Tuesday, November 17, 2009

bebe school punya concert & graduation 2009[part 2]

disebabkan terlalu excited [mengambil terlalu banyak gambar dan ingin dibubuhkan kesemuanya ke dalam blog akibat terlalu excited]
maka terpaksa membuat posting berpart-part untuk memenuhi kepuasan diri sendiri...
.
.
tunggu punya tunggu...akhirnya sampai juga persembahan bebe yang hanya berwatakan little biri-biri yang lebih bercirikan arnab!!!Persembahan bercerita yang mengisahkan seorang penjaga biri-biri yang suka menipu penduduk kampung bahawa biri-birinya dimakan serigala...then, suatu hari, biri-birinya betoi-betoi dimakan serigala....
.
.
Photobucket
ni tengah beratur nak ke pentas...
.
.
Photobucket
teacher siti bawa ke pentas
.
.
Photobucket
pengetua suruh biri-biri merangkak...
.
.
Persembahan bebe...merangkak dan berpura-pura mati dan berpura-pura tidur aje!!!
.
.
Photobucket
persembahan bermula!!!
.
.
.
Photobucket
penjaga biri-biri yang menipu orang kampung!!!
.
.
Photobucket
kali ke-2 penjaga biri-biri menipu...
.
.
Photobucket
sepatutnya biri-biri mati akibat dimakan serigala...tapi biri-biri ni sangat kebal sehingga mampu berdiri untuk memperbetulkan cekak rambut...
.
.
Photobucket
orang kampung berhimpun!!!
.
.
Photobucket
saya tak faham kenapa orang kampung suruh bebe tidur!!! Maka bebe pun berpura-pura tidur!!!
.
.
risau betul saya di bawah pentas....takut dia nampak saya dan terus meluru ke bawah pentas!!! maka hilanglah excited saya nak tengok dia buat persembahan!!![ada seorang budak dia asyik menangis aje sehingga tak dapat membuat persembahan...kesian kat mak budak tu...punyalah excited nak tengok anak menari tarian cina, tarian india...last-last apa pun tak ada...kalau saya jadi mak budak tu...3 hari 3 malam saya akan merajuk!!!]
.
Photobucket
.
.
Tapi nasib baik...dia melaksanakan tugas dia sebagai seekor biri-biri dengan baik dan bertanggungjawab!!! maka barulah kami ada peluang nak ketawakan dia sepanjang rakaman...[dalam video dok dengar suara ketawa kami laki bini!]
Photobucket
3 ekor biri biri yang tercomel!!!
.
.
persembahan yang paling hit dan hot ialah tarian hindu!!!
Photobucket
.
.
last persembahan, semua pelajar naik ke pentas...untuk sama-sama nyanyi lagu we are the world...ataupun lebih tepat hanya melambai tangan dan goyang badan saja....
Photobucket
.
.
then, balik rumah...sawbebe tak habis dok nyanyi ...'tengok dalam air tengok dalam air...tengok dalam air...tengok dalam air...'
.
.

2 comments:

  1. sangat cute bebe n sangat pandai.. dah besar anak dara oli

    ReplyDelete
  2. cutenya!!! tak sabar nak tunggu anak sendiri pulak buat persembahan cute macam ni :-)

    ReplyDelete