Tuesday, November 10, 2009

99HTN :: makan sampai tak tau nak makan apa... ::

orang biasa-biasa macam saya ni...
hari-hari,minggu-minggu, bulan-bulan, tahun-tahun
dok ulang benda yang sama aje....
sampai makan pun dok ulang benda yang sama aje
...isnin - beli kat pasar malam [laksa or keu teu goreng]
...selasa - masak
...rabu - masak
...khamis - masak
...Jumaat - beli kat pasar malam [ayam goreng]
...sabtu dan ahad sumbat apa yang ada di depan mata
.
.
sekarang 99HTN, lagi ketara tak tau nak makan apa!
.
.
Photobucket
ni entah berapa haribulan punya dinner...sawsomi yang buat makanan orang putih ni...
.
.
semalam saya naik timbang,
tak turun pun berat badan!!!
[maybe saya period kot...kan time period berat badan kita akan berat kan]
[maybe juga saya belum yak yak...actually yak-yak tu yang berat]
Tapi must bersyukur lor,
sekurang-kurangnya tak naik juga!!!
.
.
Rasanya
saya bukan aje 99 HTN
saya kena juga 99 HTG [99 HARI TANPA GULA]
saya suka gula
saya suka makanan yang sweet sweet
mungkin faktor tu yang menyumbangkan saya ke arah 62kg!!!
.
.
Pagi ni try minum lipton tanpa gula
macam nak muntah!!!
pelik tapi benar
saya boleh minum chinese tea,
saya boleh minum green tea
TANPA GULA
tapi,
kenapa saya tak boleh minum lipton tanpa GULA?
huhuhuhuhuhuhu
[maka saya pun curi-curi masukkan 1 sudu gula ke dalam tea...emmmm...barulah ada rasa-rasa sikit-sikit punya sweet sweet]
.
.
pagi ni saya dengan semangat tinggi goreng telur mata kerbau...sapu mayonis kat roti putih...pastu kepitkan roti dengan telur mata kerbau!!!
masukkan ke dalam plastik untuk dibawa makan di ofis!!!
time sampai ofis...buka beg...
CISSSSSSS
my roti berkepitan telur mata kerbau tertinggal kat meja!!!
Rezeki sawsomi lerrrr!!!
tiba-tiba amimi hulurkan 1 plastik yang dipenuhi kuih malaysia...
turn rezeki saya pula...
sayang awak...
macam tau tau aje saya tak ada benda nak makan di awal pagi!!!!

2 comments:

  1. kalo lipton tanpa gula sesuwai untuk yang cirit birit..tu psl tak yak yak :P

    ReplyDelete
  2. sawsomi..
    slmt berdiet..
    kite pun mcm tu gak rutin mkn
    asyik ngadap yg sama jek...
    nasib tekak ble layan..
    so layan je le..

    ReplyDelete