  4. mmg tak sampai hatikan bila dia nangis ms tinggalkan kat nursery kan.....tp nak wat camner...kita nak kena work....

    ReplyDelete