Monday, November 30, 2009

sawsomi, anak deman...cepatlah balik!!!

Photobucket
bebe dengan doc lily
masih lagi memakai apron buatan mummynya[bangga! bangga! bangga!]
.
.
bebe batuk, selsema...

:: 99 HTN :: ayam korban

Photobucket
kari ayam yang sepatutnya dimasak pada raya korban...
namun disebabkan masalah teknikal yang tidak dapat dielak,
maka semalam ayam ni baru selesai jadi ayam korban untuk perut kami!!!!
sungguh sedap sekali makan dengan roti!!!!
marvelous!!!
.
.
sungguh dugaan nak masak kari ayam ni!!!
mula-mula kena bergaduh dengan uncle yang juai perencah di flat rumah mimi...
kemudian cari kelapa satu pandan cahaya tak jumpa....then dimarah oleh pekerja kedai india yang sungguh tak ada kepala otak...i sumpah i tak akan dibuat macam sampah untuk kali ke-3...celakak betoi kedai india tu...kalau i ada death note, i akan tulis nama uncle cina dan pekerja kedai india tu dalam death note i...
.
.

dia perasan cantik...hakikatnya is sangat hodoh [bukan bebe yang hodoh laaaa]

sawbebe main sampai tak ada benda nak main, sampai cover sarung bantal [nenek i yang buat,sarung yang serupa dengan bedung untuk dibedung kat bantal untuk mengelakkan sarung bantal kotor....] pun dia jadikan apron pakai kat badan dia...
.
.
memandangkan saya terlalu senang, dan tangan pun ada sedikit gatal nak jahit...maka saya pun keluarkan kain yang saya tersilap gunting...dan baju lama sawbebe yang dah koyak...
Photobucket
orang yang tak pandai akan mencatat kat dinding apa yang dia telah buat...[untuk kebanggaan diri sendiri di masa hadapan...]
.
.
Photobucket
bebe perasan sangat cantik dengan memakai apron yang mummy dia buat sehingga tak nak buka walaupun nak keluar ke khalayak ramai!!! sungguh memalukan...[actually sungguh membanggakan...hehehehehe]
sepatutnya bunga dan daun terdapat pada apron, namun disebabkan tiba-tiba dilanda kemalasan...maka projek tertangguh....siap apa yang patut aje...
.
.
Photobucket
pandangan sisi yang sangat hodoh!!!!
.
.

Saturday, November 28, 2009

hati terlalu frust,maka pun pi tengok 2012, mana tau....

ni kejadian 23 nov...
dimana saya mc...
[sebab utama nak hantar sawsomi ke airport]
sejak saya dilahirkan, inilah kali pertama saya drive [pi balik] sejauh 120km...
[rekod! rekod!]
[rasa bangga dengan diri sendiri {perasaan perasan yang sungguh tak sedar diri} sebab saya pandang kebawah... that y saya rasa bersyukur....kalau saya pandang ke atas, mesti saya kecewa macam nak mati kerana orang lain drive ulang alik highway utara-selatan pi balik 10kali...compare dengan i punya 120km...]
.
Photobucket
tengah membersihkan sawbebe yang muntah dalam kereta akibat kehandalan ke'drive'an mummy dia yang boleh menyebabkan kemabukan....
.
.
Photobucket
sungguh tak best permandangan ini...
ada permandangan yang lagi saya tak boleh tahan iaitu sawsomi dan boss mudanya yang sama-sama tarik luggage sama-sama meninggalkan saya....hehehehehe....[sungguh best berangan-angan]tapi hakikat is hakikat lor....maka saya pun pulang dengan kehampaan
.
.
untuk mengelakkan menangis di rumah...maka saya ajak my sis pi tengok wayang... tengok 2012...
Photobucket
secara keseluruhan movie ni ialah....
cisss!!!
anak perempuan presiden terlalu mirip kepada boss muda sawsomi...
Photobucket
[credit to google]
serius...sangat mirip ok!!!
.
.
kesudahanya
saya dan sawsaomi gaduh besar walaupun dipisahkan oleh lautan china selatan...

bebe vs saturDay

sabtu again!!
masalah yang sama again!!!
cisss!!!
.
.
kesian kat sawbebe!!
hari sabtu aje dia mesti tak ada tempat nak pergi!!!
Photobucket
.
.
tapi
tapi
tapi
kali ni
nasib baik saya buka mulut emas saya
tanya kepada tecaher school bebe
sudi jaga bebe pada hari sabtu tak?
kebetulan
sangat kebetulan
pembantu school, Yuni memang ada jaga budak school dari jummat malam sehingga ahad...
so,
apa lagi!!
saya dengan muka tak malu mengoffer untuk menghantar bebe ke tempatnya!!!
ok lor
[pujuk hati sendiri]
yuni dah biasa dengan bebe,
bebe pun dah biasa dengan yuni
so,
mereka pasti boleh hidup dengan baik-baik!!!
bayaran : RM18/ sekerat hari!!!
ok lor
[pujuk hati sendiri]
[nursery lama bebe pun dah ambik RM20/ sekerat hari]

raya haji kami

Tak ada sambut lor!!!
sawsomi kat KK!!
[rupa-rupanya boss dia kasi dia balik, tapi dia tak nak balik sebab nak berjimat cermat untuk syarikat dia...untung betoi company ada pekerja macam sawsomi...]
saya duduk diam-diam aje kat rumah lor!!!
[sebenarnya tak tau nak buat apa...]
menikmati cuti umum yang diberi oleh kerajaan malaysia!!!

Friday, November 27, 2009

new hair

Photobucket
RM50 rebonding + cut RM15 @ UO
.
.
Photobucket

Thursday, November 26, 2009

berym

terpaksa menaiki gunung, naik rakit, menyeberangi laut, pastu naik 4 wheel drive untuk....
Photobucket
tapi sungguh puas lor
walaupun hanya sejam aje berym...
.
.

Wednesday, November 25, 2009

:: 99HTN :: tekanan darah rendah

saya mc isnin lepas akibat migrain [alasan utama ialah nak ke lcct]
.
.
doc cakap tekanan darah saya rendah...that y saya migrain, cepat pitam, cepat letih lesu akibat darah tak sampai ke otak...[apa yang i faham laaa]
.
.
then doc kasi vitamin...i ingat vitamin C ke A ke...tadi, time i ambik gambar vitamin ni, baru i perasan ...ni vitamin tambah selera makan...doc oiiii...cheq diet oiiii...hang nak aniayai cheq ke? ish ish ish...doc ni...macam laaa ada dendam dengan i...
.
.
vitamin yang besar macam anak gajah...setiap kali telan mesti tersekat kat tekak...
Photobucket
.
.
me and bebe dinner
Photobucket
sup bayam...
[sungguh memalukan...sampai sayur bayam pun tak cam...siap tanya orang kedai...mana satu bayam...]

jalan ke neraka versi ponpon

ami,

u tunggu i kat pintu utama neraka tau!!!

.

.

kalau u masuk ke neraka akibat mengecilkan hati emak u;

i pula masuk ke neraka akibat mengecilkan hati suami i!!!

.

.
sawsomi

me sayang u sangat-sangat

[terasa diri macam pengemis yang sedang mengemis kasih sayang]

kalau me tak sayang u

me tak akan bersikap kebudak-budakan tau!!!

u ingat me tak nak hati kering meh?

u ingat me suka sangat nak macam ni meh?

u ingat me syiok bersikap sedemikian meh?

me buat semua ni

sebab me sayang u sangat-sangat!!!

u tau tak

me terasa diri macam pengemis yang sedang...

mengemis perhatian u

mengemis kasih sayang u

mengemis panggilan u

mengemis ungkapan-ungkapan manis u

mengemis kata-kata pujuk u

cinta me yang begitu miskin

cinta me yang begitu rendah diri

untuk u!!!
mulakan dengan bismilah...
.
.
.
mungkin saya yang terlebih fikir...
tapi saya mempunyai naluri bahawa pompuan ni tidak semudah yang disangkakan!!!
.
.

[ luahan air liur ] 2 minggu ke 3 minggu...dari 14 hari ke 21 hari...

mula-mula ingat tak mau tulis tentang sawsomi OS ke KK bersama-sama dengan boss mudanya...
mula-mula ingat sawsomi pi 2 minggu aje...tak payah laaa nak heboh sampai satu kampung [satu dunia tau] sawsomi pi OS...
mula-mula ingat nak bagi ketenangan untuk diri sendiri dan juga kasi sawsomi tenang di sana...
mula-mula ingat nak berpura-pura hilang ingatan selama 2 minggu...tak mau fikir yang bukan-bukan...mau positif thinking aje!!!!
[oh god, besar sangat ke permintaan saya yang begitu tak bercita-cita ni?]
.
.
then, tiba-tiba sawsomi call tadi
[dia tak call merajuk 88 kali, dia call terus jadi gila 888 kali]
dia bagi tau...
dia kena delay 1 minggu lagi kat sana!!!
.
.
WHAT?
[kalau boleh jerit, mesti 1 pandan cahaya boleh dengar!!!]
.
.
dah sampai sana baru bagi tau kena stay 3 minggu...
memang nak bagi saya tak buat apa-apa kat sini!!!
apa boleh saya buat?
memang saya tak boleh nak buat apa-apa...
[saya hanya boleh lepas geram dengan keyboard aje...taip sampai keyboard nak tenggelam ke bawah meja akibat terlampau geram sebab dari 2 minggu jadi 3 minggu dia di sana...]
saya yang bodoh
sebab dia memang bagi tau orang lain dia pergi 3 minggu to 1 bulan
[dia bagitau saya hanya 2 minggu]
kenapa saya bodoh sangat?
bodoh sangat sangat
tak boleh nak menangkap maknanya yang sebenar!!!
fuhhhh!!!
.
.
setan
kalau u ada kat keliling saya
jangan hasut saya marah-marah, geram-geram aje!!!
.
.
tolong hasut saya ambik unpaid leave 3 minggu!!!
[biarlah gaji kena tolak]
tolong hasut saya beli tiket flight ke KK!!
[naik kapal kargo pun tak apa]
tolong hasut saya pi kacau teman sawsomi kat KK!!
[janji hati puas ]
tolonglah setan!!!
tolonglah hasut saya sekarang juga!!!
kasi saya sedikit ketidakwarasan!!!
.
.
.
aduh mak oiiii!!!
geramnya!!!
geram sampai macam nak pitam!!!!
.
.
tak payahlah nak 3G ataupun 4G!!
tak payahlah nak pujuk!!!
tak payah nak compare melaka dengan KK!!!
biar saya geram seorang diri...
biar saya marah seorang diri..
biar saya gila seorang diri!...
[dengan setan di sisi saya]
.
.
.
kena tengok video mereka stress untuk mengurang stress saya!!!

.
.
.

Tuesday, November 24, 2009

projek terbengkalai

tak tau nak cerita apa...
terlalu banyak cerita sehingga tak tau nak tulis karangan!!!!
.
.
.
deepavali balik kampung menuntut ilmu dengan my grandma...
.
.
taraaaaaa
Photobucket
.
.
.
Tipu aje!!!
ini my grandma yang kait!!!
saya dengan tegas menegas nak ambil dress ni [for bebe]
akhirnya, ia milik saya punya [sebelum dirembat cucu lain]
.
.
.
Inilah my hasil kerja!!!!
Photobucket
.
.
tak tau apa benda di atas tu?
.
.
.
Photobucket
benda ni ialah getah rambut yang bunganya berwarna hijau akibat tak ada benang kait warna lain!!! yang ada hanya warna hijau!!!
.
.
Photobucket
bebe dengan getah rambut hasil tangan mummynya!!!
.
.
ada siapa-siapa mau?
[perasan betoi macam orang lain inginkan benda yang cheap cheap ni...]
kalau mau,
[kepada mereka yang mau laaaa]
sila hantar sampul surat yang beralamat alamat u all dan dah tempek setem siap-siap [senang kerja saya hanya masukkan ke dalam tong pos office aje]
terbuka untuk 10 orang oliole @ friends yang terawal tinggal komen!!!

.
.
p/s 1: saya kait ikut mood RAJIN saya yaaaaa....harap maklum yaaaa....
.
.
p/s 2 : saya pun baru belajar...so bukanlah kemas sangat yaaaa...harap maklum yaaaa....tapi saya akan cuba sedaya untuk kait dengan cantik-cantik bagi u all yaaaa....
.
.
p/s 3 : agak take time yaaaa...mungkin sebulan or 2 bulan baru terima yaaa...harap sabar yaaaaa....[jangan marah saya yaaaa kalau lambat terima yaaaaa]
.
.
p/s 4 : nanti saya senaraikan nama u all yaaaa!
1. eliss
2. az1ra
3. sue
4. shazura
5. ayu
6. Jue

Saturday, November 21, 2009

nyaris nyaris R.I.P

semalam
nyaris nyaris [sikit lagi...dalam jarak 1 pembaris panjang yang berukuran 30cm rasanya] dilanggar kereta...
akhirnya me faham...
kenapa kerajaan sarankan penjalan kaki berjalan pada arah yang bertentangan?
bukan saja boleh nampak orang yang dicurigai seperti peragut...
malah boleh nampak kereta yang membawa kereta macam lesen beli dan mabuk kereta...oleh yang demikian dia bawa kereta macam mabuk....
.
.
akhirnya me juga faham...
malang itu sememangnya tidak berbau!!!
malang itu dalam sesaat saja!!
tak kiralah u jalan tepi longkong pun, kalau mau kena langgar dengan kereta tetap akan dilanggar punya!!!!
.
.
syukur kepada tuhan!!!
hari ni,
saya dan bebe masih hidup!!!
kalau semalam betoi betoi kereta tu langgar kami...
biarlah saya yang mati!!!
biarlah bebe yang terselamat!!!
[tengah malam tersedar untuk selimutkan bebe...tiba-tiba so touching sebab dapat selimutkan bebe...bayangkan mati petang semalam...that mean, bebe dah tak ada mak kandung lagi!!! dan saya tak akan dapat pulang rumah lagi...tak dapat selimutkan bebe...tak dapat peluk bebe...tak dapat cium bebe...dan tak dapat gaduh dengan sawsomi lagi]
[then, sempat lagi laaa saya fikir yang bukan-bukan di malam-malam buta, pastu menangis teresak-esak macam hantu di tengah malam-malam...]
serius...
kalau berlaku apa-apa kat bebe,
saya jadi hantu pun tak akan lepaskan pemandu tu
[walaupun saya tak sempat nak tengok no plat, model kereta itu...tapi saya percaya sebagai hantu mesti ada sikit-sikit punya kuasa magik yang dapat cari pesalah tu, boleh terbang...boleh menjelma...boleh hilang dan muncul semula...saya percaya OK!]
.
.
.
[Full story]
.
.
.
.
semalam,
saya seperti biasa pergi ambil bebe kat nursery lepas kerja....
Disebabkan untuk mengelakkan orang aim saya sebab hari-hari dok jalan jalan yang sama...
so, semalam saya pun ikut jalan lain...
bebe baru bangun tidur,
so saya pun dukunglah dia sebab dia kelihatan macam mamai lagi!!
baru jalan keluar dari pintu pagar nursery,
saya nampak kereta di jalan yang bertentangan arah berhenti...
Tiba-tiba dari belakang saya
terdengar emergency break...
saya pandang ke belakang
sebiji kereta warna hitam berhenti di belakang saya...
[sikit lagi dah boleh kiss saya punya punggung]
lepas tu,
saya dah tak ingat macam mana saya boleh sampai rumah!!!
.
.
.

Friday, November 20, 2009

:: 99HTN :: demi sawsomi lagi ::

horeyyy
mood memasak saya sudah kembali!!!
[walaupun kewangan kami dah agak stabil]
disebabkan matlamat hidup hanya untuk somi dan anak!!!
disebabkan tak pandai nak cari duit yang banyak-banyak,
[bayangkan kalau gaji saya 10k sebulan, saya pasti akan suruh sawsomi jangan kerja dengan company sekarang]
maka saya pun cuba nak masak untuk mereka laaaa...
.
.
ayam berempah serai
Photobucket
mak oiiiii...bukan tipu tipu punya sedap....
dulu ingat sangat susah nak masak...sebab serbuk serbuk itu apa jintan manis, jintan putih...saya tak tahu entah apa barang itu...
rupa-rupanya segala tok nenek punya serbuk ada di juai di kedai laaa...
rupa-rupanya tidak susah pun nak perap ayam dan goreng ayam!!!
semalam dapat 1 pujian!!!
suka suka suka!!!!
.
.
Photobucket
ni saya punya ala-ala sukiyaki...
tak sedap lor....sebab tak ada kicap jepun!!!

kembang..kembang..dan terus mengembang...

semalam saya tukar gambar profil fb...
gambar lama...gambar tahun lepas...gambar saya berambut pendek...
tiba-tiba,
ami puji lawa!!
then,
sawsomi pun puji lawa!!!
Photobucket
[kenapa masa saya rambut pendek,saya rasa diri saya sangat tak sesuai dengan hairstyle tu dan sangat hodoh ler...?]
.
so,
sekarang
saya tengah penuh semangat nak gunting rambut pendek akibat dah 2 orang puji saya lawa rambut pendek
[actually, saya pun ada sikit sikit rasa lawa bila me rambut pendek...]
kakakakakakaka
sebab
masa rizal nikah bulan oktober hari tu...
lepas selesai nikah,
kita orang pergi ke rumah ali beraya...
then kat album kawinnya ternampak me yang rambut pendek...
me macam nak curi gambar tu aje...
[tapi bila wife ali suruh saya ambil aje gambar tu, dia cuci lain nanti...saya dengan malu-malu menolak pelawaannya...sekarang menyesal macam nak mati]
nasib baik saya pandai...
saya tangkap gambar pada gambar...
hehehehehehehehe
Photobucket
tiba-tiba terasa diri lawa pula...sungguh-sungguh tak tahu malu betoi!!!!
[kalau kita tak puji diri sendiri, siapa lagi nak puji kan!!! kita sedar siapa kita....dah laaa miskin pastu hodoh pula....huhuhuhuhuhu...tiba-tiba rasa dunia ni tergelap seketika!!!!]

Thursday, November 19, 2009

bebe oiii...jangan besar dengan begitu cepat oiiii!

semalam,
saya dan bebe baring atas katil dalam kegelapan,
sambil baring sambil bergaduh dalam hp dengan sawsomi!!!
tiba-tiba,
sawbebe raba lengan saya...
dan cakap
'mummy, jangan marah'
'mummy, jangan marah'
.
.
Photobucket
OMG!!!
sedihnya...malunya...
bebe bukan lagi budak yang tak tahu apa-apa...
dia memang tahu apa yang kita orang dewasa lakukan...
dia tau time kita sedih!
dia tau time kita marah!
dia tau time kita gembira!
dia tau time kita bersiap-siap nak keluar n nak tinggalkan dia dengan my sis!
dia memang tau!!!
sebab dia dah besar!!!
[kita yang dok anggap dia kecil lagi]

:: 99HTN :: demi suami tercinta ::

sawsomi suka makan ayam kung pao...maka saya sebagai isteri 'bistari' pun nak try masak bagi somi tersayang makan...[tapao punya sedikit , makan tak puas...]
.
.
pagi-pagi, masuk ofis dah google resepi demi somi tercinta...[time hormon gila tak menyerang, somi tercinta laaa...time hormon gila melanda, somi busuk lor...]
.
.
saya mencabar ayam kung pao pak ya...
Photobucket
Sepatutnya makan masa gambar ni diambil pada 7.30pm...tapi last-last 10.30pm baru makan...
Masa panas-panas memang setanding dengan yang restoran pak ya laaa...time dah sejuk...ingat ais krim ke...sedap dimakan sejuk-sejuk!!!
tambahan pula, mana ada rasa sedap lagi sebab makan lepas gaduh!!!
semua salah orang kaya laaaa...mentang-mentang diorang ni tak payah layan laki diorang...diaorang pun buat jahat paksa laki orang lain tak payah layan isteri...jahat kan!!!
benci benci benci!!!

punyalah semangat masak untuk somi tercinta [mau kasi dia makan panas-panas], ingat sekurang-kurangnya boleh dapat 1 pujian ke, 1 pelukan ke...last-last habuk pun tak ada...
celakak punya orang kaya!!!!
saya bersumpah, saya nak jadi orang kaya!!!
then, saya akan baling ayam kung pao kat muka diorang!!
kenapa saya kena kaya?
sebab barulah saya mampu nak upah lawyer untuk bela saya bila diorang saman saya!!!
hahahahahahahah
.
.
makcik rehan...semalam kita makan makanan yang sama ler....taufu sos tiram
Photobucket
cara masak saya lain dengan MR...
saya goreng bawang putih agak-agak kewangian...then saya tuang ke atas taufu yang dah bertopping ayam cincang!!!then dah bubuh sos tiram baru saya kukus!!!

mau dengan tak mau...nak dengan tak nak...

pagi ni banyak betoi luahan air liur saya...
.
.
kalau hati NAK
boleh aje buat semua kerja rumah dalam 1/2 jam!!
.
.
kalau hati TAK NAK
3 hari pun tak terbuat-buat kerja rumah!!!

niat suci murni nak berbaik-baik...last-last bergaduh juga...

[keluh]
[keluh]
[keluh]
semuannya salah masayarakat ni!!!
orang kaya semakin kaya
orang miskin semakin miskin
maka orang kaya pun menindas orang miskin!!!
maka orang miskin pun kerja dengan bersungguh-sungguh demi sesuap nasi untuk anak bini, untuk diri sendiri!!!
.
.
wahai
orang kaya[datin-datin]
u orang ni tak payah layan laki u orang ke?
u orang ni tak payah makan malam dengan laki u orang dan keluarga u orang ke?
[u orang ni tak terasa ke kalau laki u orang tak nak makan dengan u orang?]
kalau u orang tak nak layan laki u orang...
Tolonglah
janganlah menghalang orang lain melayan laki diorang...
ada faham?!!!!
.
.
tapi
tapi
saya ada dengar kes from ami...
datin tu sanggup bagi laki dia kawin lain
sebab datin tu nak buat kebajikan, nak buat amal untuk masyarakat...
bukan ke lagi baik dia buat kebajikan dan buat amal dengan laki dia?
bukanke islam kata isteri naik syurga ataupun turun neraka terletak di tangan suami?
.
.
PELIK tapi BENAR!!!!
terbeliak mata saya sampai nak telan air liur pun tercekik bila dengar ami ceritakan pengalamannya!!!
.
.
.

anak mery kim

hot n fresh from oven!!
.
.
Photobucket
anak perempuan kepada mery kim yang lahir pada 17/11/2009...
anak yang belum diberi nama...
mery kim, anak hang comel betoi laaaa...tak macam muka hang pun!!! macam muka laki hang [sebenarnya saya tak nampak pun macam muka siapa-siapa...tapi ami pandai lor...dia sekali tengok aje dia dah nampak bibir siapa, hidung siapa...hebat kan!!!]
[percaya tak...mery kim kawin sampai dah dapat anak...kitaorang [me and ami laaa] tak pernah jumpa suami dia live...kedekut betoi asyik dok sorok laki]
[kakakakakaka...kasi dia hot sikit]
.
.
apa-apa pun,
tahniah to both of u dah jadi mak bapak orang!!!!
.
.
p/s : hoiii mery kim, hang boleh tinggalkan anak hang kat mak hang lagi ke?
[kalau dah tengok mata anak yang bersinar-sinar, hang masih sanggup tinggalkan anak kat mak hang, hang memang HEBAT lor!!tabik spring!!!!]

dear oliole @ friends

saya dah linkkan blog u all kat blog kat bawah
[yang saya tekan gambar pastu ada keluar link u all laaa...]
[ada yang saya tekan gambar tapi tak jumpa link u all]
.
.
.
.
http://notitlepunya.blogspot.com/
.
.
.
sila check!!
[mana tau u dah link saya, tapi saya tak link u...
bagi tau sama saya...saya akan save link u kat blog di atas tu!!!]

Wednesday, November 18, 2009

:: 99HTN :: chinese style bihun goreng ::

semalam tiba-tiba teringin nak masak sendiri...tiba-tiba teringin nak makan bihun goreng...[orang biasa-biasa dengan cita-cita yang begitu biasa-biasa]
.
Photobucket
bihun goreng yang biasa-biasa sampai taugeh pun tak ada akibat taugeh yang saya beli tu macam dah tak elok...macam dah nak reput [hakikatnya tak akan mati dimakan]
.
.
.
nak tanya sikit....
biasanya 1 bungkus bihun ni untuk berapa orang makan?
bihun yang saya masak...
1 bungkus bihun cukup untuk 3 orang saja!!
[terasa diri seolah-olah sangat pandai memasak sebab habis licin my bihun goreng...hehehehehehe]
.
.
.
saya dah lama perasan bebe...
rupa-rupanya bebe ni tak tau makan bihun...
[ataupun lebih tepat dia tak kunyah dan gigit bihun itu...]
then, mulalah dia uweek uweek....
[ataupun mummy dia terlalu pandai memasak sambil bihun tak putus]
hehehehehehehehehe

luahan air liur

perhatian : entry ni tidak membawa makna nak mengaibkan ataupun memalukan orang berkenaan...ini adalah luahan perasaan saya...luahan air liur saya kat blog saya!!!
.
.
.
serius
dah gaduh sampai mulut berbuih!!!
dah merajuk sampai nak muntah akibat 1 hari termerajuk sampai 88 kali!!!
apa penyelesaiannya?
tak ada kan!!!
so
hakikat is hakikat lor!!!
it's not under my control!!!!
.
.
u akan cakap
saya yang sengaja cari pasal
fikir yang bukan-bukan...
.
.
Mungkin!
Maybe!
.
.
Tapi
saya tetap TAK SUKA
TAK SUKA
dan
TAK SUKA
.
.
so,
then,
how?
.
.
kesimpulannya
saya yang menggila seorang diri!!!!!
.
.
.

anak punya pasal...menangis pun kelihatan comel!!!

sawbebe oii sawbebe
kadang-kadang sangat2 menguji kesabaran dan keimanan...
kadang-kadang sangat2 menghiburkan hati...
kadang-kadang sangat2 melucukan...
.
.
contohnya 2 malam yang lepas....
sawbebe berdiri tak keseimbangan...maka terduduk ke dalam bakul yang letak buku-buku....
dengan sepantas kilat dia menggunakan kuasa dalamannya untuk memaksa air matanya mengalir keluar....
dia menangis!!!
hehehehehehe...
kelakar betoi...
[rasanya dia menangis nak cover malu kot]
.
Photobucket
.
Photobucket
.
Photobucket
lepas bergambar...saya pun sebagai supermummy menyelamatkan dia!!!
.
.
Photobucket
ni pagi semalam...saya sapu jem kat roti kasi dia makan...entah macam mana dia makan sehingga tergigit jari sendiri...
Apa lagi?
menangis dengan bersungguh-sungguh lor sambil tunjuk pada roti dan tunjuk jari....!!!

sungguh comel kan!!!!

call sampai 3 kali
semata-mata nak dengar sawsomi
JERIT
bye bye bye bye bye
to me!!!!
.
.
.
comelkan?
.
.
.
thank you very much, bee!!!

Gaduh pasal blog

saya tulis blog bukan nak memburukkan siapa-siapa termasuk sawsomi...
inilah tempat saya nak meluahkan perasaan...
perasaan gembira,
perasaan sedih,
perasaan marah,
perasaan lucu...
saya sangat harap
melalui blog ni
sekurang-kurang u dapat tahu apa yang i tengah fikir..
apa perasaan i masa ni?
bukannya lepas u baca
u balik gaduh dengan saya

hormon gila

hormon gila penuh satu badan
tulah yang angin satu badan
.
.
memang sengaja cari tulang dalam telur ayam!!!
memang nampak terang-terang mau cari pasal...mau cari gaduh punya laaaa....
.
.
contohnya pagi ni sampai office...terus google resepi kung pao...konon-konon nak masak bagi sawsomi makan sebab terlalu lama tak masak nasi kat rumah memandangkan dia dah tak nak teman saya 99HTN...so masak nasi kasi dia makan laaa...
then, 9:22am...morning call dia...suruh dia bangun pi kerja...dia jawap then dia letak macam tu aje...
hormon gila terus datang!!!
saya call dia semula...
saya cakap 'BYE BYE'
dia cakap 'Emmm'...matikan panggilan
saya call again
saya cakap 'BYE BYE'
dia cakap 'Emmmm'...matikan panggilan
..
memang sudah gila....
saya call again
saya cakap 'BYE BYE'
barulah dia kat sana jerit 'BYE BYE BYE BYE'
dengan nada suara yang sangat tak puas hati!!!
.
.
.

Tuesday, November 17, 2009

:: 99HTN :: tekak omputeh ::

dah 17 hari 99HTN [berat masih tak turun-turun],
perasaan CINTA terhadap NASI semakin memuak-muak!!!
sangat mengoda keimanan apabila tengok sawsomi makan NASI Kong Pao restoran Pak Ya[restoran chinese muslim yang baru kami temui...]
rasa macam nak call ZEL...saya tarik diri!!![nasib baik masih ada sedikit rasa malu dengan 98 peserta yang lain]
.
.
Disebabkan tak boleh makan NASI...maka terpaksa gantikan NASI dengan benda lain!!!
dah mula perasan, makanan-makanan 99HTN ni semakin menuju ke arah kebaratan...tekak saya dah jadi tekak omputeh...[adakah saya akan berubah menjadi omputeh akibat sering makan roti?]
kemungkinan yang paling besar ialah, saya akan lagi berat akibat sering makan ROTI!!! [Roti tu pemusnah saya yang No.2]
.
.
Photobucket
sandwich telur mata kerbau!!! [sangat sangat sedap!!!]
.
.
Photobucket
mushroom sup!!! [pun sangat sangat sedap!!!]
.
.
Photobucket
model saya yang hanya posinga je!! [makanan di atas dihabiskan oleh saya]
.
.
Photobucket
ni kat cozy house, GE
.
.
Photobucket
strudels punya strudels...[apple strudels tidak sesedap yang disangkakan]...blueberry strudels menepati my taste!!!!
.
.

bebe school punya concert & graduation 2009 [rojak]

ni entry rojak dengan gambar-gambar bebe....
.
.
mereka bermain kejar-kejar seolah-olah tak ada tekanan langsung sebelum nak buat persembahan!!!
Photobucket
langsung tak ada perasaan cemas dan takut!!!
.
.
Photobucket
.
.
Photobucket
.
.
Photobucket
.
.
Photobucket
.
.
Photobucket
.
.
Photobucket
dengan teacher sutha!!!
.
.
TAMAT
[fuhhh...lega]

bebe school punya concert & graduation 2009[part 2]

disebabkan terlalu excited [mengambil terlalu banyak gambar dan ingin dibubuhkan kesemuanya ke dalam blog akibat terlalu excited]
maka terpaksa membuat posting berpart-part untuk memenuhi kepuasan diri sendiri...
.
.
tunggu punya tunggu...akhirnya sampai juga persembahan bebe yang hanya berwatakan little biri-biri yang lebih bercirikan arnab!!!Persembahan bercerita yang mengisahkan seorang penjaga biri-biri yang suka menipu penduduk kampung bahawa biri-birinya dimakan serigala...then, suatu hari, biri-birinya betoi-betoi dimakan serigala....
.
.
Photobucket
ni tengah beratur nak ke pentas...
.
.
Photobucket
teacher siti bawa ke pentas
.
.
Photobucket
pengetua suruh biri-biri merangkak...
.
.
Persembahan bebe...merangkak dan berpura-pura mati dan berpura-pura tidur aje!!!
.
.
Photobucket
persembahan bermula!!!
.
.
.
Photobucket
penjaga biri-biri yang menipu orang kampung!!!
.
.
Photobucket
kali ke-2 penjaga biri-biri menipu...
.
.
Photobucket
sepatutnya biri-biri mati akibat dimakan serigala...tapi biri-biri ni sangat kebal sehingga mampu berdiri untuk memperbetulkan cekak rambut...
.
.
Photobucket
orang kampung berhimpun!!!
.
.
Photobucket
saya tak faham kenapa orang kampung suruh bebe tidur!!! Maka bebe pun berpura-pura tidur!!!
.
.
risau betul saya di bawah pentas....takut dia nampak saya dan terus meluru ke bawah pentas!!! maka hilanglah excited saya nak tengok dia buat persembahan!!![ada seorang budak dia asyik menangis aje sehingga tak dapat membuat persembahan...kesian kat mak budak tu...punyalah excited nak tengok anak menari tarian cina, tarian india...last-last apa pun tak ada...kalau saya jadi mak budak tu...3 hari 3 malam saya akan merajuk!!!]
.
Photobucket
.
.
Tapi nasib baik...dia melaksanakan tugas dia sebagai seekor biri-biri dengan baik dan bertanggungjawab!!! maka barulah kami ada peluang nak ketawakan dia sepanjang rakaman...[dalam video dok dengar suara ketawa kami laki bini!]
Photobucket
3 ekor biri biri yang tercomel!!!
.
.
persembahan yang paling hit dan hot ialah tarian hindu!!!
Photobucket
.
.
last persembahan, semua pelajar naik ke pentas...untuk sama-sama nyanyi lagu we are the world...ataupun lebih tepat hanya melambai tangan dan goyang badan saja....
Photobucket
.
.
then, balik rumah...sawbebe tak habis dok nyanyi ...'tengok dalam air tengok dalam air...tengok dalam air...tengok dalam air...'
.
.