Wednesday, October 7, 2009

sawbebe

bebe ni...
kadang-kadang sangat
sayang dengan dia
.
.
kadang-kadang
ke'buas'an, ke'nakal'an, ke'ketegaq'an
sangat-sangat
menguji keimanan dan kesabaran saya
di mana keimanan dan kesabaran yang baru bersekolah darjah satu!!!!
.
.
contohnya semalam...
ambil dia dari nursery...
tiba-tiba dia terberlagak nak jalan sendiri tak nak dipimpim tangan
Photobucket
berjalan macam VIP
.
.
Photobucket
pastu main benda ni...dia tak nak gelongsor turun ke bawah...dia nak duduk di atas ni melihat permandangan sekitar dan menikmati angin sepoi sepoi...
nasib baik tak ada budak lain, kalau tak confirm ditendang turun ke bawah...
.
.
Photobucket
dah selesai termenung.,..dia nak main benda ni pula...saja saya tak nak buai dia...tapi dia entah macam mana boleh tau taktik gerak-gerakkan badan...so, dia swing sendiri...dan sangat happy sekali dia main swing swing...
p/s sawsomi : video kat http://notitlepunya.blogspot.com/2009/10/swing-swing.html
tengoklah anak dara u swing swing!!!!
.
.
part yang paling tak best ialah AJAK BALIK!!!
pujuk macam mana pun tak termakan pujukan...
lagi kita pujuk,
lagi jauh dia lari....
berlari sana sini macam dok main kejar-kejaran seperti bollywood kat padang pula....
apa lagi...
last-last
mummy yang muka suci muci lagi mulia malia tukar jadi betina singa yang kelaparan
terus gapppp si arnab yang naif berkeliaran di padang....

3 comments:

  1. apa kata oli nyanyi lagu hindustan sure sofea ikut balik kikiki...

    kejap jek dah besar sofea dulu nengok dok meniarap merangkak huhuhu itu bermakna kita semakin tuaaaaaaaaaa (apa ke merepek sudah)

    ReplyDelete
  2. mmg perlukan kesabaran yg tggi bila bersama ngan ank kan..

    ReplyDelete
  3. camtulah kan olie...anak² nie..bila kita berlembut buat dek jer.. bila dah jd naga singa segala... kita plak yg kesian...

    ReplyDelete