Monday, October 26, 2009

S.I.A.P

baru siap menolong sawsomi membuat kerja yang sepatutnya dibuat oleh sawsomi punya orang ofis...
bukannya susah mana pun nak buat kerja tu...
tapi cuma rasa pelik lor...
apasal sawsomi sebagai operation kena buat kerja orang ofis...
ataupun sawsomi saya ni kepochi
[tapi saya rasa 99.999999% sawsomi yang mengejar kesempurnaan mintak saya buat semula layout yang dia nak guna tu!!!]
hohohohohoho
[confirm kena cekik dengan sawsomi mengumpat dia dalam blog!!!!]
.
.
ada nasihat untuk sawsomi
eheemmmmm [clearkan kerongkong]
Bee
[panggilan manja sawsomi... sekiranya ditanslate ke BM jadi lebah pula...kakakakaka]
pandai udah,
jangan terlebih pandai
[pepatah famous kalangan orang hokkien]
takut orang tak syiok
[sebab dah bercucuk tanam sampai ke kotak sawah orang lain]
dan
dengan u punya cik boss muda tu
janganlah terlalu 'kamcheng'
ber'lorong' antara satu sama lain
untuk mengelakkan salah anggap masing-masing dan orang lain
[takut orang lain cakap u pandai bodek dan mengampu boss]
kang sia-sia aje pengalaman, bakat dan kemahiran yang ada pada u....
sebab orang cakap u boleh sandang jawatan ni sebab kamcheng dengan u punya boss
.
.
memang sekarang tak berlaku lagi stuasi ni,
tapi
mana tau
masa akan datang
time orang dah tak suka
orang dah dengki
macam-macam orang akan cakap!!!
.
.
sekian terima kasih
.
.
daripada u punya lorpo!!!!

1 comment:

  1. sangat jauh laluan nasihat ini.. takmau pakai shortcut meh? [terus cakap sajer kat sawsomi..] hahahahahaha

    ReplyDelete